Smartphone Samsung Galaxy cu ecran futurist transparent

985
Sursa Foto: nl.letsgodigital.org

Luna trecută, Samsung a anunțat o serie de noi produse Galaxy, inclusiv smartphone-urile pliabile Galaxy Z Flip 5G și Galaxy Z Fold 2. Au fost anunțate și Galaxy Note 20, Note 20 Ultra, smartwatch-ul Galaxy Watch 3, tabletele Tab S7 / S7+ și căștile Samsung Galaxy Buds Live. Dispozitive de excepție de ultimă generație, pline de inovații tehnologice. Dar ce mai putem aștepta de la producătorul sud-coreean în viitor?

Din când în când auziți despre smartphone-uri transparente. Deși diferiți producători de smartphone-uri dezvoltă această tehnologie avansată de zeci de ani, nu există încă dispozitive care să fie complet transparente. În 2018, am aflat despre un smartphone Sony cu un ecran și spate transparente. Compania sud-coreeană LG a patentat chiar și un telefon pliabil transparent. Samsung pare, de asemenea, implicat în dezvoltarea unui dispozitiv Samsung Galaxy transparent.

Smartphone transparent Samsung

În ianuarie 2020, Samsung Electronics a depus un brevet de utilitate la USPTO (United States Patent and Trademark Office) și la WIPO (World Intellectual Property Office). Brevetul a fost publicat pe 27 august 2020 și descrie tehnologia necesară pentru a crea un smartphone transparent. Alternativ, tehnologia ar putea fi aplicabilă și altor produse electronice de larg consum, precum televizor, monitor, laptop, consolă de jocuri și / sau cameră.

Ca bază, se utilizează un afișaj OLED, care se caracterizează prin consum redus de energie, luminozitate ridicată și un timp de răspuns mai rapid decât afișajele LCD convenționale. Ecranul OLED este echipat cu un panou de afișaj luminos transparent. Astfel, conținutul poate fi afișat pe ecranul transparent, în timp ce utilizatorii pot vedea simultan prin telefon. Poate fi un ecran plat, dar și un ecran flexibil care se poate îndoi, plia sau rula – conform descrierii brevetului.

LetsGoDigital este un site fondat în 1999 și are sediul în Tările de Jos (Olanda). Este un site scris de profesioniști în domeniul telefoanelor mobile, un site de mare încredere! Nu este afiliat Samsung nici unui alt producător sau furnizor, este independent.

Brevetul intră în detalii deosebite despre diferitele straturi și componente necesare pentru a obține transparența. Imaginile brevetului arată un smartphone modern, cu rame înguste și un ecran transparent mare. Pe baza descrierii brevetului, prietenii noștri de la LetsGoDigital în colaborare cu Giuseppe Spinelli au creat o serie de randări 3D pentru a vizualiza mai bine tehnologia brevetată. Aceste redări de culoare sunt doar cu scop ilustrativ pentru a ne face o idee despre acest, posibil, viitor smartphone Samsung Galaxy.

Sunt smartphone-urile transparente de viitor?

Desigur, sună destul de futurist, un mobil la îndemână pe care îl puteți pune în modul transparent, dacă doriți, pentru a vedea prin dispozitiv. Prietenii tăi vor aprecia cu siguranță asta! Dar este fezabil? Și care sunt avantajele și dezavantajele directe ale acestei inovații tehnologice?

Deși telefoanele transparente nu sunt încă disponibile, am văzut de-a lungul anilor câteva prototipuri de afișaje mobile transparente. De asemenea, au fost lansate mai multe telefoane funcționale cu un astfel de tip de afișaj, cum ar fi Sony Ericsson Xperia Pureness.

De asemenea, Xiaomi lansează în mod regulat Transparent Editions, inclusiv recentul Xiaomi Mi 10 Ultra. Cu toate acestea, numai partea din spate a acestor dispozitive este transparentă. Astfel vă oferă o perspectivă asupra componentelor aflate în telefon.

Acest lucru relevă imediat un dezavantaj important atunci când vine vorba de dezvoltarea unor smartphone-uri transparente reale. Pentru că apare problema locului unde ar trebui plasate componente, cum ar fi bateria, procesorul și camera, dacă dispozitivul este total transparent. Acestea nu pot fi plasate în spatele ecranului, așa cum se întâmplă în prezent. Prin urmare un smartphone transparent trebuie să aibă o ramă mai groasă pentru a încorpora aceste componente.

Cu toate acestea, această margine largă a ecranului nu este vizibilă pe desenele din brevetul Samsung. Acesta a fost cazul, de exemplu, cu smartphone-ul transparent Sony, cu o margine groasă în partea de jos a ecranului. Cu toate acestea, din descrierea brevetului rezultă că Samsung poate alege și să facă transparentă doar o parte a ecranului, astfel încât această problemă ar putea fi remediată.

Smartphone Samsung cu ecran transparent

Un alt dezavantaj potențial este cum va afecta un astfel de telefon experiența de vizionare. Unele modele de telefoane au fost lansate cu un afișaj 3D. Cu toate acestea, în practică, se pare că acest lucru nu oferă întotdeauna experiența de utilizator dorită. Mulți oameni se dezorientează cu efectele 3D și chiar se pot sătura de ele. Deși un ecran transparent va oferi o experiență complet diferită, întrebarea rămâne în ce măsură ochii noștri pot distinge în mod corespunzător între prim-plan și fundal.

În plus, vă puteți întreba care este valoarea adăugată a unui smartphone transparent? Bine, este cu siguranță un truc bun, dar oferă un astfel de telefon o valoare adăugată? Este posibil ca valoarea adăugată să fie dată de un ecran tactil pe două fețe, cu noi opțiuni de operare. De exemplu, în timpul fotografierii, unde obțineți o imagine extrem de bună a obiectului care urmează să fie fotografiat cu un ecran transparent. În plus, un ecran față-verso poate ajuta la mai multe sarcini, astfel încât să puteți rula o aplicație diferită pe ambele afișaje. Este posibil ca anumite avantaje să fie realizate și în domeniul Realității Augmentate.

Cu toate acestea, beneficiile par a fi destul de limitate în comparație cu costurile implicate în dezvoltarea acestei tehnologii. Prin urmare, întrebarea este; există o piață pentru acest tip de telefon mobil? Cu toate acestea, rămâne faptul că Samsung Electronics a depus acest brevet la începutul acestui an la USPTO și WIPO.

SURSĂLetsgoDigital