Samsung Galaxy S22 pe Geekbench cu Exynos 2200 și GPU AMD

455
Samsung Galaxy S22 pe Geekbench cu Exynos 2200 si GPU AMD
Sursa Foto: via fuentitech.com

O primă apariție pe un site de referință a lui Samsung Galaxy S22+ confirmă o serie de informații anterioare. Cel mai important: procesorul Samsung Exynos este într-adevăr echipat cu un GPU de la AMD. Știm de ceva timp că Samsung și AMD colaborează la GPU-ul următoarei generații de procesoare Exynos. Pentru a fi mai precis, Samsung dorește să utilizeze GPU-ul RDNA2 pentru Exynos 2200.

Acum este clar, seria Samsung Galaxy S22 de anul viitor va avea un procesor Exynos cu GPU AMD. Dovada tangibilă a acestui fapt este acum oferită de testarea lui Samsung Galaxy S22+ pe site-ul referință Geekbench. Un telefon Samsung cu numărul de model SM-S906B a fost găsit în baza de date de acolo, conform GalaxyClub. Din ce știm până acum, acest număr de model este alocat lui Galaxy S22+. Conform Geekbench, dispozitivul rulează pe placa de bază Samsung S5E9925, codul procesorului Exynos 2200.

Seria Samsung Galaxy S22 cu Exynos 2200 și GPU AMD

Prin urmare, SM-G906B nu este doar echipat cu Exynos 2200, dar Geekbench dezvăluie mai multe detalii. Vedem că GPU se identifică ca AMD și rulează pe un „driver open source AMD”. Procesorul (CPU) în sine este un Soc octa-core, cu 4 nuclee frugale, 3 nuclee mai rapide și 1 nucleu „extra rapid”. Mai mult, vedem că modelul testat are 8GB RAM la bord și rulează pe Android 12.

De altfel, performanța arătată în în teste pe Geekbench nu este încă deosebit de impresionantă. Actualul Galaxy S21 obține scoruri single și multi-core similare cu cipul Exynos 2100. Dar este, de asemenea, clar că S22 este încă în stadiu de dezvoltare. În plus, prototipul prezentat aici a funcționat într-un mod care acordă mai multă atenție consumului de energie decât performanței brute. Scorurile afișate nu reflectă ceea ce poate dispozitivul final.

Geekbench este o marcă a Primate Labs Inc., cu sediul în Toronto, Canada. Geekbench 5 este ultima generație de procesor etalon și permite compararea performanțelor dispozitivelor, sistemelor de operare și arhitecturi de procesor.

Una peste alta, listarea pe Geekbench confirmă faptul că versiunea europeană și internațională a seriei Galaxy S22 – cu un număr de model care se termină cu „B” – prezintă Exynos 2200 cu GPU AMD. Dar acesta nu este singurul detaliu al dispozitivului.

Camere mai performante pe viitoarea serie Galaxy S22

De exemplu, am scris anterior că Galaxy S22+ testat aici are o baterie de 4.500mAh. În plus, am aflat că Galaxy S22 Ultra va primi în curând o baterie de 5.000mAh – la fel ca Galaxy S21 Ultra. Mai știm că Samsung Galaxy S22 și Galaxy S22+ vor avea o cameră principală de 50MP și una telefoto de 10MP cu zoom optic de 3x. Galaxy S22 Ultra primește două camere cu zoom: una cu 3x și una cu zoom de 10x. Din câte știm, acestea au și o rezoluție de 10MP, iar zoom-ul optic al acestor camere este variabil.

Se așteaptă ca Samsung să lanseze seria Galaxy S22 – la fel ca seria Galaxy S21 – în ianuarie. Da, au fost zvonuri despre o lansare în decembrie 2021, dar nu le credem, au mai fost astfel de zvonuri și pentru seriile Galaxy S anterioare. Dispozitivele vor fi probabil în magazine la sfârșitul lunii ianuarie. În ceea ce privește prețurile, nu ne așteptăm la schimbări majore comparativ cu modelele S21. Deci, estimăm un Galaxy S22 cu un preț de pornire de 850€, un Galaxy S22+ începând de la 1.050€ și un Ultra de la 1.250€. Dar, vă amintim că Samsung nu a anunțat nimic în acest domeniu.