Următorul model Fan Edition va fi Samsung Galaxy S23 FE în 2023

1244
Samsung Galaxy S23 FE
Sursa foto: sammobile.com

Am scris recent, acum câteva săptămâni, că Samsung a anulat pe Galaxy S22 FE. Nu va lansa o „Ediție Fan” a seriei sale emblematice din 2022. Există mai multe motive pentru care compania a luat această decizie. Acum o nouă informație din surse sud-coreene a reiterat această afirmație, oferind un nou motiv pentru această anulare. Deci, cel puțin după această informație, vom vedea doar un Samsung Galaxy S23 FE anul viitor.

Conform colegilor noștri de la SamMobile, site-ul tehnic The Elec scrie că Samsung a abandonat Galaxy S22 FE, deoarece compania dorește să mărească producția modelului Galaxy S22 Ultra. Sursa coreeană susține că procesoarele destinate lui Galaxy S22 FE au fost realocate lui Samsung Galaxy S22 Ultra. Tactica are sens din punct de vedere financiar, deoarece Samsung câștigă mult mai mulți bani cu fiecare Galaxy S22 Ultra vândut în comparație cu S22 FE, care ar fi fost mult mai ieftin.

Unul dintre obiectivele principale ale Samsung a fost creșterea în continuare a vânzărilor lui Galaxy S22 Ultra. Modelul S22 Ultra s-a vândut și se vinde foarte bine peste tot în lume, în ciuda prețului mare. Dispozitivul a atras în mod deosebit fanii Galaxy Note care acum nu au altă opțiune decât să achiziționeze Galaxy S22 Ultra cu S Pen.

Un Samsung Galaxy S23 FE doar cu seria Galaxy S23 anul viitor

Pe fondul deficitului global de cipuri, Samsung a avut de luat o decizie aparent grea. Fie să crească producția de S22 Ultra, care se vinde foarte bine și generează profit mare, fie să lanseze pe S22 FE. Se pare că Samsung a planificat să producă 3 milioane de Galaxy S22 FE în acest an. Lipsa de cipuri a forțat compania să-și schimbe planurile și a decis să folosească acele cipuri în schimb pentru Galaxy S22 Ultra.

Samsung a ales să realoce procesoarele inițial destinate pentru Galaxy S22 FE, pentru Galaxy S22 Ultra. Datele de piață sugerează că livrările de S22 Ultra au ajuns la peste 10 milioane de unități în H1 2022. Cererea pentru acest telefon a depășit inclusive așteptările Samsung. În acest fel anularea lui S22 FE a fost normală pe fondul lipsei de cipuri, care sunt creierul unui telefon.

Informațiile în creier se deplasează în orice direcție cu viteze de la 1,6 km/h, până la una impresionantă de 431,3 km/h. Mașinile de curse de Formula 1 ating o viteză maximă de 390 km/h. Capacitatea de stocare a creierului este nelimitată.

Asta nu înseamnă că nu va mai exista un alt dispozitiv FE. Deci un model Fan Edițion, vom primi doar în 2023 și acesta va fi Samsung Galaxy S23 FE. Conform unor informații din surse apropiate Samsung, compania își propune să livreze 3 milioane de Samsung Galaxy S23 FE în a doua jumătate din 2023. Pentru comparație, Samsung va livra 8,5 milioane de Galaxy S23; 6,5 milioane de S23+; și 13 milioane de S23 Ultra.

Merită remarcat faptul că Samsung Galaxy S20 FE original a vândut în peste 10 milioane de unități. Dar, suntem la peste un an distanță și este posibil ca planurile Samsung să se schimbe, mai ales dacă apar condiții similare.