Samsung Galaxy S21 Ultra fals cu doar 100 de dolari pe Internet

822
Samsung Galaxy S21 Ultra fals la vanzare pe Internet cu 100 de dolari
Sursa Foto: xda-developers.com

Samsung Galaxy S21 Ultra este, fără îndoială, cel mai bun smartphone din lume în acest moment. Dar, datorită prețului relativ ridicat, telefonul nu este la îndemâna tuturor consumatorilor. Acest lucru a deschis ușa unor producători să facă falsuri.

Zile trecute colegii noștri de la XDA-Developers au cumprat un astfel de Galaxy S21 Ultra pentru o comparație. Acest „Samsung Galaxy S21 Ultra” a fost listat pentru 800 de dolari Hong Kong – echivalentul a aproximativ 102 dolari americani. XDA a decis să cumpere această clonă pentru a vedea cât de aproape (sau nu) este de telefonul real.

Chiar și având în vedere prețul scăzut, telefonul este o înșelătorie absolută. În timp ce partea din spate a telefonului arată frumos – plasticul oferă o senzație de metal aproape de telefonul real – poate păcăli consumatorul obișnuit. Privind la partea din față vedeți imediat că acesta este un telefon ieftin și nu un flagship premium Samsung.

Samsung Galaxy S21 Ultra fals la vânzare cu 100$

În primul rând, există un alt tip ecran cu o margine de jos cu bărbie considerabilă. În mod clar se vede că  ecranul nu este unul OLED. Pornirea telefonului arată imediat unde ajunge excrocheria. Oricine a pornit un smartphone Samsung cunoaște animația de pornire a companiei. Aceasta doar aduce cu un model Samsung original dar este departe de ce apare pe ecranul lui Samsung Galaxy S21 Ultra.

Odată pornit, telefonul folosește unul dintre imaginile de fundal implicite ale Samsung și are pictograme de aplicații similare cu One UI. Chiar și butoanele de navigare de pe ecran seamănă cu cele ale Samsung, până la plasarea ciudată (greșită) a butonului înapoi din partea dreaptă a butonului de pornire. Clonarea continuă prin crearea unui ecran de pornire Bixby fals, în partea stângă a ecranului de pornire. Dar pagina este în mod clar falsă și atingerea ei nu face nimic.

XDA-Developers este un site cu peste 6,6 milioane de membri la nivel mondial. Este deținut de compania JB Online Media din SUA. Este o sursă permanentă de știri privind sistemul Android și telefoanele mobile.

Cu smartphone-ul fals Samsung Galaxy S21 Ultra se pot efectua apeluri telefonice. Are Wi-Fi funcțional și Bluetooth și un difuzor care funcționează în partea inferioară. Pagina de setări a telefonului susține că are 6GB de RAM cu 256GB de stocare internă. Dar aceasta este o mare minciună, deoarece telefonul funcționează extrem de lent. Pornirea YouTube a durat 40 de secunde și există mari întârzieri atunci când folosiți tastatura.

Atenție la chilipirurile de pe Internet!

XDA-Developers a descărcat aplicații de la terți pentru a verifica componentele reale utilizate. Din câte se pare falsul telefon are doar 1GB de memorie RAM și 2GB de stocare internă. Acesta din urmă însemna că doar una sau două aplicații pot fi instalate și telefonul nu mai poate stoca altele.

Cel puțin telefonul clonat nu pretinde că este alimentat de Snapdragon 888. Are un procesor MediaTek MT6782, de 28nm produs în 2013. Nici măcar nu acceptă rețelele 4G! Deci atenție la astfel de chilipiruri de pe Internet!

Chiar și compromisurile arătoase sunt numai minciuni. Modulul camerei arată relativ aproape de modulul real aflat pe Samsung Galaxy S21 Ultra. Dar, găzduiește doar o cameră de 3MP, restul „obiectivelor” sunt false.