Samsung Galaxy Fold (smartphone-ul pliabil) – Tot ce știm până acum!

10145

Telefoanele Flip, cu clapetă au fost foarte populare și răspândite în toată lumea până când smartphone-urile au preluat primul loc și au rămas în frunte. Cu toate acestea, s-ar putea să se schimbe situația dacă Samsung vine cu acest nou concept de telefon pliabil, Samsung Galaxy X/F. Acum este deja stabilit se va numi Galaxy Fold.

La fel ca în cazul ecranelor curbate – de la Galaxy Note Edge până la Galaxy S8 și dincolo de el – Samsung pare să conducă în acest domeniu. La intrarea pe piață a ecranelor tip Edge, lumea a fost sceptică pentru ca ulterior acest tip de ecrane să fie preluat de aproape toate firmele producătoare de telefoane mobile.

Conform presei internaționale, compania Samsung a venit cu mai multe concepte de smartphone-uri pliabile și rulabile, iar o serie de cereri de brevete depuse în ultimul timp sugerează că primele modele pliabile de la Samsung vor veni foarte curând.

De câțiva ani, ne așteptam la o prezentare a lui Samsung Galaxy Fold care încă nu a sosit. Cu toate acestea, președintele Samsung Mobile Koh Dong-Jin, a declarat reporterilor în septembrie 2017 că intenționează să lanseze un telefon cu ecran pliabil în 2018.

Iată tot ce știm despre așa-numitele telefoane Galaxy X/Fold până acum.

Coboară în articol pentru o scurtă istorioară și mai apoi informațiile de ultimă oră sau folosește meniul de mai jos pentru a sări direct la topica de interes:

„Pregătirea terenului” încă din 2011

Samsung intenționează să facă smartphone-uri pliabile pe deplin funcționale, cu afișaje flexibile, care vă permit să închideți telefonul și să-l împăturiți ca pe o carte în buzunar.

În 2011, Samsung a lansat un concept video care a prezentat un telefon flexibil cu afișaj AMOLED, mult mai avansat decât ceea ce se afla pe piața telefoniei mobile. A fost o scânteie de geniu, care a mers mai departe.

La începutul anului 2015, un reprezentant Samsung Display, divizia de producție a ecranelor Samsung, a spus: „comercializarea smartphone-urilor pliabile va fi posibilă în 2016„.

Într-adevăr, Samsung a fost atât de avansat cu planurile că a arătat noul telefon în spatele ușilor închise la Mobile World Congress (MWC) din acel an. Era un prototip, desigur, dar investitorii și operatorii de telefonie mobilă care au văzut telefonul au fost „foarte impresionați” de acest concept.

 

Conceptele și patentele pentru variantele pliabile

Din exterior, în starea complet deschisă și extinsă, telefonul Galaxy X ar putea arăta destul de similar cu un telefon Samsung tipic: are un ecran tactil mare pe față, camere pe ambele părți și poate un buton de acasă sub afișaj.

E totuși un smartphone. Dar acest smartphone face ceva surprinzător, telefonul poate să se plieze pe jumătate, acoperind pe deplin ecranul și aducând telefonul la aproximativ jumătate din dimensiunea normală. Acest lucru îl face mai prietenos cu buzunarele plus păstrează ecranul frumos la interior, fiind protejat.

Cum functionează Galaxy X? Au apărut tot felul de ilustrații și concepte video în ultimii ani.

O constantă a rămas: noul sistem uimitor de balamale. Smartphone-ul se va plia de foarte multe ori fără să fie nici un fel de probleme cu așa-zisa balama, lăsând suficient spațiu pentru ecranul tactil, având o curbă ușoară în zona îndoiturii, fără apariția unor încrețituri inestetice. Când deschideți telefonul, ecranul devine complet tensionat, făcându-l un smartphone utilizabil, sau o tabletă.

În timp ce designul tip portofel pare cel mai serios, mai există și alte concepte. Sunt și alte tipuri de idei în care telefonul pliabil seamănă cu o trusă compactă de machiaj, destul de similar cu designul portofelului și arată ca un telefon cu ecran de 5 inch care se deschide formând un ecran total de 8 inch.

Și asta nu este tot: o cerere de brevet din 2015 arată alt tip de concept cu un ecran de telefon la exterior și un ecran mai mare, tip tabletă, la interior atunci când se deschid ambele laturi.

 

Conceptele pentru variantele rulabile

Conceptul de dispozitiv rulant Samsung ar putea fi însă cel mai interesant dintre ele. Samsung a prezentat un concept în mai 2016. Acest concept fost văzut într-o cerere de brevet de invenție la sfârșitul anului 2015.

O versiune a telefonului rulant dispune de un mic touchscreen pe cilindru și acces rapid la diverse aplicații, în timp ce ecranul tactil complet se adună într-un tub.

Samsung continuă să lucreze la acest tip de concept, dar ideea unui tub subțire, care poate fi ușor purtat, care se desfășoară într-un ecran tactil de dimensiuni normale, este într-adevăr foarte interesant.

 

Conceptele pentru variantele DS (dual-screen)

Cea mai recentă ilustrare a brevetelor (prin intermediul LetsGoDigital), a fost înregistrată în aprilie 2017 și a apărut online în decembrie 2017. Aceasta arată o abordare dual-screen.Pe scurt, această abordare ar avea mai degrabă două ecrane rigide, cu o balama între ele, oferindu-vă opțiunea de a utiliza un ecran ca de obicei sau să vă extindeți și să utilizați cele două ecrane, rezultând o tabletă.

Tot din această publicație avem informația despre un afișaj cu rezoluție de 4K pentru Galaxy X, care pare un pic ambițios, având în vedere nevoile de alimentare pentru un astfel de ecran. Un afișaj Quad HD (2K) de genul celui aflat pe Galaxy S8 pare mai rezonabil. Dar vom vedea pentru ce optează în final Samsung.

Firmei Samsung îi place pionieratul din ce am văzut în aceste concepte prezentate mai sus. Numai că, tot un fel de pionierat a fost și debutul cu Galaxy Note Edge, care a evoluat rapid în extrem de popularele Galaxy S6 Edge și Samsung Galaxy S7 Edge.

