Cum asigură Samsung fiabilitatea și calitatea dispozitivelor Galaxy?

1603

Designul, calitatea și fiabilitatea produselor Samsung, de la telefoane la electrocasnice este recunoscută în toată lumea. Gigantul tech a fost premiat de foarte multe ori pentru produsele sale de către cele mai prestigioase firme din domeniu. Înainte de lansarea oricărui produs nou din seria Galaxy, se efectuează numeroase teste pentru a se asigura capacitatea sa de a rezista la uzura vieții cotidiene.

Noile caracteristici sunt supuse unor încercări riguroase pentru a îndeplini toate criteriile cerute de Samsung. Dispozitivele sunt supuse unor condiții extreme, mult mai dure decât la o folosire normală, pentru a determina durabilitatea acestora. De la testele de căldură până la încercările de rezistență la căderi, Samsung vrea să se asigure că produsele sale satisfac clienții.

Pentru a afla cum este testat și prin ce chinuri trebuie să treacă fiecare dispozitiv, prin intermediul NewsSamsung, facem o vizită în laboratorul de testare a fiabilității (Reliability Test Group Samsung), de la Samsung Digital City din Suwon, Coreea de Sud.

Teste la fiecare etapă din procesul tehnologic

Reliability Test Group Samsung, este responsabil cu testarea produselor mobile și portabile trimise de la liniile de producție ale companiei Samsung din Suwon și Gumi, Coreea de Sud. Aici se produc printre altele seria de smartphone-uri high-end, Galaxy S și Galaxy Note.

Suwon este un oraș cu o populație de aproape 1,2 milioane de locuitori și se afla la 30 km sud de Seul. Orașul găzduiește sediul companiei Samsung Electronics. Samsung și-a creat aici propriul oraș – „Samsung Digital City”, cu o clinică proprie de sănătate, grădinițe, școli, restaurante, stații de autobuze, facilități sportive etc.

Imediat ce se ia o decizie privind un nou telefon, Grupul de testare pentru fiabilitate începe să lucreze. După determinarea specificațiilor și a caracteristicilor, sunt luate în considerare părțile care necesită testarea și verificarea. Procesul începe înainte de integrarea completă a caracteristicilor în telefon. Rezultatele testului sunt transmise imediat diviziei de dezvoltare pentru o eventuală îmbunătățire. De-a lungul procesului tehnologic, testele se fac continuu, procesând feedback-ul despre dispozitiv chiar și după lansare. Sunt necesare mai mult de o duzină de teste pentru a valida un produs. În timp ce numărul variază de la dispozitiv la dispozitiv, mii de modele sunt testate înainte de lansare. Testele sunt concepute pentru a evalua modul în care dispozitivele funcționează în timpul utilizării zilnice și respectă un standard bazat pe criterii de testare certificate pe plan internațional.

Se testează calitatea imaginilor și sunetele emise de un smartphone Samsung
1. Laboratorul de calitate a imaginilor. În această epocă a comunicării vizuale, oamenii caută și mai multe modalități de a se exprima folosind telefoanele. Pentru a ajuta utilizatorii să facă fotografii extraordinare, camerele telefoanelor Galaxy se supun evaluărilor cantitative și calitative pentru a verifica performanțele acestora.

Etapa de evaluare cantitativă măsoară o serie de criterii, inclusiv luminozitatea, claritatea culorii și zgomotul imaginii. Utilizând surse de lumină cu intensități diferite, se simulează o gamă largă de condiții. Sunt luate fotografii și acestea sunt evaluate printr-un program specializat care evaluează specificațiile camerei.

Etapa de evaluare calitativă reproduce o varietate de medii cu ajutorul modelelor scalate ale scenelor din viața reală. Aceste modele reproduc spații interioare și exterioare, cum ar fi un restaurant sau o stradă cu luminile aprinse în timpul nopții. Există, de asemenea, un sistem artificial de lumină solară care poate simula diferite condiții de iluminare, de la o noapte întunecată la o zi luminoasă. Testarea într-un laborator asigură faptul că sursa de lumină nu este afectată de factori externi, ceea ce duce la comparații mai precise. De asemenea, testele sunt efectuate și în afara laboratorului în medii reale în aer liber.

