Samsung Flip Pro cu aplicația Fable Blockly prezent la BETT 2023

181
Samsung Flip Pro
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Inovația educațională dezvoltată de Samsung Electronics împreună cu Shape Robotics pentru sistemul educațional va putea fi testată de mii de profesori, educatori, traineri și parteneri la cel mai important târg de educație și tehnologie la nivel global – BETT London 2023 (British Educational Training and Technology Show). Tabla interactivă Samsung Flip Pro permite prezentarea unei palete uriașe de lecții și activități multidisciplinare în școli. BETT London 2023 are loc între 29 și 31 martie la Londra.

În contextul derulării proiectelor europene dedicate digitalizării sectorului educațional, Samsung Electronics și compania daneză producătoare de roboți educaționali, Shape Robotics, au dezvoltat un parteneriat tehnologic pentru soluții de tip “Ed Tech”, aliniate la standardele de predare STEAM. Obiectivul este acela de a facilita procesul de alfabetizare digitală și dezvoltarea abilitaților necesare meseriilor viitorului.

„Produsul creat de Samsung Electronics și Shape Robotics face tehnologia SMART accesibilă pentru instituțiile de învățământ. Avem încrederea că această reușită va aduce schimbări uriașe în felul cum se va desfășura procesul de predare-învățare la clase. Poate cel mai important, vom pregăti generația de azi pentru meseriile de mâine. Cu toții suntem mândri de această realizare”. A spus André Fehrn – CEO Shape Robotics, potrivit Samsung Newsroom.

Samsung are și o tablă interactivă digitală Samsung Flip 3 cu diagonala de 75 inch (190,5 centimetri). Aceasta are ecran tactil UHD receptiv, opțiuni de intrare diverse prin intermediul unui stilou pasiv și numeroase opțiuni de conectare pentru dispozitive externe.

Tabla interactivă Samsung Flip Pro va fi prezentată la BETT Londra 2023

Atât profesorii cât și elevii vor putea să învețe bazele roboticii cu tabla intercativă Samsung Flip Pro. Tabla interactivă Samsung va avea la bord softul de programare „Fable Blockly” inclus și accesoriul „HUB = inima roboților” atașat acesteia. Mai mult decât atât, în cazul laboratoarelor SMART, soluția este ușor accesibilă fiind integrată nativ în ecosistemul hardware și software deja prezent în laboratoarele inteligente.

Acest prim produs dezvoltat de cele două companii vine practic în întâmpinarea nevoilor educaționale ale elevilor. Tabla interactivă Samsung Flip Pro poate fi folosită în școli, licee teoretice și/sau cu profil tehnic, dar și universități.

„Integrarea nativă a aplicației Fable Blockly în sistemul de operare Tizen al Flip Pro vine cu o serie de avantaje. Sunt avantaje tehnice, economice și educaționale extrem de importante. În primul rând, dispare nevoia achiziției device-ului (calculator, laptop, tabletă). Acestea erau până acum responsabile de rularea aplicației Fable Blockly. Deci, scade nivelul cheltuielilor și crește nivelul fiabilități platformei”. A spus Constantin Cristian, Head of Division Enterprise Business Team & CEE Education Strategy Director at Samsung.

Acordul dintre Shape Robotics și Samsung Electronics a fost încheiat anul trecut. Scopul acestuia fiind de a facilita și optimiza educația tehnologică în sistemele școlare din întreaga lume. De altfel, Samsung a demarat în 2022 Strategia pentru Educație SEED – Samsung Ecosystem for Education Development, parte a strategiei europene de susținere a sectorului educațional.

Prin programul SEED, Samsung și-a propus să contribuie activ la un viitor mai bun al educației din România. Dincolo de dotarea centrelor educaționale cu cele mai noi tehnologii Samsung, compania sprijină un program de formare dedicat profesorilor. În acest fel aceștia își pot dezvolta competențe digitale adecvate unui sistem modern de educație, sprijinit de tehnologiile digitale, care are ca obiectiv creșterea implicării elevilor și studenților în actul de învățare.