Smartphone Samsung Galaxy One cu afișaj 3D și touch-side

1547
Sursa Foto: letsgodigital.org

Anul viitor, Samsung Galaxy S11e, Galaxy S11 și Samsung Galaxy S11+ sunt așteptate în februarie. În plus, Samsung pare să lucreze la o nouă serie de smartphone-uri high-end, numită Samsung Galaxy One. În ultimii ani, am observat o tendință clară spre margini ale ecranului reduse la minim. În acest fel se oferă utilizatorului o suprafață de afișare extrem de mare, fără a crește dimensiunile generale ale dispozitivului.

Este de așteptat ca smartphone-urile să meargă spre un ecran completat în perioada următoare, ceea ce va implica și o funcționalitate reînnoită. Acum divizia Samsung Display surprinde cu un smartphone Galaxy special, cu un ecran 3D, rotunjit pe patru laturi. Este posibil ca acesta să fie Samsung Galaxy One, la care pictogramele aplicațiilor sunt afișate pe laturile ecranului.

Smartphone Samsung Galaxy One cu ecran tactil super rotunjit

Samsung produce ani de zile smartphone-uri cu un așa-numit ecran fără margini sau un ecran rotunjit. Deoarece compania își dezvoltă propria tehnologie de ecran, deocamdată nu 3D, presupunem că Samsung va introduce un nou tip de afișaj în viitorul apropiat. Un brevet recent publicat arată că gigantul tech dorește ca ecranul să continue nu numai pe două laturi, stânga și dreapta, ci și în partea de sus și de jos, creând un fel de afișaj 3D. În plus, sunt adăugate controale suplimentare pe marginile ecranul tactil rotunjit. Probabil noul smartphone va fi numit Samsung Galaxy One.

Pe 14 martie 2019, Samsung Display a solicitat un brevet la USPTO (Oficiul pentru brevete și mărci comerciale din Statele Unite). Brevetul se referă la un „aparat de afișare și terminal portabil”. Publicarea acestui brevet relativ nou a avut loc pe 7 noiembrie 2019. Imaginile anexate arată un smartphone cu un ecran plat și toate cele patru margini laterale curbate. Drept urmare, acest smartphone Samsung Galaxy are o suprafață de afișare foarte mare, care acoperă aproape întreaga parte frontală a dispozitivului.

USPTO – United States Patent and Trademark Office este o agenție în Departamentul de Comerț al SUA. USPTO este responsabilă cu emiterea de brevete și mărci înregistrate în SUA. USPTO este unic în rândul agențiilor federale, funcționează exclusiv cu taxele percepute de utilizatorii săi și nu pe banii contribuabililor.

Trei dintre cele patru laturi prezintă un unghi de 90°. Doar în partea de jos are o ușoară îndoire, care, întâmplător, se extinde la fel de mult ca și celelalte trei părți. În plus, o antenă este încorporată atât în ​​partea de sus, cât și în partea de jos.

Ecranul brevetat pentru Galaxy One poate fi folosit la tablete sau smartwatch-uri

Conținutul poate fi afișat sub formă de pictograme și pe afișajul de pe marginile curbate. Nu este prima dată când Samsung a brevetat un astfel de design. În decembrie 2018, Samsung a brevetat un smartphone cu ecran fără margini, iar în iunie anul acesta un telefon Galaxy cu un ecran curbat 3D. Acest smartphone a fost echipat și cu o cameră sub ecran.

Tehnologia brevetată se poate aplica pentru un ecran de tabletă, un PDA sau un ceas inteligent. Deși Samsung în sine nu produce console de jocuri , această tehnologie de afișare ar putea fi chiar folosită pentru o consolă de jocuri, conform descrierii brevetului. Această tehnologie poate fi folosită și cu formate de afișare relativ mari, cum ar fi televizoare cu diagonală mare sau afișaje pentru panouri publicitare.

Seria de smartphone-uri Samsung Galaxy One de ultimă generație poate fi lansată în 2020. Când intenționează Samsung să lanseze primul smartphone cu un ecran 3D? Nu se știe. Următorul flagship va fi probabil Samsung Galaxy S11, care este așteptat în februarie 2020. Cu toate acestea, există și zvonuri conform cărora Samsung dorește să unească seria premium Galaxy S cu seria Galaxy Note. Noua serie va purta numele Samsung Galaxy One, a scris Evan Blass pe Twitter, conform LetsGoDigital.

Multe detalii despre seria Galaxy One nu sunt încă cunoscute. Cu toate acestea, este evident că, dacă Samsung a decis să creeze o nouă serie de smartphone-uri high-end iar acest lucru va fi însoțit și de un nou design. Ecranul poate fi foarte important aici. Mai mult, cu un ecran curbat 3D, Samsung poate relansa din nou competiția în domeniul telefoanelor mobile, chiar dacă este pe primul loc în lume.

SURSĂLetsgoDigital