 

Un nou brevet arată un design pliabil

Un nou brevet apărut în media online arată posibilul design al al smartphone-ului pliabil Samsung Galaxy X. La CES 2018 Las Vegas, CEO al Samsung Electronics, DJ Koh a făcut o declarație referitoare la viitorul smartphone pliabil Samsung. Acesta a spus, potrivit The Korea Herald: „Este greu să vorbim acum despre data lansării, vrem să prezentăm produsele în mod corespunzător, iar acum pare puțin prea devreme„.

La sfârșitul lunii septembrie 2017, același CEO a anunțat că evoluțiile din jurul telefonului Galaxy X au avut succes încât o lansare în 2018 este posibilă. Doar câteva mici probleme mai trebuie rezolvate. Se pare că aceste probleme sunt puțin mai mari decât se credea la data respectivă.

Aproape simultan cu declarația președintelui, a ieșit la iveală că dispozitivul va fi echipat cu un ecran OLED flexibil de 7,3 inch, care poate fi pliat spre interior. Informația a venit de la site-ul sud-coreean ETNews. Samsung a patentat un smartphone pliabil, cu un design de telefon tip Flip. Brevetul a fost depus la 14 iunie 2017 și tocmai a fost publicat de WIPO (Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale).

O mai mare atenție a fost acordată acestui brevet, în comparație cu alte brevete depuse de Samsung. Există mai multe informații în limba engleză (în mod normal, există doar informații coreene disponibile) și fotografiile arată mai multe detalii. Sunt și detalii privind specificațiile dispozitivului. Acest lucru ne face să credem că acest brevet poate fi Samsung Galaxy X.

Carcasa smartphone-ului pliabil are două părți care vor fi conectate între ele printr-o balama pivotantă. Dispozitivul are un afișaj pliabil. Cu toate acestea, partea superioară a carcasei are o placă culisantă, sub afișaj, care este plasată într-un suport. Această placă glisează imediat după ce telefonul este îndoit. Aceasta este o parte importantă a noului design, deoarece face ca telefonul să fie mai mic / mai mare pe măsură ce îl deschideți sau îl închideți.

Afișajul flexibil va avea funcționalitate tactilă. În plus, se vorbește despre integrarea unei camere pe ambele părți, față și spate, ale dispozitivului și smartphone-ul va avea și un bliț. De asemenea, este instalat un modul senzor pentru senzor de lumină, senzor optic, senzor de proximitate, senzor infraroșu și / sau senzor ultrasonic. Un indicator LED va informa utilizatorul despre starea aparatului.

Bateria este integrată în partea inferioară a carcasei. Devine clar că microfonul este poziționat în partea de jos a lui Samsung Galaxy X. Difuzorul, pe de altă parte, este plasat pe partea superioară a telefonului. În plus, brevetul mai arată că Galaxy X va fi echipat cu un monitor de ritm cardiac.

Deși brevetul este legat de un smartphone, Samsung a făcut posibilă utilizarea aceleiași tehnici pentru PC-uri portabile, tablete și alte dispozitive electronice similare.

Care sunt problemele pe care Samsung încearcă în prezent să le mai rezolve, nu este clar, dar ne imaginăm că la balamaua și mecanismul de pliere, care vor fi o parte importantă a lui Galaxy X, mai e de lucru.

Deoarece ecranul smartphone-ului este măsurat pe diagonală, lungimea telefonului a crescut, numărul de inch ajungând la 7,3. De asemenea, telefonul poate fi îndoit spre interior, pe axa orizontală, nu pe axa verticală.

Din păcate, va trebui să așteptăm puțin mai mult, deși Koh Dong-jin a anunțat în septembrie anul trecut că dorește să lanseze smartphone-ul flexibil în 2018, CEO-ul a revenit asupra acestui lucru în timpul CES 2018. Este pur și simplu prea devreme să vorbim despre o dată de lansare, a spus Koh.

 

Samsung confirmă Galaxy X pentru 2018

Samsung Galaxy X va veni într-adevăr în 2018. Cu ocazia prezentării palmaresului său excelent din ultimul trimestru 2017, Samsung a confirmat faptul că sosirea smartphone-ului cu ecran pliabil este programată pentru acest an și că acestea ar trebui să contribuie și mai mult la consolidarea situației sale financiare. Cu vânzări de peste 61,5 miliarde de dolari în al patrulea trimestru din 2017, Samsung este într-o formă de zile mari și ar trebui să continue această creștere prin lansarea lui Galaxy S9.

La această creștere spectaculoasă ar putea contribui și telefonul pliabil Samsung Galaxy X

Piața ecranelor OLED va consolida competitivitatea Samsung în segmentul premium cu lansarea de ecrane pliabile“, a anunțat firma din Seul. „Samsung își va continua eforturile de a-și diferenția smartphone-urile de alte firme și de a veni cu noutăți prin adoptarea de tehnologii avansate, cum ar fi ecrane OLED pliabile„, a continuat oficialul firmei Samsung.

Este cu siguranță prima dată când au fost anunțate atât de clar ambițiile firmei sud-coreene privind telefoanele mobile cu ecran pliabil. Au existat zvonuri în ultimul timp despre data lansării prin 2019 pentru Galaxy X. Faptul că Samsung vorbește acum despre acest smartphone pliabil poate fi considerată o posibilitate ca acesta să fie disponibil până la sfârșitul anului 2018.

Samsung ar putea să arunce în luptă pe Galaxy X în acest an. Se pare că la CES 2018 Samsung a prezentat unor persoane atent alese și unor investitori prototipuri cu Galaxy X. În ceea ce privește mărimea ecranului, când au fost câteva informații, sursele au afirmat că va fi un monstru de 7,3 inch, permițându-vă să vizionați videoclipuri într-un mod confortabil, apoi pur și simplu să-l închideți și să-l puneți în buzunar, prin apăsarea unui buton.

 

Identificare biometrică cu Galaxy X

În ultimele luni am văzut numeroase brevete de smartphone-uri pliabile de la Samsung care ne oferă o idee de la ce ne putem aștepta în privința lui Galaxy X. Cu toate acestea, nu am întâlnit anterior un brevet al unui telefon Samsung pliabil cu metode de autentificare biometrice. Acum într-un brevet Samsung este descris un telefon pliabil cu diferite posibilități de autentificare biometrică.

