Samsung Galaxy S23 va primi și el o baterie mai mare

336
Samsung Galaxy S23 baterie
Sursă foto: @onleaks

Mai multe informații din ultimele două săptămâni au sugerat baterii mai mari în cadrul viitoarelor modele din seria Samsung Galaxy S23. Mai exact, am aflat capacitatea bateriei la Galaxy S23+ și Galaxy S23 Ultra. Astăzi, avem informații despre baterie și pentru modelul de bază și nu suntem surprinși.

Potrivit Digital Chat Station, citat de AndroidHeadlines, mezinul Samsung Galaxy S23 va avea o baterie cu o capacitate nominală de 3.785 mAh. Aceasta ar trebui să însemne o capacitate tipică a bateriei de 3.900 mAh. Asta poate să nu pară prea mult pentru un telefon emblematic din 2023. Dar ne uităm la o creștere de 200 mAh a capacității față de Samsung Galaxy S22. Adică cu 5,5% mai mult. Este o creștere substanțială dacă ținem cont că dispozitivul păstrează aceeași formă și dimensiune ca predecesorul său.

Baterie de 3.900 mAh pe Samsung Galaxy S23

Trebuie să spunem că nu suntem surprinși de această veste. Ne așteptam ca Samsung Galaxy S23 să primească o baterie de 3.900 mAh imediat ce au apărut informații că Galaxy S23+ va avea o baterie de 4.700 mAh. Încă o dată, este cu 200 mAh mai mult decât modelul actual Galaxy S22. Se pare că Samsung utilizează stacked battery technology – tehnologia bateriei stivuite pentru bateriile din seria Galaxy S23. Această tehnologie permite ambalarea mai strânsă a componentelor bateriei. Ca atare, producătorii pot încadra cu până la 10% mai multă putere într-un pachet identic. Această tehnologie este utilizată în bateriile EV (electric vehicle).

Mașina electrică Flocken, produsă în 1888, este considerată prima mașină electrică cu patru roți din lume. Andreas Flocken a fost un antreprenor și inventator german. Flocken este, de asemenea, creditat cu inventarea tirantului.

Se pare că Galaxy S23 Ultra primește aceeași baterie de 5.000 mAh ca modelul actual. Nu este clar de ce compania nu o echipează telefonul cu o unitate mai mare. Este posibil ca acest lucru să se întâmple din cauza camerei de 200MP care va ocupa mai mult loc. Încă nu știm dimensiunile noii camere, dar presupunem că este mai mare decât camera de 108MP aflată pe Samsung Galaxy S22 Ultra. Dar, vom afla în curând.

Mai multe certificări din ultimele săptămâni au dezvăluit că unele bateriile pentru seria Galaxy S23 provin de la Amperex din China. Dacă vă amintiți, este aceeași companie care a furnizat bateriile pentru infamul Galaxy Note 7 în 2016. Acum nu trebuie să avem prejudecăți.

Desigur, ambele părți au lăsat deja dezastrul în urmă, Samsung folosind baterii ATL în alte câteva smartphone-uri Galaxy în ultimii ani. Cu toate acestea, povestea ne vine adesea în minte din cauza unuia sau altuia. Samsung va lansa seria Galaxy S23 la începutul anului viitor.