Samsung va furniza echipamente de rețea 4G LTE-A și 5G în Canada

752
Sursa Foto: via fiercewireless.com

Beneficiind de experiența globală a comercializării 5G de pe piețele unde este lider 5G, inclusiv Coreea de Sud și SUA, Samsung extinde implementările 5G pe tot globul. Este prima intrare a gigantului high-tech sud-coreean pe piața canadiană, prin intermediul operatorului canadian de telecomunicații Videotron. Samsung a anunțat că va oferi soluții de rețele de acces radio 4G LTE-Advanced (LTE-A) și 5G pentru Videotron, o companie din Canada.

După multe decenii de succes în activitățile de televiziune prin cablu și acces la internet, compania canadiană Videotron a început să desfășoare activități de telecomunicații fără fir din 2010. De atunci este cel mai rapid operator de telefonie mobilă din Canada. În prezent Videotron furnizează servicii 4G LTE și intenționează să lanseze servicii comerciale LTE-A și 5G până la sfârșitul anului 2020.

Lansarea comercială a 5G în Canada la sfârșitul anului 2020

Începând cu 2020, Samsung va livra instalații de 4G LTE-A în Canada în orașele Quebec și Ottawa. Aici compania va instala stații de bază Massive MIMO și bandă dublă, care sprijină frecvențele 4G LTE ale operatorului Videotron și soluții 5G atât pentru spectrul de 3,5 GHz cât și pentru 28 GHz.

Furnizând soluții 4G LTE-A, care si-au dovedit capacitățile din punct de vedere comercial, combinate cu soluții comerciale 5G de pe piețele globale, Samsung va crește eficiența în accelerarea extinderii acoperirii serviciilor 5G pentru a se potrivi cu ritmul accelerat pentru lansarea serviciilor comerciale 5G din Canada. Această lansare se preconizează că va avea loc la sfârșitul anului 2020.

Videotron a fost fondată în 1964 și are sediul în Montreal, Quebec, Canada. Este o companie de comunicații angajată în televiziune prin cablu, Internet, telefonie prin cablu și servicii de telefonie mobilă. Principalul său concurent este Bell Canada. Videotron are servicii disponibile și în UK, Africa și SUA.

Samsung și Videotron vor revoluționa serviciul mobil din Canada

Am căutat peste tot în lume pentru a găsi cel mai bun furnizor potrivit pentru a răspunde nevoilor în continuă evoluție ale clienților noștri. Acest parteneriat ne va permite să oferim cele mai avansate soluții de telecomunicații clienților noștri. În timp ce tehnologia 4G a transformat profund telecomunicațiile din lume, LTE Advanced și 5G vor revoluționa, fără îndoială, modul în care interacționăm cu cei dragi și cu mediul din jurul nostru”. A declarat Jean François Pruneau, președinte și director executiv al Videotron, conform NewsSamsung.

Semnarea unui contract cu Videotron pentru furnizarea de soluții de rețea 4G LTE-A și 5G va fi marcată ca o etapă semnificativă pentru Samsung. Samsung va face parte din evoluția viitoarei generații de tehnologii de comunicații mobile în Canada prin furnizarea de tehnologii avansate”. A declarat Paul. Kyungwhoon Cheun, vicepreședinte executiv și șef de afaceri pentru rețele la Samsung Electronics. „Profitând de experiența globală a comercializării 5G de pe piețele de top 5G precum Coreea și SUA, Samsung își va crește poziția pe piața vânzătorilor 4G LTE și 5G”.