Samsung a solicitat un brevet de invenție la KIPRIS (Serviciul coreean pentru drepturile de proprietate intelectuală) pentru un smartphone pliabil și diverse metode de deblocare a dispozitivului. Brevetul intitulat „Dispozitiv pliabil și metoda de control a acestuia” a fost depus la 19 august 2016.

Spre deosebire de brevetele anterioare despre care am mai scris, acest brevet Samsung nu a fost încă aprobat sau respins. Statutul brevetului este „neexaminat„, ceea ce înseamnă că nu a fost încă judecat. Între timp, brevetul a fost făcut public.

Din nou, vedem un telefon pliabil cu afișaj flexibil, dar există unele diferențe notabile. Proiectele anterioare au adesea o balama, astfel încât smartphone-ul trebuie să se îndoaie la un punct fix. De data aceasta, vedem un afișaj flexibil, care nu poate fi doar pliat exact în mijloc, dar și ceva mai într-o parte. Puteți glisa afișajul pliat unul peste celălalt, ca și când ați îndoi o pagină.

Când telefonul este deschis dintr-o poziție închisă, ecranul de pornire apare și ecranul tactil este activat. Apoi identificarea biometrică poate avea loc. Va fi afișată o pictogramă cu o amprentă digitală și / sau un iris. Aceasta poate fi o imagine în mișcare, pe un afișaj sau altul.

Este discutată posibila utilizare a unui senzor de amprentă digitală și a unei camere de iris. Cu toate acestea, mai multe metode suplimentare sunt descrise ulterior în brevet pentru a identifica un utilizator. De exemplu, informațiile biometrice pot fi obținute pe baza vocii, feței, mâinii și / sau a venelor.

Samsung a înregistrat, de asemenea și locul unde senzorul de amprentă digitală și camera de iris pot fi poziționate. Senzorul de amprentă va fi amplasat în partea inferioară a carcasei. Când telefonul smartphone este în stare pliată, utilizatorul îl poate glisa la o distanță scurtă pentru a ajunge la funcție. Senzorul poate fi plasat în cadru, dar și în afișajul propriu-zis.

Alternativ, posibilitatea de utilizare a scanerului de amprentă este furnizată atunci când telefonul este pliat complet. Într-o astfel de situație, senzorul de amprentă digitală poate fi plasat în marginea inferioară a telefonului smartphone. În acest caz, afișajul va trece peste margine, creând un mic ecran de notificare. Mesajele primite pot fi afișate pe acest afișaj. De exemplu, un utilizator poate fi informat vizual despre un mesaj primit chiar și atunci când smartphone-ul nu este utilizat.

Camera este poziționată în partea din spate a dispozitivului și poate funcționa ca un scaner pentru iris. În plus, este posibil ca o cameră separată de iris să fie plasată pe partea frontală. Acest lucru poate fi plasat la fel ca scanerul de amprente pe partea inferioară a carcasei, dar și pe partea laterală a dispozitivului. Prin îndoirea telefonului pe jumătate deschis, utilizatorul se uită direct în cameră, astfel încât identificarea să poată avea loc.

Metoda de funcționare stabilită nu este valabilă numai pentru smartphone-uri, ci și pentru tablete, laptopuri, playere multimedia portabile și dispozitive conexe.

Poate vă întrebați de ce Samsung depune atâtea brevete? Bineînțeles că este posibil să nu vedem toate aceste metode de identificare aplicate pe viitoarele smartphone-uri. Dar prin depunerea și obținera acestor brevete, Samsung împiedică concurența, în caz că ar veni cu o astfel de idee, să dezvolte astfel de idei tehnologice.

 

Brevet la WIPO cu afișaj flexibil

Posibil ca acest brevet să rezolve problemele de durabilitate cu care se confruntă Samsung. Firma sud-coreeană a depus un alt brevet la WIPO (World Intellectual Property Organization) pentru un dispozitiv electronic cu afișaj flexibil. Schițele care apar în această cerere de brevet arată foarte asemănătoare cu schițele găsite anterior la un alt smartphone Samsung pliabil. Se pare că Samsung încă lucrează la acest concept de design. Este posibil ca toate aceste brevete sau doar unele dintre ele să le regăsim pe Samsung Galaxy X.

Brevetul a fost depus de Samsung Electronics în data de 29 mai 2017 și a fost publicat de WIPO pe 15 februarie 2018. Este scris în limba engleză și descrie o nouă balama care împiedică deformarea și deteriorarea smartphone-ului cauzată de utilizarea intensă. Un alt aspect al acestui brevet este de a furniza un dispozitiv electronic care să reducă forța de tracțiune și forța de compresie într-un afișaj flexibil în timpul plierii sau deschiderii dispozitivului.

Potrivit brevetului, smartphone-ul Samsung pliabil poate include o carcasă și un afișaj flexibil. Afișajul flexibil are un ecran tactil. Piesele vor fi conectate printr-o unitate de conectare în așa fel încât prima parte și cea de-a doua parte se pot deplasa una față de cealaltă.

Prin urmare, cele două părți diferite ale dispozitivului electronic pot fi îndoite în diferite unghiuri una față de alta. De exemplu, un utilizator poate deschide dispozitivul electronic la unghiul dorit, pentru utilizarea cea mai convenabilă. În plus, chiar și în starea pliată, elementele de articulație păstrează curbura afișajului flexibil la o valoare predeterminată, prevenind astfel deformarea excesivă a afișajului flexibil.

 

Galaxy X poate avea 3 ecrane OLED pliabile de 3,5 inch

Samsung Galaxy X ar putea avea 3 afișaje OLED care pot să se unească pentru a crea, la nevoie, un panou unic, capabil să distreze utilizatorul, cum nimeni nu a reușit vreodată. Cele trei display-uri de 3,5 inch fiecare, unite vor compune un ecran cu o diagonală de 7 inch, aproximativ de dimensiunile unei tablete mai mici.

Mai exact, confirmarea prezenței a trei ecrane pe Galaxy X vine de la TheBell, care din surse de de încredere, ne informează cu privire la sosirea lui Galaxy X la începutul lui 2019. Este probabil să fie lansat în luna februarie anul viitor, la cel mai mare spectacol de telefonie mobilă din lume – Mobile World Congress 2019 Barcelona.

