Angajat Samsung arestat pentru furt de secrete și informații confidențiale

248
Samsung a dezvăluit ce probleme de securitate
Sursa Foto: via gizmochina.com

Un angajat al Samsung Electronics a fost arestat. Membrul personalului ar fi sustras secrete comerciale și unele informații confidențiale cu privire la companie. Gigantul tehnologic sud-coreean a confirmat această știre. Se pare că angajatul ar fi fotografiat informații confidențiale referitoare la procesele de fabricare a cipurilor ale companiei. Deși Samsung a declarat că o investigație este în curs, nu a dezvăluit alte detalii cu privire la această chestiune.

Persoana este cercetată pentru încălcarea regulilor de protecție a informațiilor. Dar nu se cunoaște încă tipul de informații compromise și dacă persoana le-a predat unei terțe părți”. A declarat un purtător de cuvânt al companiei Samsung, citat de GizmoChina.

Angajat Samsung arestat pentru furt de secrete de producție

Deocamdată, acest angajat trebuie să părăsească compania Samsung Electronics. El este acuzat că a fotografiat un ecran de computer care avea informații sensibile legate de procesul de fabricare a cipurilor Samsung, în timp ce lucra de acasă. El a făcut o fotografie, deoarece sistemul de securitate nu permite angajaților să facă capturi de ecran ale informațiilor confidențiale pe ecranele computerului. Sistemul de securitate blochează capturile de ecran, de aceea angajatul a folosit smartphone-ul pentru a înregistra informațiile confidențiale.

Potrivit presei sud-coreene, angajatul a fotografiat sute de secrete comerciale. Acest lucru sugerează că a făcut probabil aceste fotografii pentru a le vinde unei companii concurente din acest domeniu. În special, informațiile privind fabricarea cipurilor pot fi legate de procese avansate de fabricare a semiconductorilor. Primele informații indică faptul că angajatul Samsung ar fi furat informații confidențiale referitoare la fabricarea cipului de 3 nm.

Serviciul Național de Informații din Coreea a fost înființat în 1961 ca Agenția Centrală de Informații din Coreea (KCIA). KCIA a avut peste patruzeci de mii de angajați și un milion de informatori! În 1999, a fost redenumită Serviciul Național de Informații.

Momentan Samsung nu crede că o companie terță ar putea fi implicată în acest furt de informații. Compania a luat măsuri imediate și desfășoară o investigație internă în această problemă. Mai multe detalii vor fi făcute publice după finalizarea anchetei. Samsung Electronics a raportat acest fapt Serviciului Național de Informații din Coreea în conformitate cu Legea privind protecția tehnologiilor industriale. În prezent, angajatul este arestat.

În decembrie 2018, Samsung a avut un caz similar cu furt de date despre tehnologiile de ecran. Acest lucru a dus la pierderi de 5,8 miliarde de dolari din vânzări și aproximativ 890 de milioane USD în profituri în următorii trei ani. De asemenea, în 2020 Samsung a acuzat doi angajați de spionaj.