Samsung Galaxy S11 posibil cu o cameră foto de 64 MP

3127

Samsung are o reputație solida când vine vorba de departamentul foto aflat pe smartphone-uri. Aproape de fiecare dată gigantul tech a adus noi caracteristici, cum ar fi un stil bokeh reglabil, care a fost introdus cu Galaxy Note 8. Cu toate acestea, în ultimul timp camerele foto Samsung, chiar dacă excelente, parcă nu au mai adus multe noutăți. Cu Galaxy S11 se va schimba situația.

Nu facem nici o greșeală cu această afirmație! Recenta seria Samsung, cu Galaxy S10 și Galaxy S10+ vine cu o configurație genială de triple-camera. Dar, este totuși un dar, nu sunt mult peste camerele foto aflate pe smartphone-urile Google Pixel 3 și Pixel 3 XL. Repetăm, sunt excelente dar ele sunt doar egale în privința caracteristicilor cu Huawei P30 Pro. Cu ambii acești rivali planificând noi telefoane pilot, denumite pur și simplu Pixel 4 și Huawei Mate 30, Samsung trebuie să-și revizuiască departamentul foto anul viitor.

Probabil Samsung Galaxy S11 va avea o cameră de 64 MP

Cel mai recent zvon despre Galaxy S11, care va fi lansat în februarie 2020, cu condiția ca gigantul tech să rămână la programul său de lansare tipic, sugerează că modelul va dispune de o cameră cu o rezoluție de 64 MP.

În prezent, aparatul de fotografiat cu cea mai bună rezoluție pe un telefon inteligent este de 48 MP, conform 3t.com. Acesta poate fi găsit în telefoane cum ar fi Honor View 20 și Xiaomi Mi 9. Desigur, nu este vorba de numărul de megapixeli: la urma urmei, Pixel 3 are doar un senzor de 12 MP și reușește să producă rezultate uimitoare. Cu toate acestea, numărul mare de megapixeli poate contribui la zoom-ul digital și poate crea imagini mai clare atunci când este făcută o fotografiei de dimensiuni mai reduse.

Pixelul este un element component, foarte mic, al imaginilor grafice digitale. Cuvântul provine din engleză de la PICture ELements – elemente de imagine. Un multiplu des întrebuințat este 1 MP = 1 milion pixeli. Cu cât nr. de megapixeli este mai mare cu atât calitatea pozei este mai bună, se disting mai bine detaliile din fotografie.

Samsung a prezentat zilele trecute noii senzorii de imagine care vor permite un alt nivel al calității imaginii. Disponibili în variantele de 64 și 48 MP sunt numiți Isocell Bright GW1 și respectiv Isocell Bright GM2. Noii senzori senzorii nu au reușit să intre în seria Galaxy S10, așa cum mulți au prezis anul trecut cu câteva luni înainte de lansarea smartphone-urilor.

Samsung Galaxy S11 va beneficia aproape sigur de această caracteristică. Samsung lansează de obicei un nou telefon Note în august, nu credem că perioada de trei luni este suficientă ca acești senzori să fie implementați pe Galaxy Note 10. La ora actuală noii senzori sunt abia în probe.

Samsung vinde camere foto la Motorola, Vivo, Xiaomi și Nokia

Procesorul Qualcomm Snapdragon 855 aflat pe telefoanele emblematice Samsung pe unele piețe la nivel global, suportă fotografii de până la 192 MP. La începutul acestui an, Judd Heape, directorul senior al Qualcomm pentru Managementul Produselor pentru Camere, a prezis că până la sfârșitul anului 2019 vom vedea dispozitive de vârf ce vor avea camere de 100 MP.

Judd Heape, citat de blog-ul MySmartPrice a spus că „ne putem aștepta ca mai multe branduri să lanseze telefoane având camere de 64 MP și chiar mai mari de 100 MP până la sfârșitul acestui an„.

Samsung furnizează și altor companii de telefoane senzori de imagine. Producători precum Xiaomi, Vivo, Motorola și Nokia, cumpără camere de luat vederi de la compania sud-coreeană. Deci, este posibil să vedem că aceste camere de 64 MP vor apărea și pe alte telefoane în viitorul apropiat.