Samsung prezintă următoarea generație de comunicații la Forum Samsung 6G

271
Forum Samsung 6G
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Samsung a anunțat că este gazda primului Forum Samsung 6G (S6GF) online. Forumul Samsung 6G este o oportunitate de a afla așteptările de la tehnologia 6G și modul de funcționare conectivității mobile 6G. Sub tema „Următoarea experiență hiper-conectată pentru toți”, forumul este împărțit în două sesiuni și va fi transmis în direct pe canalul YouTube al Samsung. Fiecare sesiune include o discuție susținută de experți din mediul academic și din industrie. Toți sunt specializați în tehnologiile de comunicații de ultimă generație.

Credem că tehnologia 6G va oferi experiențe mult superioare pentru oameni, datorită următorului nivel de hiper-conectivitate. Credem că este momentul potrivit pentru a începe pregătirea pentru 6G. Dezvoltarea 6G va necesita mulți ani, așa cum s-a întâmplat și cu generațiile anterioare. 6G va avea nevoie de multe discuții și parteneriate între jucătorii din industrie și mediul academic”. A declarat Sebastian Seung, Președinte și Head of Samsung Research, conform SamsungNewsroom.

Forum Samsung 6G: sesiunea de dimineață – Interfața 6G Air

Sesiunea de dimineață a Forum Samsung 6G se desfășoară sub tema „6G Air Interface”. În această sesiune, Jeffrey Andrews, profesor la Universitatea Texas din Austin, ține un discurs intitulat „Deep Learning în interfața 6G Air”. El va sublinia că învățarea profundă va fi o tehnologia cheie pentru 6G, care poate oferi progrese în multe domenii.

După discursul principal, Charlie Zhang, Senior Vice President (SVP) în cadrul Samsung Research America; Takehiro Nakamura, SVP și Director General la NTT DOCOMO; și John Smee, SVP Qualcomm Technologies, Inc. vor purta discuții în detaliu despre noua tehnologie 6G.

SVP Charlie Zhang din cadrul Samsung Research America va susține o prezentare despre „Evoluția tehnologilor radio post 5G și 6G. El susține că, deși tehnologiile 6G sunt încă la început, câteva direcții emergente prind contur și câștigă amploare atât în mediul academic, cât și în industrie. Este vorba despre suportul unui nou spectru, cum ar fi banda medie superioară în intervalul 7-24 GHz și banda Terahertz (THz); tehnologii noi de antenna; evoluția tehnologiei duplex și a topologiei rețelei; partajarea spectrului, inteligența artificială (AI) ca parte nativă a designului protocolului etc.

SVP (Senior Vice President) Takehiro Nakamura de la NTT DOCOMO vorbește despre „Evoluția 5G și 6G”. El va sublinia cercetările axate pe tehnologii și servicii pentru evoluția 5G si 6G care devin tot mai prezente. SVP John Smee de la Qualcomm Technologies, Inc. vorbește despre „Modelarea inovației în interfața radio către 6G”, subliniind cercetarea și dezvoltarea avansată a interfeței radio de-a lungul mai multor vectori care vor aduce inovații radicale și vor depăși granițele tehnologice pentru a permite experiențe noi și îmbunătățite pentru utilizatori cu 6G.

Sesiunea de după-amiază – Rețea inteligentă pentru 6G

Sesiunea de după-amiază a Forum Samsung 6G are tema „Rețea inteligentă pentru 6G”. Tarik Taleb, profesor la Universitatea din Oulu, Finlanda, vorbește despre „Rețele 6G – Călătoria către o viziune nouă a „Service of Services”. El subliniază că inteligența artificială, virtualizarea funcției de rețea, rețelele definite de software și Edge/Cloud Computing au adus beneficii semnificative în ceea ce privește reducerea cheltuielilor și a costurilor operaționale, flexibilitate în implementare și timp mai rapid de lansare pe piață și menționează că 6G va aduce un suflu nou rețelelor mobile Cloud-Native.

După discursul principal, Seungjoo Maeng, Master de la Samsung Electronics; Byonghyo Shim, Profesor la Universitatea Națională din Seul; și Shi Jin, Profesor la Universitatea de Sud-Est, China, susțin discuții mai aprofundate.

Seungjoo Maeng Master la Samsung Electronics vorbește despre „Provocări în aplicarea tehnologiei AI/ML pentru îmbunătățirea performanței sistemelor de comunicații mobile”. El va sublinia provocările în aplicarea AI și ML (învățare automată de către mașini sau siteme de calcul) pentru a îmbunătăți performanța sistemelor de comunicații mobile wireless și cum să fie rezolvate.

Profesorul Byonghyo Shim de la Universitatea Națională din Seul susține o prelegere despre „Detecția mobilă și Beamforming asistată de Deep Learning pentru comunicații mmWave și THz”. Byonghyo Shim va prezenta noua paradigmă de control al comunicațiilor mmWave și THz bazate pe DL. Profesorul Shi Jin de la Universitatea de Sud-Est, China prezintă „Feedback CSI bazat pe învățare profundă în Sistemele Massive MIMO”. Este vorba despre provocările și potențialele direcții de cercetare asociate cu implementarea feedbackului CSI (informații despre starea canalului de comunicații) în viitoarele sisteme de comunicații wireless.

După aceste prezentări, EVP Sunghyun Choi de la Samsung Research inițiază o discuție despre inteligența artificială în rețea. Pentru mai multe informații despre „Samsung Tech Forum”, vă rugăm să vizitați site-ul Samsung Research la research.samsung.com.