Smartphone-urile Samsung Galaxy primesc senzor ISOCELL-Motion

865
Sursa Foto: nl.letsgodigital.org

Samsung dezvoltă și produce proprii senzori de cameră pentru smartphone-uri sub numele de ISOCELL. De exemplu, senzorul ISOCELL Brigh HMX a fost introdus luna trecută, pentru o cameră de 108 MP folosită de smartphone-ul Xiaomi Mi Mix Alpha. O cerere de marcă comercială solicitată de gigantul tech indică faptul că Samsung dezvoltă un nou senzor: ISOCELL-Motion.

Detectarea gesturilor în aer ar putea fi noul trend pentru smartphone-uri. Senzorul de mișcare Samsung ISOCELL-Motion poate detecta obiecte și mișcări. Posibil destinat să ofere lui Galaxy S11 funcții de recunoaștere a gesturilor.

Samsung ISOCELL-Motion pentru detectarea mișcări și obiectelor

Samsung este cel mai mare producător mondial de smartphone-uri dar este cunoscut și pentru procesoarele și senzorii săi pentru telefoane. Seria ISOCELL include mai mulți senzori de cameră pe care i-am prezentat pe iLoveSamsung de mai multe ori. Brandul ISOCELL de senzori de cameră a fost lansat oficial abia în 2017. De atunci a crescut și înflorit permanent și Samsung a lansat tot mai mulți senzori pentru camerele sale foto. Ne amintim de camerele duale ISOCELL de pe Galaxy Note 8, o nouă tehnologie pentru Galaxy S9 și diferite soluții pentru telefoanele mid-range. Acum a apărut ISOCELL-Motion.

La 30 octombrie 2019, Samsung a solicitat o marcă comercială de la EUIPO (Oficiul pentru Proprietatea Intelectuală a Uniunii Europene) pentru numele de marcă ISOCELL-Motion. Cererea este clasificată în clasa 9, cu următoarea descriere: Senzor de viziune dinamic (DVS) pentru detectarea obiectelor și mișcării; Senzori de detectare a mișcării; Senzori de detectare a obiectelor; Senzori de imagine pentru camere inteligente și tablete.

EUIPO – European Union Intellectual Property Office este agenția Uniunii Europene responsabilă de înregistrarea mărcilor comerciale în UE. EUIPO este supravegheată de Comisia Europeană. Cu toate acestea, este autonomă la nivel juridic, administrativ și financiar. Sediul EUIPO este la Alicante în Spania.

ISOCELL-Motion posibil pe seria Galaxy S11

Descrierea sugerează că Samsung dezvoltă un senzor care poate detecta mișcări. Anul acesta au fost lansate diverse smartphone-uri cu recunoașterea gesturilor. De exemplu LG G8 ThinQ și Google Pixel 4 recent introdus, au o astfel de tehnologie radar. Este foarte posibil ca Samsung să lucreze la o tehnologie similară pentru seria Samsung Galaxy S11.

O altă posibilitate este ca Samsung Electronics să lucreze la un nou sistem de urmărire pentru a preveni estomparea mișcării. Senzorul ISOCELL-Motion va detecta mișcarea pentru a preveni estomparea la fotografierea din mișcare. Modul în care Samsung intenționează să pună în aplicare acest senzor este încă necunoscut. Oricare variantă ar fi, este evident că producătorul coreean dorește să utilizeze această tehnologie pentru seria Samsung Galaxy S11, care este așteptată în februarie 2020.

SURSĂLetsgoDigital