2. Laboratorul acustic. Tonurile de apel, apelurile muzicale și vocale sunt doar o parte a sunetelor diverse pe care un smartphone le produce. Pentru a asigura calitatea în toate tipurile de sunete, dispozitivele sunt testate în două camere diferite.

Prima cameră, camera anechoică, este o cameră specială destinată eliminării zgomotului exterior, astfel încât să poată fi evaluată calitatea acustică pură. Camera a doua simulează sunetul telefonului smartphone în timp ce se vorbește la telefon în diferite situații: ținând telefonul la ureche, utilizând difuzorul sau căștile sau conectat la un set cu cască Bluetooth. Aproape tot ceea ce se întâmplă în situații reale este testat în aceste camere și rezultatele sunt analizate de un calculator pentru a oferi feedback echipei de dezvoltare.

Rezistența la căderi și căldură este foarte importantă
3. Laboratorul de căldură. Pe măsură ce dispozitivele noastre devin mai inteligente, relația dintre performanță și căldură reprezintă o preocupare importantă. Iar Samsung nu face rabat de la nimic.

La testarea smartphone-lor, echipa reproduce condițiile de utilizare grele, jocurile de înaltă performanța și utilizarea intensivă de aplicații. În acest fel măsoară nivelurile de căldură ale aparatului cu o camera termica. Testul monitorizează atât locul cât și cantitatea de căldură generată. Rezultatele testului sunt trimise înapoi echipei de dezvoltare pentru ca acestea să ajusteze proiectul în consecință.

4. Laborator de testare la căderi. Fiecare dintre probele de cădere este efectuată de la diferite înălțimi, de la unghiuri diferite și pe diferite tipuri de suprafețe. Căderile se fac în mod repetat, pentru a testa robustețea dispozitivului.

Laboratorul de testare la căderi utilizează camere de mare viteză pentru a capta imagini ale telefoanelor la impact, pe care echipa le poate analiza. Imaginile îi ajută să înțeleagă cum cade aparatul, unghiul de cădere care are cel mai mare impact și care ar putea fi cauza oricăror spargeri. Rezultatele ajută inginerii să ia măsuri care să protejeze mai bine dispozitivele în urma căderilor accidentale.

5. Laboratorul de durabilitate. Mulți oameni dețin același dispozitiv de ani de zile, deci un smartphone trebuie să fie suficient de durabil pentru a rezista la utilizarea zilnică. Smartphone-urile Samsung Galaxy sunt amplasate într-o mașină care rotește dispozitivul pentru a simula impactul unui telefon care cade de la o înălțime mai mică. Durabilitatea este, de asemenea, testată cu o serie de acțiuni repetitive, cum ar fi apăsarea butoanelor, utilizarea mufelor pentru cască și deschiderea tăvii pentru cartela SIM. Echipa măsoară chiar și cât de bine un smartphone poate rezista încărcăturii și presiunii unei persoane care stă pe telefon atunci când este în buzunarul din spate.

Teste de impermeabilitate și funcționare în toate condițiile de mediu
6. Testarea în laboratorul pentru impermeabilitate. Grupul de testare a fiabilității efectuează teste impermeabile în conformitate cu standardele internaționale stabilite de codul IP. Testele constă în simulare de ploaie, jeturi de apă și submersie, fiecare având un rating IP corespunzător. Un smartphone care este evaluat IP68, de exemplu, poate fi utilizat chiar dacă a fost scufundat în 1,5 metri de apă timp de 30 de minute, laboratorul de testare verificând dacă dispozitivul funcționează normal.

Galaxy Watch, Samsung Gear Sport și Gear Fit2 Pro sunt concepute pentru a fi purtate în timpul înotului. Ele necesită alte teste pentru a se asigura că respectă standardul de presiune atmosferică de 5ATM. Laboratorul a proiectat un test care evaluează performanța dispozitivelor în timp ce purtătorul înoată.

7. Laboratorul de testare a mediului. Deoarece dispozitivele sunt utilizate în diferite condiții climatice din întreaga lume, durabilitatea și performanța trebuie să rămână neschimbate față de mediul înconjurător. Laboratorul de testare utilizează camere diferite pentru a testa o varietate de medii. Camerele sunt amplasate la diferite niveluri de umiditate și temperatură și imită climatul de pe întreg teritoriul Pământului. Persoana care efectuează testul va evalua dacă dispozitivului continuă să funcționeze în aceste condiții.