Partea frontală a produsului este echipată cu două panouri de 3,5 inch, panoul din spate este echipat cu un panou de 3,5 inch, astfel încât ecranul să poată fi verificat chiar și atunci când produsul este îndoit.

Potrivit informațiilor Samsung a dat numele de cod „Winner” (câștigător) lui Galaxy X. Între 30 și 500 de mii de unități sunt cantitățile estimate pentru producția pilot a lui Galaxy X, pentru a vedea cum reacționează piața. Inițial s-a vorbit de 500.000 / 2 milioane de bucăți.

De obicei, Samsung preia componentele cu aproximativ trei luni înainte de a le asambla în produse finite. Din informațiile pe care le avem Samsung va primi componentele de la furnizori la începutul lunii noiembrie și în mod normal ar avea timp pentru o lansare la MWC 2019 Barcelona.

Ceea ce nu știm în mod clar este modul în care Samsung va combina aceste trei panouri diferite fără a afecta designul, lucru important pentru companie, dar și, mai presus de toate pentru utilizatori. În acest caz, zvonurile vorbesc despre utilizarea unei balamale de micro-metal care pot mări sau micșora suprafața panoului în funcție de necesitățile zilnice ale utilizatorului.

Mulți au încă îndoieli atât asupra acestei dimensiuni, cât și asupra modului în care dispozitivul va fi gândit din punct de vedere estetic. Ceea ce este sigur este disponibilitatea companiei Samsung de a aduce un smartphone cu un ecran pliabil pe piață în anul următor. Brevetele au fost depuse de mai mult timp și este clar că inginerii companiei s-au concentrat pe proiect de ani de zile.

 

Smartphone-ul pliabil Samsung cu un afișaj ascuns

Smartphone-ul pliabil Samsung Galaxy X are un afișaj ascuns. Al doilea afișaj devine vizibil când dispozitivul este îndoit. Recent, au apărut câteva detalii noi despre Galaxy X. Aceste știri au apărut în Wall Street Journal. Această publicație a anunțat că smartphone-ul pliabil Samsung va fi echipat cu un al doilea afișaj în exterior, așa-numita bara de afișare.

Mai mult, Wall Street Journal a scris că smartphone-ul pliabil Samsung, codificat „Winner”, are un ecran de 7 inch, care odată pliat are dimensiunea unui portofel. La 31 august 2016, Samsung Electronics a solicitat un brevet de invenție la WIPO. Brevetul de invenție cu titlul „dispozitiv pliabil electronic de afișare și metoda de afișare a informațiilor cu privire la acesta“, a fost publicat săptămâna trecută.

Vedem un smartphone pliabil Samsung cu un „ecran ascuns„. Când dispozitivul mobil este îndoit, există un mic afișaj pe exterior. Acest afișaj este parțial sub carcasă și apare în ansamblu atunci când utilizatorul folosește telefonul. Al doilea ecran este, de asemenea, mai adânc decât carcasa, astfel încât să rămână protejat mai bine atunci când purtați dispozitivul.

Conținutul afișat este legat de gradul în care afișajul este vizibil. Dacă este vizibilă doar o mică parte a celui de-al doilea afișaj, pot fi afișate text sau pictograme mici. Pe măsură ce o parte mai mare a afișajului este vizibilă, se afișează icoane mai mari.

Al doilea afișaj al lui Galaxy X poate afișa informații generale, cum ar fi ora și data. Pe măsură ce o parte mai mare a afișării ascunse devine vizibilă, vor fi adăugate pictograme de aplicații, cum ar fi contacte, mesaje, poștă, video, internet, muzică și / sau galerie.

Ecranul principal poate afișa și ceea ce este afișat pe al doilea afișaj. În cele din urmă, conținutul celui de-al doilea ecran poate fi rotit, în funcție de modul în care este ținut telefonul inteligent pliabil (modul portret sau peisaj). Ca alternativă, brevetul se referă și la posibilitatea aplicării a două ecrane secundare pe ambele părți ale smartphone-ului. În plus, brevetul arată că Galaxy X poate fi de asemenea operat cu un stilou. Acest lucru este descris în documentație și, de asemenea, rezultă din ilustrațiile însoțitoare.

Galaxy X va apărea inițial într-o ediție limitată, în caz de succes, Samsung intenționează să pună dispozitivul la dispoziția unui public mai larg în a doua jumătate a anului 2019. Wall Street Journal confirmă, de asemenea, povestea că smartphone-ul pliabil Galaxy poate avea un preț de cel puțin 1500 $.

 

Brevet operațional pentru smartphone pliabil Samsung

În 2019 este așteptat primul smartphone pliabil de la Samsung, cunoscut și sub numele de Samsung Galaxy X. Producătorul coreean a solicitat recent mai multe brevete pentru modele de smartphone pliabile. De data aceasta vedem un brevet care nu se concentrează atât pe balamale, cât și pe modul în care dispozitivul poate fi îndoit, pe funcționarea dispozitivului atunci când acesta este deschis pe jumătate.

La 1 martie 2018, Samsung a depus un brevet de invenție la USPTO și la WIPO. Brevetul intitulat „Dispozitiv terminal de utilizator bendabil și de afișare a conținutului acestuia” a fost publicat la 5 iulie 2018 și descrie funcționarea unui smartphone pliabil.


Smartphone-ul patentat are un afișaj flexibil. Ecranul este subțire, ușor și rezistent la impact. Când este complet dechis, utilizatorul are la dispoziție întregul ecran. De îndată ce unitatea este ușor îndoită, partea inferioară a afișajului se va opri. Partea superioară a afișajului (aproximativ 40% din suprafața totală a ecranului) rămâne activată.

Telefonul Samsung pliabil este echipat cu un „senzor de îndoire” pentru a observa cât de mult dispozitivul este îndoit. Acest senzor poate măsura starea de îndoire, dar și viteza de îndoire, unghiul de îndoire și timpul de îndoire. De asemenea, smartphone-ul poate detecta măsura în care utilizatorul ține partea din spate a dispozitivului.

