Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G, un rival pentru Apple iPad Pro

371
Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G un rival pentru Apple iPad Pro
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung a anunțat săptămâna trecută două noi tablete, una pe scheletul seriei Galaxy Tab S7 – Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G și un model inspirat din Galaxy Tab A7 – Samsung Galaxy Tab A7 Lite. Ambele modele au specificații și caracteristici mai slabe decât modelele din care provin. Și prețurile sunt în același timp mai mici. Modelul Galaxy Tab S7 FE este mai puternic și axat pe productivitate. Un rival pentru Apple iPad Pro.

Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G este prima tabletă Samsung FE – Fan Edition. A mai existat și una Lite, Samsung Galaxy Tab S6 Lite. Până acum compania sud-coreeană a lansat doar smartphone-uri FE. Samsung spune despre Galaxy Tab S7 FE că este o tabletă care „oferă caracteristicile preferate de fanii mărcii” la un preț mai accesibil.

Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G cu ecran de 12,4 inch

Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G vine cu un ecran LCD de 12,4 inch (31,5 cm) și rezoluția 2560 x 1660 pixeli. Este un ecran TFT nu AMOLED ca la frații săi mai mari din seria Galaxy Tab S7. Ecranul are un raport de aspect de 16: 10. Tableta are suport pentru S Pen, stylusul fiind inclus în cutie. Sistemul de operare este Android 11 însoțit de interfața Samsung One UI 3.1.

Tableta are procesorul octa-core Qualcomm Snapdragon 750G, un chipset mobil de nivel mediu. Procesorul poate gestiona cu ușurință utilizarea zilnică și multitasking, împreună cu jocurile ușoare. Seria Tab S7 are procesorul Snapdragon 865, mult mai performant. Configurația de memorie este 4 / 6GB de memorie RAM și 64 / 128GB stocare. Oricum, puteți extinde spațiul de stocare până la 1TB suplimentar folosind slotul micro-SD.

Focalizarea automata sau Auto-Focus (AF) pe un smartphone / tabletă este o caracteristică care permite camerelor să regleze automat imaginea și să se concentreze pe un anumit punct sau pe un anumit subiect.

Tableta are o cameră de 8MP pe spate cu focalizare automată și înregistrare video 4K / 30 fps. Nu există nicio cameră ultra largă pe spatele acestui model. În față este o cameră de 5MP (focalizare fixă) care vă poate urmări fața în timpul unui apel video pentru a vă asigura că sunteți întotdeauna în centru. Un plus pentru Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G este locația camerei. Este poziționată deasupra ecranului când țineți tableta în modul peisaj. Camera frontală la Apple iPad Pro stă ciudat deasupra ecranului în modul portret.

Baterie de 10.090mAh cu încărcare rapidă de 45W

Tableta are o baterie de 10.090mAh, aceeași capacitate aflată și pe Galaxy Tab S7+ și acceptă încărcare rapidă de 45W. Dar va trebui să vă cumpărați un astfel de încărcător, deoarece tableta este livrată în cutie cu unul de 15W. Cu un încărcător de 45W, încărcarea tabletei de la 0 – 100% va dura 90 de minute. Samsung spune că bateria poate dura 13 ore de navigare pe web prin Wi-Fi sau 4G. Sigur conectivitatea 5G este mai înfometată de energie.

Tableta are conectivitate 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0 și GPS (fără NFC). Are și un port USB-C. Nu vă puteți rătăci niciunde în lume, are toate sistemele de poziționare globală la bord. Adică american, rusesc, chinezesc și european, mai precis: GPS, GLONASS, Beidou și Galileo Nu există mufă pentru căști de 3,5 mm, iar pe partea audio are difuzoare stereo reglate de AKG cu suport Dolby Atmos.

Galaxy Tab S7 FE gestionează cu ușurință multi-tasking-ul. Cu Multi-Active Window, puteți deschide până la trei aplicații simultan. Asta înseamnă că puteți naviga pe web, puteți lua notițe și puteți reda în flux un videoclip – totul pe un singur ecran. Cu App Pair, puteți salva și lansa rapid combinația preferată de aplicații împreună în fereastra multi-activă.

S Pen în cutie, se atașează magnetic pe spate unde se încarcă

În interiorul cutiei veți găsi și un stilou S inclus. Cu S Pen-ul Tab S7 FE vă permite să luați note, să desenați și să utilizați aplicații compatibile cu stiloul. S Pen-ul se atașează magnetic pe spatele tabletei unde se încarcă wireless. Interesant este faptul că Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G acceptă și Samsung DeX, care vă permite să îl conectați la un ecran extern. Aceasta este o caracteristică care este oarecum subu-tilizată, dar poate fi o modalitate de a utiliza tableta ca PC de bază. Modul DeX nu este perfect, dar este o platformă folosită pentru mulți utilizatori. Tastatura Cover Book poate fi utilă pentru acest lucru, dar orice tastatură și mouse Bluetooth trebuie cumpărate separat.

Galaxy Tab S7 FE 5G vine în culori mistice: Mystic Black, Mystic Silver, Mystic Green și Mystic Pink. Tableta este mai ieftină decât Galaxy Tab S7 și Galaxy Tab S7+. Este deja disponibilă pentru precomandă cu un preț pentru Wi-Fi și configurația de bază de 650 de euro. Modelul 5G costă începând cu 730 de euro.

La fel ca pentru Samsung Galaxy Tab A7 Lite, când achiziționați un Samsung Galaxy Tab S7 FE primiți  acces nelimitat și gratuit la Samsung TV Plus cu peste 160 de canale. De asemenea, utilizatorii au acces la o perioadă de încercare gratuită de patru luni a YouTube Premium.

Dincolo de unele compromisuri față de seria Galaxy Tab S7, avem o tabletă bună și puternică care poate face față majorității sarcinilor de zi cu zi cu ușurință.

Specificații Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G

AfișajTFT de 12,4 inch 2560 × 1600 (WQXGA)
ProcesorSnapdragon 750G Octa-core 2 × 2,2 GHz + 6 × 1,8 GHz
OSAndroid 11 + Samsung One UI 3.1
Memorie4 / 6GB RAM și 64 / 128GB │ Extensibilă cu micro-SD până la 1TB
CamereSpate: 8MP │ Față: 5MP
Dimensiuni / greutate185,0 x 284,8 x 6,3 mm │ 608 grame (poate diferi în funcție de piață)
Conectivitate5G │LTE │ Wi-Fi 5 (802.11 a / b / g / n / ac) │ Wi-Fi Direct │ Bluetooth 5.0 │GPS │ GLONASS │ Beidou │ Galileo
SenzoriAccelerometru │ busolă │ giroscop │ lumina │ senzor Hall
Baterie10.090mAh │Încărcare rapidă de 45W
Audio2 boxe stereo duale reglate de de AKG │ Dolby Atmos
CuloriMystic Black │ Mystic │ Silver │ Mystic Green și Mystic Pink
Preț~650 de euro
AccesoriiS Pen (In-box), Copertă carte, Tastatură copertă carte
SAR1,15 W / kg (corp)