Acasă Stiri Samsung va construi două noi fabrici de ecrane OLED pentru Apple

Samsung va construi două noi fabrici de ecrane OLED pentru Apple

Samsung va face o investiție uriașă pentru a construi două noi fabrici unde va produce ecrane OLED pentru viitoarele modele iPhone de la Apple.

Când vă gândiți la Samsung, vă gândiți imediat la telefoanele inteligente, este posibil să vă imaginați Samsung Galaxy S8, Galaxy S7 sau chiar viitorul Samsung Galaxy Note 8. Dar, Samsung este, de asemenea un furnizor semnificativ de componente pentru rivalul său, producătorul american Apple.

În ciuda rivalității feroce din afacerea cu smartphone-uri, rivalitate care a luat naștere de-a lungul anilor între Apple și Samsung, adevărul este că Apple s-a bazat și se bazează în continuare pe Samsung pentru a furniza anumite piese pentru iPhone.

Această relație continuă și în prezent, iar potrivit informațiilor va continua și în viitor.

Cine furnizează ecranele OLED pentru modelul aniversării a 10-a a lui Apple din acest an?

Răspuns: Samsung.

Producerea de afișaje OLED pentru Apple s-ar putea dovedi o afacere foarte bună pentru gigantul sud-coreean. Nu cu mult timp în urmă au fost speculații că Samsung va continua să furnizeze ecrane pentru Apple și în viitorul apropiat.

Samsung ar putea ajunge până în 2018 să furnizeze pentru firma Apple peste 180 de milioane de panouri OLED.

OLED-ul (Organic Light-Emitting Diode) aproape ca nu are dezavantaje, durata de viață a unui ecran OLED se apropie de 100.000 de ore de funcționare. Numărul de ore se referă la timpul până la care luminozitatea display-ului OLED ajunge la 50%.

 O știre venită recent din Corea de Sud, de la ETNews, în baza celor afirmate mai sus, ne face cunoscut că Samsung va cheltui 21 miliarde de dolari pentru a construi două noi fabrici, în scopul expres de a face ecrane OLED, pentru viitoarele modele iPhone.

Afișajele nu vor fi livrate din fabricile nou construite până în anul 2019, iar odată ce au atins producția de vârf, Samsung va produce în aceste noi fabrici peste 270.000 de panouri OLED pe lună.

Această remarcă ne face să ne gândim că Samsung a parafat un nou acord pentru livrarea unui număr mare de display-uri pentru Apple, după anul 2019.

Conform datelor statistice până în anul 2020 peste 50% dintre smartphone-urile de pe piață vor fi dotate cu display-uri OLED.

Acest lucru ar trebui să fie suficient pentru ca Samsung să-și păstreze poziția dominantă pe piața panourilor OLED, ceea ce înseamnă beneficii pentru divizia de afișaje a lui Samsung Electronics, Samsung Display. Dar, de asemenea, înseamnă că Apple va trebui să rămână în relații bune cu Samsung.

Stiri

Seria Galaxy S21 posibil cu opțiunea de deblocare biometrică Bixby Voice

Se pare că Samsung intenționează să ofere Bixby Voice ca metodă de deblocare biometrică pe seria Galaxy S21. Se așteaptă ca dispozitivul...

Există încă speranțe pentru seria Samsung Galaxy Note 21

Se pare că mai avem încă șanse să vedem seria Samsung Galaxy Note 21. În ultimul timp au fost multe informații care...

Cota de piață a companiei Samsung a crescut în Canada în Q3 2020

Afacerea cu smartphone-uri a companiei Samsung a mers foarte bine pe toate piețele occidentale. Recent, gigantul tehnologic sud-coreean a detronat Apple în...

Samsung a lansat în sfârșit Chromebook seria 4 în Marea Britanie

Samsung Electronics Co Ltd. a anunțat ieri lansarea laptopurilor Chromebook 4 și 4+ în Marea Britanie. Combinând designul elegant și performanța cu...

Galaxy Z Flip 2 va avea un ecran cu rata de actualizare de 120Hz

Samsung Galaxy Z Flip a fost foarte bine primit de public și gigantul tech are în plan lansarea unui urmaș al acestuia...

Samsung România lansează a șasea ediție Stream Your Dream

Samsung România lansează astăzi cea de-a șasea ediție Stream Your Dream. Conferința va fi transmisă live, pe canalul de YouTube Samsung România,...

Comparație Huawei Mate 40 Pro vs Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Huawei Mate 40 Pro a fost lansat în luna octombrie și are la interior tot ce poate fi mai bun din tehnologia...