Samsung a lansat noul senzor de imagine ISOCELL 64 MP

906

Samsung a prezentat doi senzori de imagine de 0,8 qm (micrometri) – Samsung ISOCELL Bright GW1 de 64 MP și ISOCELL Bright GM2 de 48 MP. Odată cu aceștia, Samsung își extinde gama de senzori de imagine de 0,8 μm, cea mai mică dimensiune pixel disponibilă în prezent pe piață, pentru rezoluții de la 20 MP la cele ultra-înalte de 64 MP.

Ambii senzori au tehnologia proprie Isocell Plus de la Samsung și tehnologia Tetracell care pot produce imagini mai luminoase în lumină scăzută. Acești senzori sunt capabili de fotografii cu o rezoluție ultra-înaltă pe viitoarele telefoane mobile, potrivit New Samsung. Este posibil ca aceștia să se regăsească în Galaxy Note 10.

În ultimii ani, camerele din telefoane au devenit instrumentul principal pentru înregistrarea și împărtășirea momentelor noastre de zi cu zi”. A declarat Yongin Park, vicepreședinte executiv al departamentului de senzori de la Samsung Electronics. „Samsung ISOCELL Bright GW1 și GM2 vin cu tehnologii avansate și mai mulți pixeli. Acești senzori vor aduce un nou nivel de fotografiere în dispozitivelor mobile de extrem de subțiri de astăzi. Aceștia vor contribui la schimbarea felului în care fotografiem și înregistrăm viața de zi cu zi”.

ISOCELL 64 MP cu rezoluție foarte mare pentru fotografii perfecte

Samsung ISOCELL Bright GW1 este un senzor de imagine de 64 MP care oferă cea mai mare rezoluție în gama de senzori de imagine de 0,8 μm. Cu tehnologie Tetracell, GW1 poate produce imagini luminoase de 16 MP în medii cu lumină scăzută și fotografii extrem de detaliate în setări mai luminoase. Tehnologia Tetracell îmbină patru pixeli în unul singur, astfel încât utilizatorii să poată realiza imagini de înaltă calitate în toate condițiile de iluminare. Poate face poze asemănătoare cu modul în care ochiul uman percepe mediul înconjurător.

HDRHigh Dynamic Range sau interval dinamic ridicat este un interval dinamic mai mare decât ceea ce este considerat intervalul dinamic standard (Standard Dynamic Range – DST)). Termenul este folosit în ceea ce privește afișajele, fotografierea, redarea 3D, înregistrarea sunetului, imaginea digitală și audio digitală.

GW1 suportă o gamă dinamică înaltă în timp real (HDR) și oferă nuanțe mult mai bogate. Isocell Bright GW1 este echipat cu un câștig dublu de conversie (DCG) care transformă lumina primită într-un semnal electric în funcție de iluminarea mediului. Acest lucru permite senzorului să-și optimizeze performanța, folosind lumina colectată mai eficient, în special în medii luminoase. Rezultatele excelente sunt efectul tehnologiei Super PD, o tehnologie de auto-focalizare de înaltă performanță. O înregistrare full HD la 480 de cadre pe secundă (fps), poate fi folosită pentru filmări cinematografice lente.

Noii senzori vor fi producție de masă în partea a doua a anului

Samsung a anunțat și un senzor ISOCELL Bright GM2 de 48 MP. Senzorul primește de asemenea tehnologia Tetracell în plus față de un algoritm remosaic pentru medii bine iluminate. Acest lucru ar trebui să îmbunătățească calitatea imaginii prin reproducerea unor culori mai naturale și mai vii. La fel ca senzorul de 64 MP, senzorul de 48 de megapixeli primește Super PD pentru auto-focalizare de înaltă performanță.

Samsung ISOCELL 64 MP Bright GW1 și GM2 sunt în prezent în probe. Vor intra în producția de masă în a doua jumătate a acestui an, cu o posibilă apariție pe Note 10.