Samsung Display nu va mai produce afișaje LCD, doar OLED

1023
Sursa Foto: Chris Welch / The Verge

Samsung Display va înceta să mai producă afișaje LCD până la sfârșitul anului. Subsidiara Samsung Electronics mai are în prezent două linii de producție pentru afișaje LCD în Coreea de Sud și două în China, potrivit Reuters, citată de site-ul TheVerge. Samsung a luat decizia de a accelera trecerea afișaje cuantice iar viitoarele televizoare cuantice Samsung vor folosi panouri OLED.

Decizia vine în condițiile în care se spune că prețul afișajelor LCD – liquid-crystal display, au scăzut foare mult la nivel mondial. Anul trecut, Nikkei – indicele bursier al bursei japoneze Tokyo Stock Exchange, a scris că producătorii chinezi cresc producția de ecrane LCD, chiar dacă cererea de televizoare slăbește la nivel global.

Samsung Display investește tot mai mult în tehnologia QLED

Samsung Display nu este singurul producător care a decis să închidă liniile de producție LCD. LG Display a anunțat că va încheia și ea producția de afișaje LCD în Coreea de Sud până la sfârșitul anului 2020. LG Display are în prezent nouă instalații de fabricație și șapte facilități de asamblare din Coreea, China, Polonia și Mexic.

În octombrie trecut, Samsung Display a anunțat o investiție pentru următorii cinci ani de aproximativ 10,7 miliarde USD, în tehnologia cuantică pentru dotarea viitoarelor sale televizoare. Cu toate acestea, televizoarele Samsung QLED, utilizează încă panouri LCD în spatele stratului lor cuantic. Samsung lucrează, de asemenea, la dezvoltarea diodelor self-emissive quantum dot, care ar elimina nevoia unui strat separat.

QLED – Quantum Dot Light Emitting Diode (diodă emițătoare de lumină cuantică). QLED îmbunătățește foarte mult luminozitatea, contrastul și reproduce culori mai multe, mai vii și naturale. Tehnologia QLED permite fabricarea de ecrane mai subțiri, mai flexibile și mai rezistente în timp.

Samsung Display spune că va continua să onoreze comenzile existente de ecrane LCD până la sfârșitul anului. Sigur că se pun întrebări cu privire la ceea ce Samsung, cel mai mare producător de televizoare din lume, va folosi în televizoarele sale LCD în viitor. Samsung a declarat că nu se așteaptă ca oprirea să afecteze linia sa de televizoare QLED bazată pe LCD. Deci, pentru termenul apropiat, nimic nu se schimbă.

Tehnologia MicroLED este deja în atenția Samsung

O alternativă este că Samsung va cumpără ecrane LCD de la furnizori chinezi cum ar fi CSOT (China Star Optoelectronics Technology) și AUO (AU Optronics). Aceștia furnizează deja panouri pentru televizoarele companiei. Samsung Display a învestit în trecut la compania chineză CSOT.

Samsung și-a prezentat tehnologia de afișare MicroLED (cu o durată de viață de 1 milion de ore) la mai multe expoziții recente. Această tehnologie folosește diode LED autoemissive pentru a produce pixeli. Cu toate acestea, anul trecut, Samsung a prezis că tehnologia MicroLED este la doi – trei ani distanță de a fi viabilă pentru utilizarea într-un produs de larg consum.