Samsung Galaxy Tab S8+: o tabletă puternică și versatilă

314
Samsung Galaxy Tab S8+
Sursă foto: LetsGoDigital

Am scris zilele trecute despre Samsung Galaxy Tab S8 Ultra și Galaxy Tab S8, acum a venit rândul lui Samsung Galaxy Tab S8+. Și acet model este așteptat în februarie alături de celelalte două tablete Samsung. Galaxy Tab S8+ va fi o tabletă Android extrem de puternică și versatilă, furnizată cu un S Pen.

Cea mai avansată tabletă Samsung din acest moment, Galaxy Tab S7+ va fi urmată de Galaxy Tab S8+ luna viitoare. În același timp, sunt așteptate și un model de bază și un Tab S8 Ultra. Acesta din urmă va fi un model complet nou și extra avansat, astfel că varianta +” nu va mai fi modelul de top. Cu toate acestea, obțineți un dispozitiv deosebit de versatil cu această tabletă de 12,4 inch. Viitoarea tabletă este ideală pentru divertisment, dar si pentru muncă. Recent, au apărut o mulțime de știri online despre noua gamă de tablete. Pe baza tuturor informațiilor disponibile, LetsGoDigital a realizat o serie de randări ale tabletei Galaxy Tab S8+.

Specificații și caracteristici Samsung Galaxy Tab S8+

Există încă o incertitudine cu privire la formatul de afișare. Multă vreme s-a presupus că modelul „+” va fi echipat cu un afișaj de 12,4 inch (31,50 cm) – la fel ca predecesorul său. Cu toate acestea, WinFuture a publicat o serie de specificații în urmă cu câteva zile, menționând un ecran de 12,7 inch (32,26 cm) cu o rezoluție de 2800 x 1752 pixeli. Asta ar însemna că noul model va fi puțin mai mare decât predecesorul său.

Cu toate acestea, dimensiunile totale ale dispozitivului rămân exact aceleași: 285 x 185 x 5,7 mm. Marginile ecranului pot deveni puțin mai subțiri decât înainte, deși acest lucru nu poate fi dedus din imagini. Prin urmare, nu este de neconceput că tableta își va păstra în continuare diagonala de 12,4 inch – nu va conta prea mult. În ceea ce privește dimensiunea ecranului, Tab S8+ se încadrează între modelul de bază și modelul Ultra.

WQXGA+ (QHD+) această rezoluție are un raport de aspect de 16:9 și are exact de patru ori mai mulți pixeli decât rezoluția HD+ de 1600 × 900. Samsung, dar și alte companii din domeniu numesc această rezoluție WQXGA+.

Este un display Super AMOLED cu o rezoluție WQXGA+ și o rată de reîmprospătare de 120 Hz. Ecranul are o luminozitate de 420 niți, ceea ce corespunde modelului Ultra. Senzorul de amprentă este încorporat în display, astfel încât să poți debloca tableta relativ rapid și ușor. Samsung Galaxy Tab S8+ este echipată și cu tehnologie de recunoaștere facială.

O tabletă 5G puternică cu sistem de operare Android 12

Noua tabletă Samsung va fi lansată cu sistemul de operare Android 12 în combinație cu interfața de utilizator One UI 4.1. Procesorul Snapdragon 8 Gen 1 va fi pe partea de software. Acesta este cel mai rapid și mai puternic chipset pe care l-a produs vreodată Qualcomm. Acest SoC va fi folosit și în multe telefoane high-end în perioada următoare, inclusiv în seria Samsung Galaxy S22.

Acest cip oferă și suport pentru rețeaua de internet mobil 5G. Astfel, cu modelul Galaxy Tab S8 5G, poți folosi și toate avantajele pe care le presupune rețeaua 5G rapidă. Desigur, va fi lansat și un model exclusiv Wi-Fi, ideal dacă utilizați în principal tableta acasă.

Samsung pare să intenționeze să lanseze două variante de memorie. Modelul „+” va veni standard cu 8GB RAM și 128GB stocare. Pe lângă o variantă de stocare de 128GB, Samsung va lansa și un model de 8GB / 256 GB. Dacă aveți nevoie de mai multă memorie de stocare în timp, puteți utiliza un card de memorie micro-SD. Patru difuzoare reglate de AKG cu suport Dolby Atmos vor fi la bord.

