Samsung ocupă locul doi în aplicațiile globale de brevete 5G

691
Sursa Foto: rcrwireless.com

Cine conduce cursa globală pentru 5G? Un mod de a răspunde la această întrebare este prin analizarea numărului de brevete deținute sau solicitate de diferite companii. Samsung Electronics Co., este indubitabil cel mai mare producător de smartphone-uri din lume. Acum, conform informațiilor publicate de ziarul sud-coreean The Korea Herald, Samsung s-a clasat pe locul doi în aplicațiile globale de brevete legate de 5G. Locul unu în privința numărului de brevete 5G este ocupat de compania chineză Huawei

Samsung a depus un număr de 2.846 de cereri de brevete 5G către diferite organizații globale de proprietate intelectuală. USPTO, EUIPO, WIPO sau KIPO sunt cele mai cunoscute și apar destul de des în articolele noastre. Compania Huawei este pe primul loc cu un număr de 3.325 de cereri de brevete. Informația citată de ziarul sud-coreean a apărut în ultimul studiu al companiei germane de cercetare de piață IPlytics.

Samsung a fost urmată de LG Electronics, Nokia și ZTE

Conform IPlytics, o altă companie din Coreea de Sud, LG Electronics Inc. este pe locul trei cu 2.463 de cereri de brevete. Alți producători de echipamente de telecomunicații, inclusiv Nokia din Finlanda au un număr de 2.308 cereri de brevete depuse. Compania ZTE din China cu 2.204 brevete este pe locul cinci. Ericsson din Suedia cu un număr de 1.243 cereri de brevete, Qualcomm cu 1.330 și Intel cu 934 de cereri de brevete au mai prins primele opt locuri din lume, conform germanilor de la IPlytics.

O rețea globală 5G ar uni comunicarea mobilă și ar conecta persoane sau dispozitive la tot prin Internet of Things (IoT). Tehnologia 5G poate conecta vehicule, nave, clădiri, contoare, mașini și alte obiecte cu electronică, software, senzori și Cloud. Tehnologia 5G încorporată ar permite mașinilor să facă schimb de informații și să integreze sisteme computerizate în lumea fizică.

IPlytics GmbH este o companie cu sediul în Berlin, fondată de o echipă de economiști, informaticieni și ingineri în anul 2014. IPlytics integrează peste 80 de milioane de documente de brevet, 60 de milioane de publicații științifice, 3 milioane de informații despre companii și 2 milioane de documente standard în analizele sale.

Samsung investește 152 miliarde USD în 5G în următorii trei ani

Samsung și-a intensificat în ultimul timp eforturile pe piața 5G. Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicații din lume, s-a confruntat cu probleme pe piața mondială în urma interzicerii în SUA a echipamentelor sale. În august, Samsung a anunțat că va investi 152 miliarde de dolari în următorii trei ani în domeniul 5G. Investițiile masive se concentrează pe construirea inteligenței sale artificiale AI, a rețelei 5G, a operațiunilor bio și în domeniul auto.

Analiștii spun că rețelele mobile 5G vor permite utilizatorilor să gestioneze volume mult mai mari de date cu latență foarte scăzută. Acest lucru deschide calea pentru toate, de la transmiterea de videoclipuri de înaltă definiție la conducere autonomă și controlul precis de la distanță al roboților din fabrici.