Galaxy S22 Ultra va avea camere cu zoom continuu de 3x și 10x

554
Galaxy S22 Ultra va avea camere cu zoom continuu
Sursa Foto: prin universmartphone.com

Au existat o mulțime de zvonuri în contradicție despre configurarea camerei pe viitorul Samsung Galaxy S22 Ultra. Unii spun că telefonul va folosi același sistem de camere cu aceleași caracteristici, aflat pe modelul Galaxy S21 Ultra. Alte surse susțin că Galxy S22 Ultra va fi echipat cu noii senzori Samsung de 200MP. Acum cunoscutul Ice Universe a intrat în discuție și înclină mai ales spre prima opțiune, dar cu camere teleobiective îmbunătățite.

Potrivit Universmartphone, care citează pe Ice Universe, Samsung Galaxy S22 Ultra va avea două obiective zoom de 12MP cu o distanță focală variabilă. Primul începe de 3x, al doilea de 10x. Acestea sunt aceleași numere de mărire aflate pe actualul model S21 Ultra. Totuși, conform Ice Universe, noile obiective ar trebui să poată mări în continuare și mai mult. Detaliile despre distanțele focale sunt necunoscute în acest moment.

Camere cu zoom continuu pe Galaxy S22 Ultra

Va exista un mic upgrade la senzorii utilizați în cele două camere foto. Noul model va utiliza doi senzori de 12MP cu 1,22 µm pixeli, comparativ cu doi senzori de 10MP cu aceeași dimensiune a pixelilor (noii senzori vor fi mai mari). Ambele camere vor avea stabilizare optică a imaginii (OIS).

Camera principală va fi aceeași, cu excepția câtorva modificări. Va avea un senzor de 108MP cu 0,8 µm pixeli. Nu este clar dacă acesta va fi același senzor ISOCELL HM3 folosit în actualul Ultra sau o nouă generație. Cu toate acestea, se spune că aduce un OIS îmbunătățit. Sigur că multă lume se așteaptă la noua camera de 200MP, recent lansată de Samsung. Se pare că mai avem de așteptat după ea, dar nu se știe niciodată!

ISOCELL HM3 surprinde imagini mai clare și mai vii la rezoluții foarte ridicate, cu o focalizare auto mai rapidă și un interval dinamic extins. Acesta include performanțe îmbunătățite HDR, imagini mai bune în lumină redusă și focalizare automată.

În cele din urmă așteptăm mai mult de la camera selfie. Va fi în continuare un senzor de 40 MP, la fel ca pe actualul Samsung Galaxy S21 Ultra. Cu siguranță nu va fi de tipul sub-display. Prima camera Samsung in-display lansată pe Fold 3 are o rezoluție de doar 4MP și este la începuturile sale. Sigur Samsung o va îmbunătăți în continuare, are încă timp, dar nu credem că va ajunge pe seria Galaxy S22. Samsung va îmbunătăți camera sefie pe Galaxy S21 Ultra, totuși fără mari upgrade-uri.

Seria Samsung Galaxy S22 este așteptată în ianuarie 2022 și ar trebui să primim mai multe informații pe măsură ce lansarea se apropie. Este posibil ca Galaxy S22 și S22+ să primească o cameră principală de 50MP și un teleobiectiv adecvat. Posibil și același modul de distanță focală variabilă de 3x ca modelul Galaxy S22 Ultra.