Galaxy Flex Note: un telefon cu ecran pliabil poate fi lansat în 2022

434
Galaxy Flex Note un telefon cu ecran pliabil poate fi lansat in 2022
Sursa Foto: letsgodigital.org

Samsung a confirmat că nu va lansa un telefon Galaxy Note anul acesta. Samsung a trebuit să anuleze Galaxy Note 21 anul acesta din cauza lipsei de cipuri. Dar seria Galaxy Note va reveni probabil în 2022 și există posibilitatea ca acesta să aibă un ecran pliabil. Samsung Display a brevetat un ecran pliabil Flex Note și Flex Clamshell, posibil pentru un viitor telefon pliabil Galaxy Flex Note.

Desigur, nu există nicio indicație a faptului că un dispozitiv este dezvoltat având în vedere afișajul „Flex Note”. Cu toate acestea, numele sugerează cu tărie un dispozitiv pliabil cu ADN-ul Galaxy Note, conform AndroidHeadlines. Dar asta nu înseamnă că nu există loc pentru seria Galaxy Note, care s-a remarcat întotdeauna datorită stiloului S Pen. Mai mult, nici Galaxy S21 Ultra, nici viitorul Galaxy Z Fold 3 nu au un slot pentru stocarea stiloului. Aceasta înseamnă în esență că Samsung oferă S Pen ca accesoriu opțional pentru aceste dispozitive, ceea ce nu este o soluție ideală pentru fanii Note. Deci, un Galaxy Flex Note pliabil, poate cu un S Pen, ar putea fi dispozitivul care să ducă moștenirea phablet înainte.

Posibil în viitor un smartphone pliabil Galaxy Flex Note

Ecranele smartphone-urilor Samsung sunt fabricate de Samsung Display. Săptămâna trecută, subsidiara Samsung a înregistrat trei mărci comerciale la Oficiul de Proprietate Intelectuală din Coreea (KIPO). Acestea erau numele Flex S, S Flex și Flex B. Probabil tot un tip de ecrane flexibile, pentru viitoarele smartphone-uri Samsung. Noua cerere pentru „Flex Note” pare să indice faptul că Samsung dezvoltă un smartphone Galaxy Note Flex cu un ecran flexibil.

Deși nu există niciun Samsung Galaxy Note 21 în program anul acesta, este de așteptat ca Samsung să lanseze un nou Note anul viitor. Nu este de neconceput ca acest dispozitiv să fie echipat cu un ecran Flex Note.

La 6 iulie 2021, Samsung Display a depus 11 cereri de mărci comerciale în Coreea de Sud la KIPO. Acestea sunt pentru numele Flex Note, Flex Clamshell, Flex Square, Flex Bar, Flex N, Flex C, R Flex, Rollable Flex, Flex Rollable, Slidable Flex și, în cele din urmă, Flex Slidable. Descrierea mărcii comerciale Galaxy Flex Note: „Afișaj smartphone; monitor de afișare a computerului; monitor tabletă; ecran LCD mare; Panou de afișare OLED.

Marca comercială, cunoscută și sub denumirea de brand, este un nume, termen, model, simbol sau o altă trăsătură care diferențiază, în percepția consumatorului, o organizație sau un produs de rivalii de pe piață.

Aplicațiile arată că Samsung Display lucrează la diferite tipuri noi de ecrane flexibile. Numele Flex Note se remarcă cel mai mult. Este posibil ca Samsung să lucreze la un nou smartphone Galaxy Note Flex cu un ecran flexibil, pentru care va fi utilizat ecranul Flex Note.

Flex Square și Felx Bar pentru noi modele de smartphone-uri Samsung

Numele Flex Square este, de asemenea, izbitor, acesta este probabil un afișaj flexibil pătrat. Flex Clamshell pare să fie legat de acest lucru. Credem că este un ecran flexibil pentru un telefon cu clapetă – precum Galaxy Z Flip. Poate fi o variantă actualizată cu o cameră sub panou – în loc de o cameră selfie în gaură.

Apoi, există și o cerere pentru Flex Bar. Probabil acest afișaj va fi utilizat pentru un smartphone care poate fi extins în lungime, în loc de lățime. Samsung Electronics a solicitat deja mai multe brevete pentru un astfel de smartphone slider. Astfel pe lângă un Galaxy Flex Note posibil să avem și un Galaxy Flex Bar. Sigur în acest moment nu știm numele de scenă, dar presupunem că așa se vor numi.

Numele Flex Rollable și Flex Slidable sunt destul de previzibile. Samsung a înregistrat două mărci care par să aibă legătură cu acest lucru în urmă cu ceva timp: Samsung Z Roll și Samsung Z Slide. Probabil, Galaxy Z Roll va avea un afișaj Flex Rollable, iar Z Slide ar putea fi apoi echipat cu un ecran Flex Slidable – sau un display Slidable Flex, așa cum a înregistrat și Samsung Display. În orice caz, pare din ce în ce mai clar că „Rollable” și „Slidable” vor fi două dispozitive diferite.

Numele Flex C și Flex N sunt în prezent necunoscute. Pot fi abrevieri ale denumirilor „Flex Clamshell” și „Flex Note”, dar este doar o supoziție. La fel cum este înregistrat „R Flex”, care se referă probabil la un afișaj „Rollable Flex / Flex Rollable”. Aceste cereri pot fi, de asemenea, legate de numele Flex S și Flex B, pe care Samsung Display le înregistrase săptămâna trecută.

Nu se știe când vor fi anunțate noile ecrane

Rămâne neclar când vor fi anunțate oficial noile afișaje, conform LetsGoDigital. Evenimentul Samsung Galaxy Unpacked 2021 va avea loc luna viitoare. La acest eveniment sunt așteptate smartphone-urile pliabile Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3, precum și Galaxy Watch 4, Watch 4 Classic și Galaxy Buds 2.

Probabil că va trebui să așteptăm până în octombrie sau noiembrie pentru o conferință Samsung Developers Conference (SDC). Este posibil ca această conferință să se concentreze pe noile ecrane – la fel cum compania a anunțat noile sale ecrane Infinity în 2018 la Conferința anuală pentru dezvoltatori. La acea vreme, a fost prezentat ecranul Infinity Flex pentru smartphone-ul pliabil Galaxy Z Fold 2. În același timp, au fost anunțate și afișajele Infinity-O, Infinity-U și Infinity-V – cu denumirile „O”, „U” și „V” referitoare la forma crestăturii.

Probabil că noile afișaje Flex nu au o crestătură / gaură în ecran, Samsung ar putea folosi o cameră in-display. Z Fold 3 este de așteptat să fie primul smartphone Samsung care integrează camera in-display. Desigur, noile ecrane Samsung Flex pot fi utilizate și de alți producători. În cele din urmă, Samsung Display furnizează și altor companii mai multe tipuri de ecrane.

SURSĂLetsgoDigital