Marca Samsung Flex G, un hibrid telefon/tabletă, înregistrată la KIPRIS

278
Marca Samsung Flex G
Sursa foto: via hdblog.it

Samsung se concentrează serios pe smartphone-urile pliabile, compania considerând că acest tip de dispozitiv mobil poate ajuta la creșterea cotelor de piață și poate ține la distanță criza care stăpânește sectorul (și întreaga economie). Cifrele de până acum par să confirme că aceasta este calea corectă de urmat. Acest lucru este valabil atât pentru Galaxy Z Fold 4 și Flip 4, cât și pentru generațiile anterioare. Dar ce ziceți de un telefon/tabletă Samsung Flex G?

Se pare că în viitorul nu prea îndepărtat vom primi din partea companie Samsung o paletă mai largă de produse pliabile decât în ​​prezent. Cel puțin după ce am văzut conceptele prezentate de Samsung la Display Week 2022 (8 mai – 13 mai 2022). Și anul trecut compania Samsung a mai lansat periodic momeli fanilor de viitoare dispozitive pliabile, multi-pliabile sau rulabile.

Samsung Flex G un dispozitiv hibrid smartphone/tabletă

Samsung Flex S și Samsung Flex G au fost două concepte pliabile pe care am avut ocazia să le apreciem într-o serie de foarte puține imagini, dispozitive dotate cu ecrane OLED cu pliere dublă. Acum al doilea dintre cele două – Samsung Flex G – pare să fi făcut încă un pas către o posibilă fază de producție.

Samsung Display a înregistrat marca Samsung G Flex la oficiul de invenții și mărci KIPRIS, potrivit HDBlog. Documentația a fost depusă la KIPRIS în Coreea de Sud în august și încă așteaptă aprobarea. Cel mai probabil va primi aprobarea, nu au fost nici anterior astfel de probleme. Samsung Display a înregistrat, de asemenea, numele „Samsung S Flex” la KIPRIS anul trecut, în iulie.

KIPRIS – Korea Intellectual Property Rights Information Service. Se ocupă de eliberarea de brevete și mărci în Coreea. KIPRIS a fost fondat în anul 1996. Este echivalentul din Coreea a USPTO – United States Patent and Trademark Office.

Samsung Flex G prezentat în luna mai la Display Week 2022 din San Jose are un ecran OLED cu o pliere dublă, pliabil spre interior. Samsung Flex S, pe de altă parte, poate fi închis atât spre interior, cât și spre exterior. Vedeți mai jos un clip video cu potențialele dispozitive pliabile Samsung care vor ajunge în viitor pe piață.

Samsung a cochetat cu dispozitive pliabile și mai mari, cum ar fi conceptul Samsung Flex Note. Este posibil ca acesta din urmă să se alăture celorlalte două dispozitive „Flex” la KIPRIS în curând. Cu toate acestea, nu este deloc sigur că Samsung Flex G se transformă dintr-un concept într-un produs real.

Am mai scris și repetam, înregistrarea unei mărci – a unui brevet – poate fi necesară în scop preventiv, pentru a împiedica concurența să-l exploateze pe piață în viitor. Pentru moment, ne putem limita la a spune că Samsung lucrează pentru a identifica cea mai bună soluție de oferit consumatorilor.