Galaxy S10 5G prezentat și la Barcelona, mai mare este mai bun

1149

Samsung a prezentat smartphone-ul său Galaxy S10 5G și la Mobile World Congress 2019 Barcelona. Toată lumea a înțeles că Samsung a făcut un telefon extraordinar și era de la sine înțeles că acesta va putea fi văzut și la MWC 2019 de la Barcelona. Acesta este primul smartphone de 5G al gigantului coreean, un model mai mare și mai bun decât Galaxy S10+. Acesta din urmă fiind și el un adevărat învingător în multe privințe.

Deci, care sunt diferențele majore, cu ce vine în plus Galaxy S10 5G? Samsung Galaxy S10 5G are un ecran mai mare, are un total de șase camere, bateria este mai mare și evident că beneficiați de suport pentru 5G. Dar să mergem mai departe.

Design și afișare, se poate vorbi fără probleme la superlativ de acestea

Nu există modificări semnificative pentru S10 5G referitor la design, comparativ cu Galaxy S10+. Dispozitivele arată aproape la fel, singurul lucru vizibil în a deosebi cele două este profilul ușor mai mare și sistemul cu patru camere de la spate.

Galaxy S10 5G are unul dintre cele mai mari ecrane pe care Samsung le-a pus vreodată pe un dispozitiv. Panoul Dynamic AMOLED are 6,7 inch (17 cm.). Având în vedere dimensiunea crescută a ecranului Infinity-O, aceasta este doar puțin mai înalt decât Galaxy Note 9, care are 6,4 inch (16,25 cm).

5G (G vine de la Generation) este generația a cincea de viteză în telefonia mobilă. Vitezele de download cresc și latența comenzilor prin semnalul wireless va scădea. De asemenea, filmele și materialele video se vor încărca mult mai repede, site-urile vor răspunde mult mai rapid la comenzi.

Pentru cei care au folosit sau folosesc deja un Galaxy Note 9, acest Galaxy S10 5G nu se va simți prea mare sau incomod la folosire. Este de fapt mai subțire decât Galaxy Note 9 de 8,8 mm. Galaxy S10 5G măsoară ca grosime 7,94 mm, în ciuda bateriei de 4.500 mAh. Acumulatorul de 4.500 mAh suportă încărcarea rapidă de 25 W, nu încărcarea rapidă de 15 W aflată pe Galaxy S10.

Puține telefoane pot afișa atât de multe pe ecran, iar panoul de 6,7 inch de pe varianta 5G a lui Galaxy S10 face urmărirea conținutului mult mai ușoară.

Departamentul foto, mai mult decât extraordinar

Samsung a vrut și a reușit să facă acest dispozitiv valoros atât ca specificații cât și preț. Așa că pentru un preț mare Samsung a pus pe modelul Galaxy S10 5G un sistem quad-camera, printre altele. Este singurul din noua gamă care vine cu așa ceva. Primele trei camere de la spate sunt exact ca cele de pe Galaxy S10+. Avem o cameră principală de 12 MP cu deschidere variabilă f/1,5 – f/2,4, o cameră cu teleobiectiv f/2,4 de 12 MP și o cameră ultra-lată de 16 MP cu f/2,2 cu un câmp vizual de 123°.

A patra cameră este locul unde lucrurile încep să devină interesante. Este o cameră 3D sensibilă la adâncime, care este denumită și o cameră cu timp de zbor –time-of-flight camera. O astfel de cameră permite o detectare mai precisă a adâncimii, iar cartografierea îmbunătățită a adâncimii permite o recunoaștere facială mai bună, o realitate augmentată mai bună, o imagine 3D și alte aplicații. Beneficiul pe care îl va oferi în primul rând utilizatorilor este îmbunătățirea estompării fundalului în modul portret în Live Focus. De asemenea, camera adaugă un mod de focalizare live în aplicația pentru cameră. Acesta vă permite să reglați neclaritatea fundalului înainte de a filma.

Gigantul tech nu a fost mulțumit cu o singură cameră 3D sensibilă la adâncime. Samsung a pus și una frontal. Galaxy S10 5G are aceleași camere, de adâncime de 10 MP Dual Pixel + 8 MP, pe față ca Galaxy S10+. Camera de 8 MP are și un senzor de timp de zbor, la fel ca cea aflată pe spate. Acesta este motivul pentru care decupajul camerei Infinity-O este mai pronunțat pe varianta 5G.

Camera 3D, conform Samsung, aduce o „recunoaștere facială îmbunătățită”, chiar și o creștere a vitezei față de recunoașterea facială standard. Deci, acea decupare a camerei frontale mai largă s-ar putea dovedi mai utilă decât am crede inițial.

Vrem nu vrem, noile rețele 5G bat insistent la ușă

În ciuda tuturor discuțiilor despre 5G, Samsung ne reamintește mereu că vrea să conducă piața în acest domeniu. Și suntem siguri de acest lucru. Lansarea primului smartphone 5G înseamnă trecerea la tehnologia de rețea de generație următoare. Nu există prea multe de demonstrat în ceea ce privește potențialului 5G pe această variantă. Unitățile demonstrative nu au fost conectate la o rețea de 5G, astfel încât nu se poate vedea ce poate cu adevărat Galaxy S10 5G. Logo-ul 5G este în bara de stare, se află și pe capacul din spate, dar nu este clar dacă acest model a fost testat într-o rețea 5G.

Probabil că va trebui să așteptăm ca această variantă să atingă piața, ceea ce se va întâmpla, evident, numai după ce rețelele de 5G vor fi active pe piețe precum Coreea de Sud, Statele Unite și în câteva țări din Europa. Sigur ați observat că există o siglă „5G” în spate, a apărut în mai multe fotografii. Se pare că Samsung se mai gândește dacă trebuie sau nu să adauge acel logo pe modelele de consum. Este posibil ca versiunea globală să nu aibă acest logo.

Ca o concluzie, este evident că nu are sens să cumpărați un Galaxy S10 5G dacă locuiți într-o țară în care nu vor prea curând rețele 5G. Ne referim aici în primul rând la România. Dar dacă vreți, doar așa de amorul Samsung, nimeni nu vă poate opri! Vă asigurăm totuși, că nu faceți o afacere proastă în privința acestui Galaxy S10 5G. Nu vorbim referitor la preț.

Sperăm că Samsung va oferi unele dintre componentele modelului 5G, cum ar fi cele patru camere din spate, pe Galaxy Note 10 ca standard.