Samsung furnizează cip-uri pentru autoturismele Tesla

1942

Samsung a afirmat recent că nu are nici o intenție de a fabrica o mașina în sine, dar va furniza produse și servicii diverse, sau componente pentru constructorii de mașini.

Acesta este unul dintre motivele pentru care Samsung a decis să achiziționeze Harman pentru 8 miliarde USD.

O știre venită din Corea de Sud de la Electronic Times, care citează surse anonime, afirmă că Samsung Electronics a semnat un contract cu TeslaMotors Inc., pentru furnizarea de cip-uri pentru mașinile producătorului American.

TeslaMotors, Inc. este un constructor de automobile electrice de înaltă performanță, din Silicon Valley (Palo Alto), USA. Tesla Motors este denumită dupa genialul inginer si fizician Nikola Tesla. Roadster foloseste un motor electric de curent alternativ facut după design-ul lui Tesla din 1882. Tesla Roadster, este prima mașină sport 100% electrică.

Anul trecut, Samsung s-a alăturat Programului Audi Progressive SemiConductor, ca primul furnizor de semiconductoare.

Samsung vede industria de automobile într-un proces de continuă creștere și recenta achiziție Harman dovedește că este dispus să investească mult timp și multe resurse în această direcție.

Conform relatărilor, Samsung, va furniza procesoare de tip SoC pentru mașinile produse de firma Tesla. Se pare că va proiecta și produce cipuri adaptate la cerințele companiei condusă de Elon Musk.

O sursă menționată în această știre susține că, acesta este un proiect pe termen lung și că ar putea dura până la trei ani ca să înceapă producția de cip-uri.

Tesla nu este singurul producător de mașini electrice vizat de Samsung pentru o colaborare de viitor.

Samsung Electronics a confirmat deja că a semnat un acord cu Lucid Motors pentru furnizarea în viitor de baterii electrice.

Știrea prezentată, nu a fost confirmată deocamdată nici de Samsung, nici de către Tesla Motors.

SURSĂReuters