Atunci când dispozitivul mobil este deschis doar puțin, acest lucru se mai numește „starea de pre-îndoire” (10 până la 25°), apoi dispozitivul poate reveni automat în poziția inițială, acesta funcționând ca un elestic. Cu toate acestea, acest lucru se întâmplă numai atunci când utilizatorul nu mai are degetul pe spatele smartphone-ului, astfel încât să nu existe presiune pe partea din spate a dispozitivului. Ecranul rămâne complet inactiv în astfel de cazuri. În cazul în care utilizatorul descarcă datele de pe un server extern în acel moment, descărcarea va continua, chiar dacă afișajul este inactiv.

Dacă se exercită presiune pe spatele dispozitivului (degetul rămâne pe dispozitiv), smartphone-ul nu se va întoarce într-o poziție complet deschisă. În astfel de cazuri, partea superioară a afișajului este activată. Inițial, sunt afișate numai informații, cum ar fi timpul, vremea, mesajele primite sau apelurile pierdute.

Dacă degetul utilizatorului continuă să exercite presiune pe spate, partea de jos a afișajului va porni, de asemenea. În funcție de aplicație, de exemplu, pe acest ecran apare o tastatură, astfel încât utilizatorul să poată trimite un mesaj care este afișat pe partea superioară a ecranului. Sau partea inferioară a ecranului afișează comenzile camerei, în timp ce mai sus este afișată compoziția.

Este demn de remarcat faptul că este afișată o pictogramă a stiloului S Pen, care pare să indice faptul că smartphone-ul pliabil Samsung poate fi de asemenea operat cu un stilou. În plus, smartphone-ul Samsung pliabil este echipat cu un senzor de atingere și un senzor de mișcare. Dispozitivul are, de asemenea, conectivitate WiFi, Bluetooth și NFC.

 

Primul smartphone pliabil Samsung nu va fi numit Galaxy X

Nu, primul smartphone Samsung pliabil nu va fi numit Galaxy X! Potrivit unui tweet provenit de la un cunoscut utilizator de Twitter din China, specializat în telefoanele Samsung, producătorul sud-coreean își va redenumi viitorul său telefon pliabil. Aceasta nu este prima dată când apare un zvon care afirmă că Galaxy X nu este numele final ales de Samsung pentru telefonul pliabil.

Apropo, smartphone-ul pliabil nu se va numi Galaxy X„, spune @MMDJ. Tot el este cel care a prezis sosirea afișajului Infinity Display pe gama Galaxy A în august 2017 și a sugerat data de prezentare a lui Galaxy Note 9, înainte de confirmarea acesteia de către Samsung.

De ani de zile, proiectul smartphone pliabil al lui Samsung a fost cunoscut sub numele de Galaxy X. În primăvara anului 2016, surse din presa sud-coreeană au început să popularizeze acest termen. Deși menționat mereu de atunci în presă, numele Galaxy X nu a fost niciodată menționat sau confirmat oficial de compania Samsung Electronics.

De-a lungul anilor, mai multe zvonuri care au venit din Coreea de Sud au afirmat că Samsung va opta pentru un alt nume pentru telefonul său pliabil. Pentru alții, Galaxy X și Galaxy S10 sunt, de asemenea, unul și același smartphone. Având în vedere ultimele evoluții, această teorie este foarte puțin credibilă.

Pe lângă menționarea faptului că primul smartphone pliabil Samsung nu va purta numele Galaxy X, nicio altă informație nu este dezvăluită de postarea în cauză, deci nu este clar în acest moment modul în care compania sud-coreeană va alege să-și marcheze smartphone-ul.

Cu toate acestea, tweetul pare a fi un răspuns la o informație precedentă care a susținut că Samsung lucrează la propriul smartphone de jocuri, sugerând că brand-ul Galaxy X este rezervat pentru o gamă de smartphone-uri de jocuri, deși aceasta este pur și simplu speculație în acest moment.

Conform mai multor știri Samsung limitează producția primului smartphone pliabil între 300.000 și 500.000 de unități, în funcție de cerere, în timp ce prețurile ar putea începe de la 1.500 de euro.

Cum va fi telefonul smartphone numit în cele din urmă este un mister total în acest moment. Primul smartphone pliabil de la Samsung va fi prezentat la Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas, în ianuarie 2019.

 

Lansarea smartphone-ului pliabil Galaxy X amână până în 2019

Samsung Galaxy X tocmai a fost amânat. Într-adevăr, conform noilor informații, Samsung ar decis să amâne din nou lansarea primului său smartphone pliabil pentru începutul anului 2019. Pentru a fi prima companie din lume care lansează un telefon pliabil, producătorul sud-coreean va prezenta pe Galaxy X la Samsung Developers Conference în noiembrie. Samsung ar putea fi pregătit doar să prezinte unele dintre specificații la Conferința Samsung Developer din 7 noiembrie.

Nici un preț și nici o dată de lansare nu vor fi comunicate în timpul acestui anunț preliminar. Potrivit Samsung, vom ști totuși puțin mai multe despre fișa tehnică. Va fi o prezentare „ușoară„, bazată pe un prototip aproape finalizat al telefonului Galaxy X.

Potrivit unei surse citate de PhonAndroid, lansarea lui Galaxy X la vânzare este planificată în cele din urmă la „începutul anului 2019„. DJ Koh, CEO al Samsung, a promis că va dezvălui smartphone-ul pliabil, în noiembrie 2018.

Au mai fost zvonuri recente transmise de mass-media coreeană, privind prezentarea lui Galaxy X la CES din Las Vegas, care va avea loc 8-12 ianuarie 2019. În luna următoare, Samsung Galaxy S10 și Galaxy S10+ ar putea fi introduse la MWC din Barcelona.

Cele mai recente zvonuri dau pe Galaxy X/F cu un ecran de 4,6 inch atunci când este folosit ca telefon și un ecran de 7,3 inch atunci când este configurat ca tabletă. Schimbarea de la telefon la tabletă este realizată prin desfacerea afișajului. Se pare că Samsung va folosi o poliimidă transparentă produsă de Sumitomo Chemical pentru ecran. Acesta va fi mai flexibil decât geamul Gorilla, iar flexibilitatea este importantă pentru un telefon pliabil.

