Samsung arată ce poate Galaxy S22 cu Exynos 2200 în materie de jocuri

435
Samsung arata ce poate Galaxy S22 cu Exynos 2200 in materie de jocuri
Sursa Foto: via phonearena.com

Samsung a început să tachineze cipul Exynos 2200 care va alimenta viitoarea serie Galaxy S22 în unele regiuni. Compania a postat un scurt clip cu o poveste bazată pe COVID, care se învârte în jurul unui băiat care își vinde consola de jocuri pentru o cauză bună și este recompensat cu un telefon cu jocuri la nivel de consolă. La sfârșit, vedem un cip Exynos 5G, probabil Exynos 2200, care va avea un GPU dezvoltat cu AMD. Deși videoclipul nu menționează în mod explicit Exynos 2200, nu este greu de a pune cap la cap ceea ce ar putea sugera.

După succesul videoclipului animat „Exynos: Mulțumesc” de anul trecut, Samsung a lansat o a doua animație pentru a le mulțumi fanilor pentru susținerea Exynos. Acest videoclip este intitulat „Împreună cu tine”. Este o poveste care transmite un mesaj cald de speranță tuturor celor care se luptă cu o pandemie care a durat mai mult decât se aștepta oricine.

Cipul Exynos 2100 al lui Galaxy S21 a beneficiat considerabil de decizia Samsung de a retrage nucleele interne ale procesorului în favoarea design-urilor Arm. Dar GPU-ul SoC-ului este încă un punct dureros. Grafica Exynos 2200 va primi un impuls extraordinar de la IP-ul grafic personalizat de la AMD, conform PhoneArena. Printre altele s-a confirmat că oferă Ray Tracing și umbrire cu viteză variabilă.

Procesorul Samsung Exynos 2200 mai aproape decât credem

Se așteaptă ca Samsung să anunțe oficial cipul înainte de încheierea anului. Potrivit informațiilor, acesta se va baza pe tehnologia 4LPP a gigantului sud-coreean. Aceasta succede tehnologiei de 5 nm care a fost folosită pentru Exynos 2100. Procesorul va avea probabil aceeași arhitectură de bază ca Snapdragon 8 Gen 1. Procesorul Qualcomm va alimenta variantele americane ale seriei Galaxy S22.

Zvonurile anterioare susțin că Exynos 2200 este la fel de bun ca cipul Apple M1 care alimentează noul iPad Pro. Dar, se pare că zvonurile au supraestimat capacitățile noului cip Samsung Exynos. Mai multe informații recente sugerează că acesta va fi în urma lui Snapdragon 8 Gen 1 în materie de grafică.

Termenul „GPU a fost inventat de Sony în referire la GPU Sony designed by Toshiba, pentru consola PlayStation, în 1994. Termenul a fost popularizat de Nvidia în 1999, care a comercializat GeForce 256 drept „primul GPU din lume”.

Totuși, GPU-ul Exynos 2200 oferă o performanță de vârf cu 34% mai bună decât Exynos 2100, lucru destul de impresionant. În acest moment nu trebuie să subestimăm deloc noul procesor Samsung Exynos 2200. Până la lansarea oficială sigur Samsung va mai regla și optimiza noul său procesor emblematic pentru cele mai bune performanțe.

Se zvonește că Samsung va anunța gama Galaxy S22 în februarie, iar scurgerile de informații de până acum, în special cele din jurul Galaxy S22 Ultra / Note, au fost promițătoare, iar acest lucru indică că dispozitivele vor fi printre cele mai bune telefoane din 2022.