Samsung Galaxy S22 FE s-ar putea să nu fie lansat anul acesta

607
Samsung Galaxy S22 FE
Sursa Foto: phonearena.com

Spre deosebire de popularul Galaxy S20 FE 5G, lansat în toamna lui 2020 la un preț rezonabil și specificații excelente, Samsung Galaxy S21 FE a fost aproape să eșueze, debutând destul de târziu și fără upgrade-uri substanțiale pentru a-și justifica prețul. Dar, din ultimele informații, Samsung Galaxy S22 FE s-ar putea să nu fie lansat în acest an.

Din păcate pentru fanii telefoanelor de ultimă generație ieftine, S22 FE ar putea avea o soartă similară cu predecesorul său. Conform PhoneArena care citează un tipster pe nume Dohyun Kim, Samsung nu are momentan în dezvoltare pe Galaxy S22 FE. Nu știm dacă este prea devreme pentru ca Galaxy S22 Fan Edition să fie în lucru s-au dacă nu va apărea deloc.

Samsung Galaxy S22 FE sub semnul întrebării

Sigur că Samsung Galaxy S22 FE este încă la câteva luni distanță de un anunț oficial. Chiar dacă să zicem că nu avem încredere în această predicție, sunt și câteva argumente pentru care Samsung nu ar lansa un model Fan Edition pentru seria Galaxy S22. Se pare că Samsung încă nu a început să dezvolte firmware pentru următorul său smartphone Fan Edition. Și, poate cel mai alarmant (pentru cei dornici de Galaxy S21 FE cât mai curând posibil), „echipa de dezvoltare Samsung nu are niciun fel de AP pentru acest model”.

Dar nu suntem siguri 100% ce înseamnă acest lucru. Credem în același timp că există șanse foarte mari ca Samsung să nu fi decis ce AP (procesor de aplicație) să folosească pe Galaxy S22 FE. Au fost informații precedente că Samsung va folosi un procesor MediaTek în Samsung Galaxy S22 FE.

Procesorul este creierul unui smartphone, el controlează tot ceea ce se întâmplă în telefon. Este componenta care vă transformă toate acțiunile în modificări vizuale pe ecran. Primul microprocesor a fost dezvoltat în anii ’70 de Texas Instruments.

Această situație este aparent similară cu atunci când „modelele Galaxy Note anterioare nu au fost lansate”. Asta înseamnă că S22 FE ar putea vedea lumina zilei la aproximativ un an după S21 FE… sau să nu se materializeze deloc, mergând pe calea seriei Galaxy Note menționată mai sus.

Deocamdată, vom presupune că dezvoltarea telefonului este pur și simplu într-o fază incipientă. În acest fel informațiile despre viitorul Galaxy S22 FE sunt foarte puține. Sigur că nu este exclus în viitor întreruperea gamei FE, dar Samsung trebuie să aibă o motivație clară pentru asta.

Ce ar putea însemna asta pentru seria Galaxy S23?

Sigur în acest moment este prea devreme pentru a trage concluzii privind pe Galaxy S22 FE. Nu este nici un secret că atractivitatea lui S21 FE a fost serios afectată de modelul Samsung Galaxy S22.

Acest model Samsung de 6,1 inch cu procesor Snapdragon 8 Gen 1 nu are același succes ca fratele său Ultra. În acest fel, dacă Galaxy S22 FE va fi anulat complet (și acesta rămâne un mare „dacă”), cu siguranță ar avea sens pentru ca modelul mai mic Galaxy S23 să devină mai ieftin și automat mai vandabil.

Toate acestea sunt presupuneri din partea noastră care extrapolează un zvon care nu este momentan confirmat. Dar, ar fi grozav un Galaxy S23 de 700 – 750 euro cu, să zicem, un ecran de 6,3 inch cu rata de 120 Hz și o bestie Qualcomm Snapdragon 8 de ultimă generație la bord.