 

Posibilă prezentare a lui Galaxy X/F, pe 7 nov. 2018 la San Francisco

Smartphone-ul pliabil Samsung Galaxy X ar putea fi în cele din urmă a prezentat oficial la un eveniment organizat de Samsung pe 7 noiembrie 2018. Samsung a publicat un tweet cu câteva zile în urmă, unde apare un telefon cu un design pliabil. Tot aici apare și sloganul pentru Samsung Developers Conference 2018, este „răscrucea dintre prezent și viitor„. Prezentarea oficială a acestui smartphone pliabil pare acum iminentă.

Între 7 și 8 noiembrie 2018 are loc la San Francisco Samsung Developer Conference. Conform PhonAndroid, sub sloganul „the crossroads between the present and the future” este posibilă lansarea oficială a lui Galaxy X/F. Șeful Samsung Mobile DJ Koh a sugerat deja de mai multe ori în trecut că noul dispozitiv pliabil va apărea înainte de sfârșitul anului 2018.

Este posibil ca Samsung să prezinte smartphone pliabil sau numai să se concentrează pe aspectele de software în timpul evenimentului său. Samsung a sugerat că smartphone-ul pliabil Galaxy X va putea înlocui tabletele. Un brevet depus de Samsung sugerează că smartphone-ul are un ecran dublu pliabil conectat printr-o balama. Gigantul high-tech a adăugat, de asemenea, că smartphone-ul său pliabil va fi comercializat pe majoritatea piețelor în care este prezent.

Prezentarea smartphone-ului Galaxy X/F pare, în orice caz, iminentă. Pe parcursul acestui an au apărut mai multe detalii despre acest viitor dispozitiv. Nu știm dacă toate acestea se vor regăsi pe deja prea mult așteptatul Galaxy X. Până acum Samsung nu a făcut niciun comentariu privind caracteristicile viitorului smartphone pliabil Galaxy X. De ce suntem siguri, conform tuturor declarațiilor oficialilor Samsung și acum prin sloganul apărut – „the crossroads between the present and the future„, acesta va revoluționa industria de telefonie mobilă așa cum o știm astăzi.

Samsung a dezvăluit din greșeală câteva informații despre specificațiile Galaxy X, inclusiv prezența unui procesor Qualcomm Snapdragon 845. Dar este posibil ca varianta cu un procesor Samsung Exynos să fie disponibilă în Europa și pe alte piețe.

 

Samsung a dezvăluit fișa tehnică a afișajului pliabil Infinity Flex

Samsung a prezentat specificațiile ecranului Infinity Flex pentru Galaxy X. Așa cum era de așteptat, smartphone-ul are un imens ecran AMOLED flexibil, care măsoară 7,3 inch, atunci când este deschis. Samsung a prezentat ecranul Infinity Flex la Samsung Developer Conference 2018. La puțin timp după prezentare Samsung a organizat o sesiune de întrebări despre telefon și a prezentat specificațiile ecranului pliabil.

În modul tabletă, ecranul lui Galaxy X este de 7,3 țoli. Complet extins, are o rezoluție de 1536 x 2152 pixeli și un raport de aspect de 5: 7, cu o densitate de 360 ​​pixeli. Găsim caracteristici identice pe ecranul extern, dedicat notificarilor. Acesta este un ecran secundar, utilizabil atunci când telefonul smartphone este închis.

Când este pliat în modul smartphone, ecranul are 4,6 inch și beneficiază de un raport de aspect de 21: 9 și o rezoluție de 840 × 1960 pixeli. Ceea ce corespunde unei densități a pixelilor de 420 dpi. Este mai puțin decât ultimul smartphone emblematic Galax Note 9, care se ridică la 514 dpi.

Ca o reamintire, ecranele Infinity Flex vor intra în producția de masă în următoarele luni, a asigurat compania Samsung. Până când afișajele pliabile Infinity Flex vor ajunge pe telefoanele Galaxy X, ne putem aștepta la mai multe îmbunătățiri din perspectiva rezoluției, mai degrabă scăzută în comparație cu standardele Samsung din 2018.

Samsung nu a spus mai multe despre specificațiile telefonului pliabil Galaxy X. Având în vedere cele mai recente scurgeri de informații, acesta ar putea fi echipat cu un procesor fabricat cu tehnologia de 7 nm, posibil o baterie de până la 6000 mAh și un port dual SIM. Nu este prevăzut un scaner de amprente sub ecran. În ceea ce privește lansarea, se așteaptă ca Galaxy X să apară în primăvara lui 2019.

 

Samsung va produce inițial un milion de unități din Galaxy X/F

Samsung nu a dezvăluit smartphone-ul său pliabil la SDC 2018 săptămâna trecută, dar a făcut spectacol cu ecranul său pliabil. Dispozitivul real a fost ascuns într-o cutie neagră care a permis companiei să scoată afișajul fără a dezvălui designul său. Samsung a spus că va putea începe să producă în masă afișajul pliabil Infinity Flex în câteva luni.

Aceasta înseamnă că smartphone-ul pliabil nu va fi disponibil înainte de anul viitor. Șeful departamentului de telefonie mobilă, DJ Koh, a declarat că Samsung va produce inițial un milion de unități din Galaxy X. Poate decide să crească producția dacă răspunsul piaței este bun. El a confirmat anterior că dispozitivul pliabil va fi lansat la nivel global.

Producția inițială de un milion de unități va permite companiei să măsoare pulsul pieței. Dacă Samsung simte că există suficientă cerere, atunci poate crește producția. Este greu de spus în acest moment cum vor reacționa clienții la acest dispozitiv.

Smartphone-ul pliabil este un telefon unic în felul său. Acesta va fi unul dintre puținele dispozitive de pe piața de anul viitor pe care le puteți folosi atât ca telefon cât și ca tabletă. Cu toate acestea, prețul va fi un factor major. Dacă este prea scump, atunci Samsung s-ar putea să nu găsească mulți clienți pentru acest dispozitiv, în afară de entuziaști și de fanii săi.

Samsung nu a dezvăluit nicio informație despre smartphone-ul pliabil în acest moment. Nu a spus care sunt specificațiile, cât de mult cântărește și cât de mare este bateria. Aceste informații vor fi dezvăluite numai atunci când Samsung este gata să dezvăluie oficial smartphone-ul pliabil.

