Seria Samsung Galaxy Book 3 va avea un ecran OLED tactil de 120Hz

235
Seria Samsung Galaxy Book 3 va avea un nou ecran OLED de 120Hz
Sursa foto: via pocketnow.com

Samsung a prezentat oficial noul său ecran tactil OLED pentru laptopuri înainte de lansarea zvonurilor că seria Samsung Galaxy Book 3 va fi lansată pe 1 februarie. Înainte de lansarea oficială, Samsung Display, o subsidiară a Samsung Electronics, a anunțat că a început producția în masă a noilor sale ecrane OLED cu ecran tactil pentru laptopuri.

Samsung se pregătește pentru marele său eveniment Galaxy Unpacked de pe 1 februarie. Cu această ocazie va fi lansată seria Galaxy S23 și seria Samsung Galaxy Book 3, dar posibil și alte lansări surpriză de la Samsung. Cele două serii amintite mai sus sunt foarte așteptate de utilizatori prin prisma specificațiilor și caracteristicilor zvonite în ultimul timp. Ultima informație despre seria Galaxy Book 3 este că va avea un nou ecran tactil OLED.

Samsung nu a specificat dimensiunile reale ale noului său ecran tactil OLED. Totuși, Samsung Display a dezvăluit că acesta are rezoluție 3K, un raport de aspect de 16:10 și o rată de reîmprospătare de până la 120 Hz. Ecranul folosește tehnologia tactilă integrată, cunoscută și sub numele de OCTA (On-Cell Touch AMOLED). OCTA utilizează senzori tactili care integrează caracteristica tactilă direct pe panou, în loc să utilizeze un strat tactil separat. Acest lucru are ca rezultat laptopuri mai subțiri, mai ușoare, cu o experiență de utilizator mai simplă.

Ecran OLED tactil de 120 Hz pe seria Samsung Galaxy Book 3

Samsung susține că aceste noi ecrane tactile OLED sunt mai performante și mai prietenoase cu mediul. Integrarea funcției tactile direct pe ecran elimină necesitatea unei folii de plastic suplimentare pentru stratul separat al ecranului tactil. Samsung Display s-a concentrat pe dezvoltarea de ecrane OCTA de dimensiuni mari, deoarece cererea recentă de laptop-uri cu funcții touchscreen a crescut odată cu extinderea pieței de laptopuri OLED.

Apple a avut în 1989 prima încercare de a avea un laptop portabil – Macintosh Portable. A fost un fiasco, laptopul a costat 6.500$ la lansare și nu fost agreat de cumpărători din cauza prețului său ridicat și a designului dificil.

Samsung Display a produs primul ecran OLED cu ecran tactil din lume în 2010. Astăzi, această tehnologie este folosită de Samsung Display pentru smartphone-uri premium, cum ar fi iPhone-urile Apple și smartphone-urile OnePlus. Samsung folosește deja acest tip de tehnologie în smartphone-uri, iar aducerea acesteia pe laptopuri le-ar putea ajuta să le facă și mai portabile.

Recent am publicat specificațiile lui Galaxy Book 3 Ultra. Laptopul are ecran AMOLED 3K de 16 inch (40,64 centimetri) și un procesor Intel Core i9 de a 13-a generație. La bord este și procesorul grafic GPU Nvidia GeForce RTX 4070. Toate cele cinci laptopuri din seria Samsung Galaxy Book 3 vor veni din cutie cu sistemul de operare Windows 11.

Samsung nu a menționat în mod explicit că noile ecrane tactile OLED vor debuta pe seria Galaxy Book 3. Totuși compania a spus că ecranele OCTA vor apărea mai întâi pe notebook-urile Galaxy Book în 2023. Potrivit Pocketnow, nu este clar momentan dacă toată seria Samsung Galaxy Book 3 va veni cu ecrane tactile OLED sau doar modelele Galaxy Book 3 Pro 360 și Galaxy Book 3 Ultra.