Samsung Galaxy S9 poate fi capabil să filmeze cu încetinitorul

1931

Zvonurile spun că firma Samsung Electronics este pregătită să-și extindă caracteristicile camerei pentru a filma cu încetinitorul, pentru viitorul telefon mobil Samsung Galaxy S9.

Din aceeași sursă se sugerează că telefonul poate veni cu o cameră capabilă de a filma cu 1000 de cadre pe secundă pentru a putea înregistra imagini de ultimă generație și de înaltă calitate.

Site-ul tehnic coreean ETNews, citează surse din industrie care declară că gigantul high-tech este pregătit să înceapă producția pentru această nouă cameră. Dacă ceea ce susține site-ul media coreean ETNews se dovedește a fi adevărat, producția în masă a noii camere Samsung ar putea începe în noiembrie. Este destul de devreme și acest lucru poate permite producătorului sud-coreean să includă această cameră în Galaxy S9. Lansarea lui Galaxy S9 este prevăzută a fi cândva în primăvara anului viitor.

Informațiile nu dau nici un fel de detaliu suplimentar dacă Samsung Galaxy S9 sau Galaxy S9 Plus vor avea o cameră cu senzor dual.

Samsung poate construi noua sa cameră într-un mod similar cu modul în care Sony a creat un shooter incredibil pe Xperia XZ Premium, care poate filma cu până la 960 de cadre pe secundă.

Sony Corporation este un conglomerat japonez multinațional fondat în 1946, are sediul în Tokio, Japonia, fiind după mărime al cincilea conglomerat media din lume, cu venituri anuale de aproximativ 80 de miliarde $. Numele Sony este derivat din sonus, cuvântul latin pentru „sunet”. Sony are aproximativ 125.500 de angajați în toată lumea.

Sony a brevetat un design cu trei straturi la camera foto, de aceea Samsung va merge pe două straturi, pentru a putea face acest lucru posibil.

Samsung va folosi un proces diferit de producție, pentru a evita încălcarea brevetului depus de Sony pentru acest tip de cameră. Dar acest proces de producție ar putea fi mai scump și mai dificil.

Samsung utilizează senzori foto Sony în jumătate din telefoanele sale, inclusiv în modelele americane, dar senzori proprii pentru piața sud-coreeană.

Va trebui să așteptăm și să vedem dacă aceste zvonuri se dovedesc a fi adevărate, însă Samsung va face cu siguranță pași mari în această direcție.

Acum nu putem fi siguri dacă acest zvon este exact și nici nu ne așteptăm ca Samsung să anunțe pe Galaxy S9 până la începutul anului 2018. Toate informațiile și zvonurile dau ca probabilă o lansarea a telefonului în martie anul viitor.

Dacă Samsung reușește să introducă această cameră cu filmare lentă pe Galaxy S9, va învinge cu siguranță Galaxy S8 și pe recentul Galaxy Note 8, deasemenea și pe toate cele trei noi telefoane Apple – inclusiv iPhone-ul X. Poate chiar să aibă șansa de a bate pe Sony, firma care a introdus pentru prima dată acest tip de cameră.

VIATechRadar
SURSĂEtNews