Samsung Galaxy S11 cu dispozitiv pentru holograme

1392
Sursa Foto: nl.letsgodigital.org

Nu de mult timp am scris despre un smartphone Samsung Hologram 3D, ce face posibilă proiectarea imaginilor holografice în aer. Am speculat atunci că este posibil ca acesta să fie Samsung Galaxy S11. De această dată Samsung face un pas mai departe, acum nu este vorba doar de inovația tehnologică necesară pentru a arăta o „imagine aeriană”.

Samsung investighează acum și produsele electronice în care poate fi folosită această tehnologie futuristă. Prevăzute cu mai multe componente potrivite, o mare varietate de dispozitive pot servi ca dispozitiv holografic, cum ar fi un difuzor inteligent Samsung care poate acționa și ca un hub pentru controlul ecosistemului Galaxy. Samsung Galaxy S11 poate avea un astfel de dispozitiv pentru holograme.

Este vorba despre două noi brevete Samsung. Un smartphone Samsung Galaxy, posibil Galaxy S11, cu o cameră de ecran și un dispozitiv holografic stereoscopic, sub forma unei stații de andocare. Un fel de variantă futuristă a stației DeX Station Samsung. Telefonul trebuie amplasat în suport, după care poate fi afișată o proiecție în aer. Această proiecție este prezentată în culori.

Smartphone Samsung cu aparat de fotografiat sub ecran

La 20 august 2019, Samsung a primit un brevet de design de la USPTO și WIPO pentru un „telefon mobil”. Este un design de telefon cu ecran complet, cu afișaj de la margine la margine. Pentru a putea face proiecția aeriană, acest tip de afișaj pare a fi indispensabil. Vedem un smartphone care arată multe similitudini cu actualul Galaxy S10, dispozitivul are colțuri frumos rotunjite și un ecran complet.

Holografia este știința și practica de a face holograme. De obicei, o hologramă este o înregistrare fotografică a unui câmp de lumină. Fizicianul Dennis Gabor a inventat holografia în 1947, pentru aceasta a primit în 1971 Premiul Nobel pentru Fizică.

Brevetul de design nu arată ce se întâmplă cu camera selfie. Deoarece acest lucru nu este vizibil pe partea din față și nu este utilizat niciun aparat de tip pop-up sau cameră rotativă, pare evident că acest smartphone futurist Galaxy va avea o cameră sub ecran. Deoarece camera selfie nu mai este vizibilă, se poate crea o suprafață de ecran fără margini.

Cu siguranță nu este de neconceput faptul că o astfel de cameră în ecran să ajungă mai întâi în gama Galaxy S. Dacă Samsung are deja această tehnologie pregătită la momentul introducerii lui Galaxy S11, care este așteptat în februarie 2020, nu știm. Posibil că trebuie să așteptăm un an mai mult, până când seria Galaxy S12 ajunge la MWC 2021.

Stație de andocare Samsung, poate proiecta imagini holografice în aer

Al doilea brevet este cu adevărat interesant. La sfârșitul anului 2018, Samsung a depus un brevet la USPTO pentru un „dispozitiv de imagistică tridimensională și dispozitiv electronic pentru același lucru”. Acest brevet a fost publicat pe 19 septembrie 2019. Tehnologia brevetată este semnificativ mai ieftină decât soluțiile disponibile în prezent, după cum descrie brevetul.

A fost inclusă o descriere extinsă, care acoperă diferite tipuri de dispozitive care au un lucru în comun: pot proiecta o imagine color pe cer. De exemplu, un difuzor inteligent, o husă tip flip și chiar o stație de andocare pot funcționa ca un dispozitiv holografic, desigur, cu unele componente potrivite.

Pot fi afișate numeroase proiecții de aer, cum ar fi timpul, durata de viață a bateriei sau datele meteo din locația ta. Holograma este capabilă să proiecteze notificări, cum ar fi un mesaj primit și chiar conținutul mesajului respectiv. Dacă asculți muzică, imaginea aeriană arată ce melodie este redată. Toate acestea fără a fi nevoie să atingeți un singur buton, totul se face pe baza proiecțiilor în aer.

Posibilitățile merg mai departe … Oferind dispozitivului hologramă un panou tactil care poate detecta mișcări de deplasare, utilizatorul poate controla proiecția din aer cu mâna. Astfel, puteți face mișcări cu degetul în aer, pentru a controla muzica. Puteți vedea o listă de redare completă, dar puteți, de asemenea, întrerupe, repeta sau reda într-o ordine aleatorie.

Camera telefonului smartphone-ului Samsung Galaxy (cu senzor de adâncime) este utilizată pentru a determina distanța utilizatorului. Astfel, imaginea poate fi ajustată în funcție de locul în care se află utilizatorul, în raport cu stația de andocare. Dacă vă deplasați mai departe la hologramă, textul sau alt conținut este afișat mărit. Dacă sunteți mai aproape, proiecția este redusă.

Posibile accesorii pentru Galaxy S11 ce pot proiecta o hologramă în aer

Sunt posibile o serie întreagă de aplicații. În plus față de o stație de andocare, această tehnologie ar putea fi folosită și într-un difuzor inteligent și chiar într-o husă tip flip. Cu toate aceste produse, smartphone-ul este folosit ca ajutor pentru afișarea imaginii aeriene. Acestea pot fi disponibile ca accesorii pentru un Samsung Galaxy S11.

Pentru piața de afaceri, există, desigur, încă numeroase domenii de aplicare pentru o astfel de imagine holografică 3D. Deoarece nu trebuie să atingeți nimic fizic, este ideal pentru utilizarea în locuri unde igiena este foarte importantă. Luați în considerare, de exemplu, o bucătărie profesională, unde puteți opera cu ușurință aparate precum cuptorul prin gesturi pe care le faceți în aer. Dar și, de exemplu, un spital, unde igiena este, desigur, de o importanță vitală.

Samsung pare să fie unul dintre primii producători de smartphone-uri care doresc să intre pe această piață relativ nouă. Niciun alt producător de telefoane nu are atât de multe brevete în acest domeniu ca Samsung.

La sfârșitul anului trecut, producătorul coreean a brevetat un smartphone cu un ecran holografic 3D, pentru a afișa imagini holografice pe cer. La începutul acestui an Samsung a brevetat un dispozitiv de afișare 3D, sub forma unui monitor TV / 3D. De această dată compania folosește un smartphone în combinație cu un dispozitiv extern, care poate fi introdus pe piață ca accesoriu opțional. De exemplu, sub forma unei stații de andocare sau a unei huse, pentru a face posibilele proiecții în aer.

Este neclar când și în ce formă ne putem aștepta la un astfel de dispozitiv holografic. Posibil ca Samsung să să ne surprindă la CES Las Vegas de anul viitor cu așa ceva. Desigur, ar fi excelent dacă ați putea cumpăra acest dispozitiv ca accesoriu pentru viitoru Samsung Galaxy S11.

SURSĂLetsgoDigital