Samsung finanțează proiecte futuriste: de la anti-îmbătrânire la noi cip-uri

312
Sursa Foto: prin theinvestor.co.kr

Samsung Electronics și fundația sa tehnologică au declarat marți că va cheltui 48,65 miliarde woni (~40 milioane dolari) în acest an pentru a finanța 27 de noi proiecte de cercetare privind tehnologiile futuriste, de la anti-îmbătrânire la noi materiale pentru cipuri.

Gigantul tech a sprijinit cercetătorii locali și munca lor prin Samsung Science & Technology Foundation din 2013. Aproximativ 1,5 trilioane woni (~1,125 miliarde euro) au fost dirijate spre susținerea a 735 de proiecte în acești ani. Au fost implicați în aceste proiecte aproximativ 14.000 de cercetători din peste 50 de școli în ultimul deceniu.

Proiecte din mai multe domenii finanțate în acest an de Samsung

Dintre beneficiarii din acest an, 12 proiecte științifice de bază au fost selectate de Samsung. Acestea se evidențiază prin abordările lor proaspete și pentru valorile academice, a spus compania Samsung, conform The Investor din Coreea. O echipă de la Universitatea Națională din Seul, va cerceta procesul de îmbătrânire a celulelor din corpul uman.

Celulele îmbătrânite migrează de obicei în alte părți ale corpului prin fenotipul secretor asociat senescenței sau SASP. Echipa va analiza de ce îmbătrânirea este accelerată în unele celule mai mult decât în ​​altele. Rezolvarea acestei probleme ar putea duce la tratamente pentru boli legate de vârstă, cum ar fi artrita și sindromul metabolic.

Senescence-associated secretory phenotype (SASP). SASP poate juca un rol în regenerarea țesuturilor prin semnalizarea pentru eliminarea celulelor senescente de către celulele imune, permițând celulelor progenitoare să repopuleze țesuturile.

Au fost selectate de Samsung și opt proiecte privind materialele noi. Compania a luat în considere potențialul noilor materiale pentru utilizări industriale, cum ar fi cip-urile și bateriile. Ne gândim deja la viitoarele smartphone-uri Samsung Galaxy. O altă echipă va dezvolta noi materiale magnetice care cresc drastic rezistivitatea semiconductorilor.

Compania va investi și în tehnologii legate de 6G și calculul cuantic

Temperatura scăzută și performanța înaltă a câmpului magnetic sunt considerate cruciale pentru calcularea masivă și centrele de date care consumă cantități enorme de electricitate. Noile materiale ar accelera comercializarea cipurilor de memorie care lucrează la temperaturi extrem de scăzute.

O echipă de la Institutul de Știință și Tehnologie Gwangju dezvoltă o nouă tehnologie de rafinare pentru structurile ARN (Acidul ribonucleic) care ridică rata de rafinărie de la actualul 70% la 99%. O rată mai mare de rafinărie ar ajuta la creșterea eficiența globală a producției de vaccin pe bază de ARN, indiferent de cantitate sau complexitate.

Restul de șapte proiecte sunt legate de inovații tehnologice, cum ar fi rețeaua 6G și calculul cuantic. Kwon Young-jin de la Institutul Avansat de Știință și Tehnologie din Coreea, intenționează să dezvolte un sistem virtual fără erori de memorie care să asigure atât siguranța, cât și securitatea lucrărilor de cercetare de date pentru conducerea autonomă sau serviciile cloud.

Samsung a spus că proiectele selectate vor primi și sprijin practic. Compania a amintit printre altele, mentorat pentru comercializare și finanțare pentru până la cinci ani.