Samsung confirmă accidental Galaxy Book S cu procesor Intel

578
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung Canada a confirmat accidental prima variantă a laptopului Galaxy Book S cu procesor Intel. O listă prematură publicată pe site-ul canadian, care este încă activă, dezvăluie noua iterație Galaxy Book S – identificată cu numărul de model NP767XCM-K01CA. Acest model utilizează un procesor Intel i5 din generația neanunțată Lakefield.

Pasul greșit al Samsung Canada dezvăluie și informații surprinzătoare. Au fost zvonuri că laptopul ultra-subțire Samsung va fi lansat ca primul laptop Lakefield de ceva vreme. Mai important decât atât, menționarea prematură confirmă faptul că Samsung vizează disponibilitatea globală pentru această versiune particulară de Galaxy Book S. Acest lucru nu a fost posibil până azi și poate fi o altfel de strategie de lansare a notebook-urilor Samsung în viitor.

Samsung Galaxy Book S ARM comparativ cu Intel

Pagina de produs Samsung Canada, reperată prompt de SamMobile, dezvăluie că noul Galaxy Book S păstrează afișajul Full HD de 13,3 inch al modelelor anterioare. Dar, îl împerechează cu procesorul Intel Core i5-L16G7 și 8GB RAM, precum și cu o baterie de 42Wh. Durata de viață a bateriei este ceva de urmărit, întrucât primul Galaxy Book S bazat pe un procesor cu arhitectura Intel x86 este de așteptat să fie mai puțin eficient decât omologii săi ARM.

Pagina Samsung scrie despre până la 17 ore de funcționare autonomă, o scădere vizibilă în comparație cu 25 de ore la Galaxy Book S. Desigur, această durată de viață a bateriei poate varia substanțial, deoarece utilizarea din lumea reală este mai intensă decât redarea video continuă, ceea ce Samsung folosește ca standard de performanță a bateriei.

Mercurul este singurul element metalic care este lichid în condiții standard de temperatură și presiune. Are un punct de înghețare de -38,83° C și un punct de fierbere de 356,73° C. Elementul a fost numit după zeul roman Mercur, cunoscut pentru viteza și mobilitatea sa.

Versiunea Lakefield a viitorului laptop Samsung nu are, de asemenea, LTE gigabit, dar altfel pare similar cu familia originală din care provine. Porturile duble USB-C, Bluetooth 5.0 și suportul pentru carduri microSD sunt încă parte a pachetului. De asemenea, există un cititor discret de amprente integrat în butonul de alimentare al noului Galaxy Book S. Utilizatorii vor avea de ales între modele cu 256GB și 512GB, ambele disponibile în Gri Mercur și Auriu.