Samsung colaborează cu NTT DOCOMO din Japonia pentru rețelele 5G

820
Samsung colaboreaza cu NTT DOCOMO din Japonia pentru retelele 5G
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a anunțat ieri că a fost selectată ca furnizor de soluții de rețea 5G pentru NTT DOCOMO Inc. DOCOMO este cel mai mare operator de telefonie mobilă din Japonia. Samsung va sprijini DOCOMO cu tehnologia sa inovatoare 5G, inclusiv soluții compatibile O-RAN, pentru a aduce servicii 5G îmbogățite utilizatorilor.

NTT DOCOMO oferă servicii de rețea fără fir de înaltă calitate către aproape 82 de milioane de utilizatori din Japonia. Ca parte a strategiei sale continue de a furniza o rețea avansată și de a oferi clienților o serie de servicii mobile îmbunătățite, DOCOMO valorifică tehnologiile de vârf în rețeaua sa 5G.

DOCOMO – principalul furnizor de telefonie mobilă din Japonia

În calitate de operator de telefonie mobilă de top, obiectivul nostru este să oferim clienților cele mai bune servicii posibile. Astfel aceștia au parte de experiențe inovatoare, distractive și incitante pentru a găsi soluții la problemele sociale”. A declarat Sadayuki Abeta, directorul general al departamentului de dezvoltare la NTT DOCOMO, conform Samsung Newsroom. „Suntem încântați să colaborăm cu Samsung pentru următoarea fază a 5G Open RAN. Vrem să accelerăm extinderea acoperirii noastre „Lightning Speed ​​5G” în țară”.

Ne bucurăm să facem parte din rețelele 5G ale DOCOMO și așteptăm cu nerăbdare colaborarea continuă pentru promovarea inovației 5G pentru clienții lor”. A declarat Satoshi Iwao, vicepreședinte și șef al diviziei de rețea la Samsung Electronics Japonia. „Obiectivul nostru este să valorificăm leadershipul tehnic Samsung pentru a aduce cele mai bune soluții de rețea 5G în lume”.

Japonia este a treia cea mai mare putere economică din lume pentru PIB nominal, după SUA și China. Deși a renunțat la dreptul său de a declara război, Japonia are o armată modernă clasată pe locul patru ca putere din lume.

Samsung a fost pionier în livrarea cu succes a soluțiilor 5G end-to-end, inclusiv cipset-uri, radiouri și core. Prin cercetare și dezvoltare Samsung promovează rețelele 5G cu portofoliul său de produse bazate pe AI. Compania oferă în prezent conectivitate 5G la milioane de utilizatori din întreaga lume.

Gigantul high-tech sud-coreean furnizează echipamente pentru rețeaua 5G și operatorului de telefonie mobilă KDDI din Japonia. KDDI, al doilea cel mai mare operator de telefonie mobilă din Japonia.