Telefoane și tablete Samsung Galaxy retrogradate la actualizări bianuale

289
Unele telefoane si tablete Samsung Galaxy retrogradate la actualizari bianuale
Sursa foto: sammobile.com

Samsung a lansat actualizarea de securitate din iulie 2023 la începutul acestei săptămâni și este deja disponibilă pentru unele telefoane mid-range și high-end. Tot în această săptămână compania a publicat detalii despre noul patch de securitate, explicând ce defecte de securitate a remediat. De asemenea, compania a retrogradat frecvența de actualizare pentru unele telefoane și tablete Samsung Galaxy la actualizări bianuale.

Galaxy A22 5G, Galaxy F52 5G și Galaxy Tab S7 FE vor primi mai puține actualizări de acum. Odată cu actualizarea de securitate din iulie 2023, Samsung a redus frecvența de actualizare a celor trei model menționate de la trimestrial la bianual. Este o retrogradare despre care se știa încă de la lansare, așa că nu este o surpriză. Dar, cu această ocazie le reamintim posesorilor de Galaxy A22, Galaxy F52 și Galaxy Tab S7 FE acest lucru.

Telefoane și tablete Samsung Galaxy trecute la actualizări bianuale

De obicei, Samsung oferă doi ani de actualizări ale sistemului de operare Android și patru ani de actualizări de securitate pentru dispozitivele low-end. Compania oferă trei actualizări majore ale sistemului de operare și cinci ani de actualizări de securitate pentru majoritatea telefoanelor de gamă medie. Pentru dispozitivele de ultimă generație, Samsung oferă patru ani de actualizări de Android și cinci ani de actualizări de securitate. Sigur că acest sistem de actualizări se schimbă permanent și vedem acest lucru cu Galaxy M34 5G recent lansat.

Actualizările de securitate Android sunt actualizări de software care oferă patch-uri sau funcții noi menite să remedieze defectele de securitate existente sau să protejeze împotriva problemelor de securitate existente sau anticipate.

Această retrogradare înseamnă că Galaxy A22 5G și Galaxy F52 5G vor primi o actualizare la fiecare șase luni. Anterior, obișnuiau să primească o nouă actualizare de software la fiecare trei luni. Samsung a redus frecvența de actualizare și pentru tableta Galaxy Tab S7 FE de la trimestrial la bianual. Deci, tableta va primi acum doar o actualizare de software la fiecare șase luni.

  • Galaxy A22 5G: de la trimestrial la actualizări bianuale
  • Galaxy F52 5G: de la trimestrial la bianual
  • Galaxy Tab S7 FE: de la trimestrial la de două ori pe an

Acest lucru este obișnuit pentru Samsung, iar compania își actualizează frecvența de lansare a software-ului pentru telefoanele și tabletele Galaxy la fiecare câteva luni. Acest lucru este făcut în funcție de datele de lansare inițiale ale respectivelor dispozitive, potrivit SamMobile. Samsung are în prezent cel mai bun suport pentru actualizîri, de Android sau securitate, de pe piață.