Samsung Galaxy A83 5G: între a fi sau a nu fi

394
Samsung Galaxy A83 5G
Sursa Foto: letsgodigital.org

Nu a existat niciodată un moment mai bun pentru a cumpăra un smartphone la preț accesibil. Gama medie a cunoscut o îmbunătățire serioasă în ultimii ani, cu câteva dispozitive impresionante oferite în prezent la prețuri care vă fac să puneți la îndoială importanța flagship-urilor care costă o sumă mare din banii dvs. câștigați cu greu. Acum, ultimele informații sugerează că un nou smartphone mid-ranger ar putea fi în cărți la Samsung. Este vorba despre Samsung Galaxy A83 5G.

Samsung are în seria Galaxy A pe Galaxy A53 5G și Samsung Galaxy A73 5G, ca modele superioare mid-range. Dar circulă zvonuri că există un alt dispozitiv în curs de dezvoltare, conform Techadvisor. Acesta ar putea fi cel mai puternic telefon de gamă medie pe care Samsung l-a oferit vreodată. Dar, când va fi lansat acest Samsung Galaxy A83 5G? Nu a existat niciun cuvânt oficial de la Samsung dacă Galaxy A83 5G va fi sau nu o realitate. Dar se pare că există șanse ca acest model să apară mai târziu în acest an.

Un lucru care ne dă speranță este că Samsung a lansat un Galaxy A82 anul trecut, deși sub numele de Galaxy Quantum 2 și numai în Coreea. Acest model a fost apoi urmat de Galaxy Quantum 3, tot în Coreea de Sud, lansat în aprilie 2022. Este foarte posibil ca acest model să fie Samsung Galaxy A83 5G cu un alt nume. Faptul că există deja înseamnă că ar putea ajunge și în alte țări dacă Samsung decide să-i permită să iasă din țara de origine. Numele international ar putea fi Samsung Galaxy A83 5G.

Samsung Galaxy A83 5G cu un preț în jur de 600 de euro

Interesant este că Galaxy Quantum 3 este, în esență, un Galaxy M53 rebranduit. Telefonul are o nouă caracteristică Quantum Cryptography, care adăugă straturi suplimentare de criptare și securitate la schimburile financiare online. Deoarece Samsung Galaxy M53 5G este deja disponibil pe piață, aceasta ar putea însemna că nu vom vedea deloc pe galaxy A83 5G? Posibil, dar Samsung are o istorie de lansare a unei game largi de telefoane în fiecare an, așa că nu excludem încă apariția acestui Samsung Galaxy A83 5G în Europa și în alte țări.

Quantum Cryptography – Criptarea cuantică este o abordare bazată pe fizica cuantică pentru a realiza comunicații securizate. Criptarea cuantică se bazează pe legile fizicii în ceea ce privește transmiterea informației.

Dar, cât va costa Samsung Galaxy A83 5G? Ca și în cazul datei de lansare, nu există informații solide despre prețul lui Galaxy A83 5G. La celelalte modele din seria Galaxy A, a existat o mică diferență în ceea ce privește prețul de la generația anterioară la cea actuală. În acest fel este posibil să vedem că Galaxy A83 5G ajunge pe piață la un preț în jur de 550 – 600 de euro. Acest preț ar merge pe modelul celorlalte telefoane din seria Galaxy A cu prețul în prezent după cum urmează:

  • Samsung Galaxy A53 5G: 8GB RAM / 128GB stocare ~449 EUR
  • Samsung Galaxy A73 pe site-ul Samsung India:
    • 8GB RAM / 128GB stocare ~505 euro
    • 8GB RAM / 256GB stocare – aproximativ 545 euro
  • Samsung Galaxy M53 5G: 8GB RAM / 128GB stocare ~490 euro

Posibil o cameră principală de 108MP și procesor MediaTek pe A83 5G

Luând ca punct de referință Samsung Galaxy Quantum 3, am putut vedea pe Samsung Galaxy A83 5G cu un procesor MediaTek Dimensity 900 sau o variantă a acestuia. Mai speculăm 8GB de RAM; 128GB spațiu de stocare; și patru camere foto. Ne gândim la o cameră principală de 108MP f/1,8 (wide); una de 8MP f/2,2 (ultra-wide); una de 2MP f/2,2 (macro); și 2MP f/2,4 (adâncime), cu o cameră frontală de 32MP f/2,2 (wide). Ca ecran mergem pe un Super AMOLED Full HD+ de 6,7 inch (17,02 cm) cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz.

Totuși, aceste specificații ar pune acest model aproape la egalitate cu Samsung Galaxy A73 și Samsung Galaxy M53, cu doar caracteristica Criptografie cuantică – Quantum Cryptography care le diferențiază cu adevărat (presupunând că aceasta va fi pe Galaxy A83). Deci, nu vedem avantajul ca Samsung să lanseze dispozitivul atunci când este atât de aproape de altele care au deja locul lor în portofoliul său.

În acest moment nu știm dacă vom vedea pe Samsung Galaxy A83 5G în realitate pe rafturi. Deși momentan Galaxy A73 5G nu a fost lansat în afara Indiei, credem că sosirea unui Galaxy A83 5G (sau o variantă de Galaxy M53 5G) în Europa ar putea fi luată în calcul. Dar, lipsa unor informații, chiar și la nivel de zvonuri, sugerează că Samsung nu are prevăzută o lansare iminentă la îndemână. Totuși, este posibil ca Samsung să ne surprindă la fel ca altădată.