Samsung Galaxy A73 5G cu certificare IP67 și o cameră de 108MP

2384
Samsung Galaxy A74
Sursa Foto: letsgodigital.org

Samsung lansează anual zeci de modele de smartphone-uri în fiecare an. În 2022, dispozitivele de buget și de gamă medie din seria Galaxy A vor fi numite Galaxy Ax3. Gândiți-vă la ieftinul Galaxy A13, la Galaxy A33 puțin mai scump și la Galaxy A53 de gamă medie. Samsung Galaxy A73 5G va fi unul dintre cele mai avansate modele din seria A. Acest telefon mobil este așteptat în Q2 2022. De data aceasta, probabil că va fi introdus doar ca model 5G. Actualul model Galaxy A72 este disponibil doar în 4G.

Pe baza zvonurilor, colaboratorul colegilor noștri de la LetsGoDigital, designerul grafic Technizo Concept, a creat o serie de imagini 3D cu Samsung Galaxy A73 5G. Galaxy A73 va fi un telefon avansat din seria A, cu un ecran mare, quad-camera cu una principală de 108MP, dar fără jack de 3,5 mm. În ceea ce privește designul, acest smartphone este asemănător cu predecesorul său. Cu toate acestea, este de așteptat ca Samsung să facă unele modificări.

Samsung Galaxy A73 5G cu ecran de 6,7 inch și o cameră de 108MP

Cel mai probabil, Samsung Galaxy A73 5G va fi echipat cu un ecran plat Super AMOLED. Probabil va fi un display de 6,7 inch (17,02 cm) cu rezoluție Full HD+. Rata de reîmprospătare poate fi crescută de la 90Hz la 120Hz. Senzorul de amprentă este plasat sub afișaj. Smartphone-ul din seria A va avea o carcasă din plastic cu certificare IP67 – cu alte cuvinte, telefonul este rezistent la praf și la apă.

De asemenea, ne așteptăm la unele schimbările în partea de sus și de jos. Acolo unde slotul pentru cartela SIM al Galaxy A72 era accesibil din partea de sus, cel mai probabil va fi mutat în jos cu A73 5G. Acest spațiu este eliberat deoarece Samsung va elimina conexiunea pentru căști de 3,5 mm. Din păcate, acest lucru se va aplica și pentru Galaxy A53 și Galaxy A33. Noul model din seria A va oferi probabil în continuare opțiunea unui card de memorie micro-SD – spre deosebire de modelele din seria Galaxy S. Ne așteptăm la un smartphone Dual SIM, așa cum Samsung ne-a obișnuit de ceva timp.

Cartela SIM a împlinit 30 de ani! Ziua de naștere a fost 18 noiembrie 1991 în Finlanda. Cardul a fost creat de compania din München Giesecke & Devrient pentru operatorul wireless Radiolinja. Au fost vândute 300 de cartele SIM acestui operator finlandez.

În plus, partea de jos Galaxy A73 va găzdui o conexiune USB Tip-C, un microfon și un difuzor. Ca de obicei la smartphone-urile Samsung, tastele de volum și butonul de pornire sunt situate în partea dreaptă. Partea stângă rămâne liberă de butoane și conexiuni.

Așteptăm o baterie de 5.000mAh cu încărcare de 25W

Smartphone-ul va rula pe sistemul de operare Android 12 în combinație cu interfața One UI 4. Samsung oferă modelelor sale din seria Galaxy A 3 ani de actualizări de software și 4 ani de actualizări de securitate. În ceea ce privește procesorul, Samsung Galaxy A73 5G poate fi alimentat de Qualcomm Snapdragon 750G – care este folosit și în Galaxy A52 5G. Probabil că vor fi oferite mai multe variante de memorie: 6/8GB RAM și 128GB/256GB stocare. În urmă cu ceva timp am aflat că Galaxy A73 va fi echipat cu o cameră de 108 megapixeli. Ar fi prima dată când un telefon Samsung mid-range este echipat cu o cameră atât de performantă.

În afară de camera principală, nu există încă informații despre celelalte trei camere ale lui Galaxy A73. Este foarte posibil ca acestea să rămână neschimbate față de A72. Pentru a vă face o idee, Samsung Galaxy A72 este echipat cu o cameră principală de 64MP, o cameră ultra-wide de 12MP, o cameră cu teleobiectiv de 8MP și o cameră macro de 5MP.

Deoarece A73 este echipat cu un afișaj mare așteptăm o baterie de 5.000mAh cu suport pentru încărcare rapidă de 25W. Deocamdată, nu se știe dacă Samsung va furniza un încărcător cu telefoanele din seria Galaxy A anul viitor.

Modelele Galaxy A7x sunt de obicei mult mai puțin populare decât frații săi Galaxy A5x. Acest lucru este evident și din cifrele de vânzări ale Galaxy A52 / A72. Samsung intenționează să producă 28 de milioane de smartphone-uri Galaxy A53 5G, în timp ce doar 3,4 milioane de unități din A73 5G vor fi fabricate. O diferență semnificativă.

Nu sunt momentan informații despre preț, dar Galaxy A72 4G a costat 470€ la momentul lansării. Noul model va fi pus în vânzare probabil la aproximativ același preț.

SURSĂLetsGoDigital