DJ Koh a subliniat, de asemenea, că s-a întâlnit cu CEO-ul Google și cele două companii lucreză la o intrefață unică a utilizatorului pentru dispozitivul pliabil. DJ Koh nu a spus exact când ne putem aștepta ca smartphone-ul pliabil să ajungă în 2019. Sunt mai multe speculații privind luna martie dar nimic oficial până acum.

 

Smartphone-ul pliabil Samsung se va numi Galaxy Fold

Compania sud-coreeană Samsung a depus o cerere de marcă comercială pentru denumirea Samsung Galaxy Fold. Lansarea primului smartphone pliabil Samsung va avea loc, cel mai probabil, la începutul anului 2019. Samsung Electronics a depus o marcă comercială pe 28 noiembrie 2018 în Turcia pentru marca Samsung Galaxy Fold. Numele de marcă este încadrat în clasa 9. Această categorie include smartphone-uri și telefoane mobile.

Smartphone-ul pliabil Samsung Galaxy Fold va fi prezentat oficial la Consumer Electronics Show 2019 din Las Vegas sau la Mobile World Congress 2019 de la Barcelona. Gigantul tech nu a confirmat momentan nicio locație.

Samsung nu este singurul producător care dorește să folosească numele „Fold” pentru smartphone-ul său pliabil. Huawei și LG au depus și ele cereri de marcă comercială care cuprinde numele „Fold”.

Primul smartphone Samsung pliabil va avea două afișaje flexibile. Smartphone-ul pliabil va avea frontal un ecran de 4,58 inch cu o rezoluție de 840 × 1960 pixeli. Odată desfăcut, va avea un ecran Super AMOLED total de 7,3 inch. Ecranul desfășurat va avea o rezoluție QXGA+ (Quad Extended Graphics Array de 1536 × 2152 pixeli). Telefonul flexibil va funcționa pe o versiune specială a sistemului de operare Android, cu noul UI Samsung One.

Samsung nu a confirmat încă locul și data unde va fi lansat Galaxy Fold. CES 2019 Las Vegas și MWC 2019 Barcelona, sunt două evenimente importante unde Samsung a mai prezentat telefoane premium. Este normal să luăm în considerare aceste locații pentru lansarea lui Samsung Galaxy Fold.

 

Samsung Fold, smartphone-ul pliabil posibil cu trei camere pe spate

Dezvoltarea firmware-ului pentru telefonul pliabil Samsung a început. A fost o așteptare lungă pentru fanii Samsung când vine vorba de telefonul pliabil Samsung. Au fost zvonuri de ani de zile despre telefonul pliabil Samsung și tot mai intense în ultimul timp. În ultimele câteva luni, am văzut deja multe informații despre design, baterie, informații despre disponibilitate și multe altele din diverse surse. O nouă informație din Coreea de Sud, preluată de SamMobile, aduce detalii despre camerele foto.

Potrivit ziarului ETNews, smartphone-ul pliabil Samsung, care se crede că va fi lansat ca Galaxy Fold, are o configurație triplă a camerei pe spate. Compania a lansat deja câteva dispozitive cu un sistem cu mai multe camere în ultimele luni, ca parte a strategiei sale pentru modelele mai ieftine. De asemenea, se așteaptă ca viitorul Galaxy S10 să aibă o configurație similară pentru departamentul foto. Conform ultimei informații, aceeași configurație se va regăsi și pe telefonul pliabil Samsung Galaxy Fold.

Se pare că Samsung va merge pe formula camerelor foto ce se află pe Galaxy A7. Nu există standarde de piață pentru sistemele cu mai multe camere pe smartphone-uri, fiecare companie adaugă diferite camere pentru a atinge obiective diferite. Setarea cu trei camere pe Galaxy A7 (2018) constă dintr-o cameră primară, o cameră de adâncime pentru efectul bokeh și o cameră ultra-largă de 120°. Samsung a adăugat un obiectiv teleobiectiv la configurarea cu patru dispozitive pe mai recentul Galaxy A9 (2018). Potrivit ETNews, nu sunt informații despre sistemul de camere de pe partea frontală a dispozitivului Galaxy Fold.

Dezvoltarea firmware-ului pentru SUA a început încă de când Samsung a dezvăluit afișajul pliabil la SDC 2018. Acum, dezvoltarea firmware-ului este în lucru pentru alte zone unde va fi comercializat. Galaxy Fold va beneficia de avantajele interfeței One UI pentru o utilizare mai ușoară. Samsung lucrează cu Google pentru a aduce elemente One UI cu sistemul de operare Android. Detalii privind specificațiile sunt destul de rare, dar dispozitivul va avea un ecran OLED principal de 7,3 inch și un ecran extern de 4,6 inch.

Galaxy Fold va fi lansat pe plan mondial, dar disponibilitatea va fi limitată. Samsung vrea să producă doar un milion de unități inițial. Dispozitivul va fi disponibil la început în opțiuni de culoare negră și argintie, împreună cu o stocare de 512 GB. Smartphone-ul pliabil este considerat a fi un telefon scump – mai scump decât modelele emblematice Galaxy. În cazul în care gigantul tech va afișa un preț mare pe Galaxy Fold, este logic să echipeze dispozitivul cu cele mai recente tehnologii de pe piață. Mai multe informații sugerează un preț de până la 2.500 $.

 

Smartphone-ul pliabil Galaxy Fold cu baterie dublă

Samsung va lansa în mod oficial primul său telefon pliabil în 2019. Factorul de formă al acestui smartphone Samsung pliant a fost deja dezvăluit, dar multe detalii sunt încă necunoscute. Conform unei informații recente, smartphone-ul pliabil Galaxy Fold poate avea o baterie dublă.

Luna trecută a apărut un studiu de cercetare de piață, de la CGS-CIMB Research, privind piața smartphone-urilor pliabile între anii 2019 – 2022. Ca parte a studiului, agenția de cercetare a primit informații de la furnizorii direcți că Galaxy Fold vine cu două baterii. Câte o baterie în fiecare parte a telefonului, în fiecare carcasă. Un nou brevet publicat indică funcționarea acestei baterii duale.