Camera selfie a modelului „+” va fi aceeași cu a modelul de bază. Este o cameră frontală de 12MP (f/2,4), plasată în marginea ecranului. Camera frontală poate fi folosită pentru a face selfie-uri și a efectua apeluri video. Dual-camera este pe spate, același sistem pentru toate cele trei modele din seria Galaxy Tab S8. Este acolo o camera de 13MP și una cu unghi ultra-larg de 6MP. Pe lângă camera duală, este inclus un blitz LED.

O bandă magnetică neagră este lângă camera pentru a atașa S Pen-ul. Există, de asemenea, o bandă magnetică deasupra tabletei. Astfel, puteți conecta cu ușurință stiloul la tabletă și permanent la îndemână.

S Pen și diferite accesorii opționale

Desigur, vor fi disponibile și multe accesorii opționale, cum ar fi o husă tip carte pentru Galaxy Tab S8+. Acesta servește drept husă pentru a vă proteja tableta și are, de asemenea, are suport pentru stiloul S Pen. Conform așteptărilor Samsung va lansa și o tastatură Book Cover, cu aceasta aveți în plus o tastatură la dispoziție pentru a putea lucra mai productiv.

S Pen-ul este de asemenea inclus ca standard – cu toate cele trei modele Tab S8. Modelul Ultra va avea un S Pen cu o latență foarte scăzută de 2,8 ms. Încă nu se știe dacă Tab S8 Plus va primi același stilou, sau dacă acest model va trebui să se descurce cu S Pen mai vechi, care are o întârziere de 9 ms.

Samsung va preinstala fără îndoială aplicațiile necesare pentru a sublinia versatilitatea S Pen-ului. Gândiți-vă la Samsung Penup și Samsung Notes, de exemplu, precum și la aplicații terțe precum Clip Studio Paint, Canva și Noteshelf.

Samsung Galaxy Tab S8+ este echipat cu o baterie de 10.090mAh. Asta înseamnă o capacitate neschimbată în comparație cu S7+. Dacă se menține dimensiunea afișajului de 12,4 inch, aceasta va însemna că veți avea aproximativ 12 ore de lucru cu o baterie plină.

La fel ca predecesorul său, Tab S8+ va suporta încărcare cu fir de 45W. De data aceasta însă, Samsung nu pare să intenționeze să includă un încărcător în pachetul de vânzare. Puteți decide să utilizați vechiul încărcător (care va fi probabil mai lent) sau să cumpărați unul nou. Noul încărcător de 45 de wați va costa 50 de euro.

Noua tabletă este de așteptat să cântărească 567 de grame și să aibă următoarele dimensiuni: 285 x 185 x 5,7 mm. Există încă o incertitudine cu privire la culorile disponibile, dar tableta poate fi lansată în gri, alb și roz-auriu.

Lansare Samsung Galaxy Tab S8+ și prețul așteptat

Se așteaptă ca Samsung să organizeze un eveniment Galaxy Unpacked marți, 8 februarie sau miercuri, 9 februarie 2022, pentru a prezenta noile smartphone-uri Galaxy S22 și modelele Galaxy Tab S8. Evenimentul de lansare va fi transmis în direct. Vânzările la precomandă vor începe probabil la o zi după lansarea oficială.

Se știe că telefoanele S22 vor fi lansate la vânzare vineri, 25 februarie 2022. De asemenea, tabletele ar putea intra oficial în vânzare la acel moment. Se așteaptă ca Samsung să folosească următoarele prețuri de vânzare cu amănuntul sugerate pentru noul model Plus.

• Modelul doar Wi-Fi – 8GB RAM / 128GB stocare: ~900 euro

• Doar Wi-Fi – 8GB / 256GB: ~950 euro

• Versiunea 5G – 8GB / 128GB: ~1.050 euro

• Versiunea 5G – 8GB / 256GB: ~ 1.100 euro

Dacă acestea sunt într-adevăr prețurile de vânzare, ar însemna că modelul de bază va fi scos pe piață la același preț ca Galaxy Tab S7+ în urmă cu un an și jumătate. În mod remarcabil, variantele de 256GB au un preț puțin mai ieftin. Samsung a perceput o suprataxă de 80 EUR pentru modelul de 256GB cu Tab S7+. Samsung va dezvălui toate detaliile peste trei săptămâni.

SURSĂLetsGoDigital