Smartphone Samsung Galaxy cu ecran glisant și cameră rotativă

990
Sursa Foto: nl.letsgodigital.org

Se pare că Samsung ia în considerare realizarea unui smartphone Galaxy cu ecran glisant și cameră rotativă. Camera se rotește împreună cu afișajul. Acest dispozitiv are, de asemenea, un afișaj pe spate iar luneta superioară a dispărut aproape complet. Mai mult, o parte a ecranului roll-up poate fi, de asemenea, în spate, ca un al doilea ecran mai mic.

Brevetul a fost solicitat de Samsung Electronics în aprilie 2019 la WIPO (World Intellectual Property Office). Brevetul de utilitate este intitulat „Dispozitiv electronic, inclusiv afișare flexibilă”, a fost aprobat și publicat pe 17 octombrie 2019. Este un smartphone Samsung elegant, cu ecran rulant. Aproape întregul front este format din suprafața ecranului. Doar pe partea inferioară este vizibilă o ramă îngustă de metal, prin care alunecă afișajul rulant. Prin glisarea ecranului în jos, suprafața totală a ecranului devine mai mare, dacă efectuați o mișcare de alunecare în sus, afișajul va fi redus.

Smartphone Samsung Galaxy cu ecran glisant

Ecranul se extinde din spate, prin partea inferioară, către față. Un element nou pentru acest design este adăugarea unui „afișaj posterior”, pentru care este utilizat același ecran rulabil. Este un al doilea ecran relativ mic și restrâns iar atunci când derulați dispozitivul, această parte a ecranului devine ceva mai mică.

În plus, descrierea brevetului vorbește despre utilizarea unei camere rotative. Acum este posibil să gândiți: Samsung are deja un astfel de sistem de camere, și anume pe Galaxy A80, lansat la începutul acestui an cu o cameră rotativă. Cu toate acestea, există o diferență clară. De data aceasta, Samsung pare să aibă șansa de a conecta camera rotativă la ecranul rotativ. Dacă afișajul este rulat, camera se rotește și ea automat. În plus, camera este plasată sub afișajul flexibil! În partea din spate, dispozitivul este echipat cu un „orificiu de trecere”, astfel încât camera foto să poată fi folosită.

Camera foto – Prima cameră foto a fost realizată din lemn și fabricată de Charles și Harambe Vicent Louis Chevalier la Paris. Primul telefon comercial cu camere video a fost Kyocera Visual Phone VP-210, lansat în Japonia în mai 1999. Se numea „videofon mobil” și avea o cameră frontală de 110.000 pixeli.

Amplasarea acestei camere este impresionantă. Această cameră de sub ecran este integrată în jumătatea inferioară a dispozitivului. Mai mult, brevetul vorbește despre utilizarea mai multor camere. Aceasta este o tehnologie atât de avansată încât deocamdată nu putem decât visa la ea.

Producătorii de telefoane inteligente precum Samsung caută cu nerăbdare noi soluții pentru a crește și mai mult suprafața ecranului, fără a crește dimensiunile generale ale dispozitivului. Conform ultimelor zvonuri, seria Galaxy S11, așteptată în februarie la MWC 2020, va avea un ecran mai mare și alungit. Nu știm dacă este posibil să folosească acest principiu de afișare culisant din recentul brevet.

Camera sub ecran este în dezvoltare la Samsung

În ceea ce privește o cameră de sub ecran, am mai scris despre acestă tehnologie „Under Display Camera”. Da, Samsung dezvoltă în prezent un smartphone pliabil, cu o cameră foto instalată sub ecran. Este posibil ca această tehnologie să fie folosită prima dată în Galaxy Fold 2 sau un telefon din viitoarea serie Galaxy A. Săptămâna trecută am aflat că Samsung Galaxy Fold 2 va fi probabil lansat în aprilie 2020.

Scriem de multe ori despre brevetele primite de Samsung. Este posibil ca unele dintre ele să rămână în sertarele Samsung pentru totdeauna. Pe cele mai multe le vom vedea în viitor în realitate. Prin publicarea acestor brevete vrem ca cititorii noștri să-și facă o idee despre ce vrea Samsung în viitor și direcția spre care se îndreaptă designul telefoanelor viitorului. Acesta poate fi mult mai aproape decât ne putem închipui, de multe ori realitatea o ia înaintea imaginației.

SURSĂLetsgoDigital