Samsung a depus un brevet de invenție la Oficiul Mondial al Proprietății Intelectuale (WIPO) și la USPTO (Oficiul pentru Brevete și Mărci din Statele Unite) pentru o „metodă de control al pluralității bateriilor și dispozitivelor electronice„. Brevetul a fost publicat la 3 ianuarie 2019.

Brevetul descrie un smartphone pliabil Samsung cu două baterii, una în fiecare carcasă. Designul este similar cu Galaxy Fold, așa cum a arătat Samsung la SDC 2018. Cu alte cuvinte, smartphone-ul Samsung se desfășoară într-un dispozitiv cu format de tabletă. Utilizând o baterie dublă automat există o capacitate mai mare a bateriei. Ambele baterii sunt prevăzute cu un circuit de încărcare. Ambele circuite de încărcare sunt conectate unele cu altele printr-un circuit de comandă a curentului. În acest fel, diferențele de tensiune dintre bateria 1 și bateria 2 pot fi controlate eficient. Capacitatea și impedanța bateriei pot diferi una de cealaltă. Bateriile pot fi încărcate atât cu fir cât și wireless.

Procesorul detectează bateria care are cel mai ridicat nivel de baterie, astfel încât să fie utilizată bateria cu cea mai mare cantitate de energie. Sistemul funcționează la fel pentru încărcare, iar acumulatorul cu cea mai mică putere rămasă este încărcat mai întâi. Dacă temperatura unei baterii este prea mare, cealaltă baterie este pornită automat.

În mod remarcabil, acest brevet vorbește din nou despre un ecran holografic. Luna trecută am scris despre un smartphone Samsung cu hologramă 3D, care proiectează imagini holografice în aer. O funcție similară este descrisă în acest brevet.

Descrierea brevetului nu oferă nicio informație despre capacitatea bateriei. Potrivit CGS-CIMB Research, Galaxy Fold va fi prevăzut cu o capacitate totală a bateriei de 5.000-6.000 mAh.

Smartphone-ul pliabil Samsung va fi echipat cu un sistem de operare Android modificat, în combinație cu noul One UI Samsung. Programul beta al acestei noi interfețe de utilizator este în prezent testat pe scară largă. Probabil primul telefon pliabil de la Samsung va fi alimentat de procesorul Exynos 9820 / Snapdragon 855 cu memorie RAM de 8 GB și memorie de stocare de 128 GB.

 

Galaxy Fold are 3 numere de model SM-F900U, SM-F900F și respectiv SM-F900A

Data lansării primului smartphone-lui pliabil Samsung Galaxy Fold nu mai este în prezent o mare necunoscuă. Smartphone-ul premium este așteptat să debuteze la data de 20 februarie la evenimentul Unpacked al companiei. Acum pliantul Samsung a primit încă o certificare, de data aceasta din China.

Așa cum se întâmplă adesea, certificarea în cauză nu include detalii despre smartphone-ul în sine. Cu toate acestea, sugerează că smartphone-ul pliabil Samsung, care va fi numit Galaxy Fold, va avea o lansare mult mai largă decât se anticipase inițial.

În plus față de o lansare potențială în China, Samsung Fold a fost identificat cu variantele de testare pentru Statele Unite, Europa și piața internă din Coreea de Sud. Galaxy Fold are trei numere de model pentru trei zone diferite, SM-F900U, SM-F900F și respectiv SM-F900A.

Dispozitivul, care ar putea costa până în 2.000 de dolari, va avea un ecran Infinity Flex de 7,3 inch. Acesta va fi asociat cu un panou secundar de 4,6 inch, care permite ca dispozitivul să fie utilizat ca un smartphone tradițional. Este de așteptat o triple-camera, printre care o cameră cu unghi larg și una cu teleobiectiv, la fel cum va fi viitorul Samsung Galaxy S10+.

La interior se va afla un procesor Qualcomm Snapdragon 855. Capacități de 5G nu sunt de așteptat. Dar sunt zvonuri despre 10 – 12 GB de memorie RAM și o cantitate de 1TB de stocare. Două baterii cu un total de 6.000 mAh ar putea fi incluse. Sistemul de operare Android 9 Pie, special conceput pentru telefonul pliabil și sigur One UI, cea mai nouă interfață cu utilizatorul Samsung vor fi acolo.

 

Update Ian. 2019: Galaxy Fold certificat în China de CMIIT, aproape gata de lansare

Samsung Galaxy Fold a fost certificat de CMIIT și este aproape gata de lansare, conform portalului IndiaToday. Este posibilă lansarea sa luna viitoare fie la 20 februarie, fie la MWC 2019 Barcelona. Certificarea din China, de la CMIIT – China Ministry of Industry and Information Technology, poate fi o confirmare că Galaxy Fold va ajunge pe această piață. De asemenea, această certificare înseamnă că lansarea se află foarte aproape.

În timp ce Samsung nu a confirmat încă nimic, se presupune că Galaxy Fold va debuta fie alături de Galaxy S10 în 20 februarie la evenimentul Samsung Unpacked, fie la MWC 2019. Certificarea Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației din China este pentru numărul de model SM-F9000. Acesta este numărul de model pentru telefonul pliabil Samsung. În afară de faptul că acest număr de model a fost certificat nu mai aflăm nimic de la agenția guvernamentală chineză CMIIT.

Modelul Galaxy Fold a fost prezentat parțial de Samsung în noiembrie la SDC 2018, dezvăluind un mare ecran Super AMOLED de 7 inch care se poate împături în mijloc. Există, de asemenea, un afișaj secundar AMOLED care se spune că este de aproximativ 4 inch, care va funcționa ca un afișaj mobil. Cu acest afișaj pliantul Samsung poate fi folosit ca un smartphone clasic.

Samsung Galaxy Fold se zvonește că oferă două baterii de 3.100 mAh. Câte una în fiecare parte a telefonului pliabil, pentru o capacitate combinată de 6.200 mAh. În afară de aceasta, hardware-ul este în mare parte compus din tot ce a apărut în informațiile de până acum.

Samsung Galaxy Fold va avea, desigur, ca modelul Galaxy S10, ultimul model de cip Samsung Exynos 9820 / Snapdragon 855 la interior. Telefonul este, de asemenea, așteptat să vină cu 512 GB de stocare internă și ar putea costa în jur de 1.800 dolari.