Seria Samsung Galaxy Tab S8: procesorul Snapdragon 898 va fi la bord

327
Seria Samsung Galaxy Tab S8 procesorul Snapdragon 898 va fi la bord
Sursa Foto: via galaxyclub.nl

Chiar dacă sunt întârziate ca lansare despre tabletele din seria Samsung Galaxy Tab S8 apar mereu noi informații. Acum am aflat că inima care bate în interior este procesorul Qualcomm Snapdragon 898. Acest procesor emblematic nu a fost încă lansat oficial de Qualcomm. În prezent nu știm data exactă a lansării seriei Galaxy Tab S8.

Samsung va lansa încă o serie de smartphone-uri de gamă medie și înaltă la începutul lui 2022, cum ar fi Galaxy A53 și Galaxy S22. Dar un set de tablete noi este, de asemenea, în pregătire. Există seria Galaxy Tab S8, care – după cum am scris recent – va consta din nu mai puțin de patru modele.

Unul dintre aceste modele a fost văzut pe site-ul de referință Geekbench zilele trecute. Potrivit Galaxy Club, tableta cu numărul de model SM-X808U a reușit performanțe frumoase în testare. Numărul de model SM-X808U aparține tabletei Galaxy Tab S8+, aceasta are conectivitate 5G și este destinată pieței americane. În testele single-core și multi-core ale Geekbench, tableta a obținut 1.211, respectiv 3.193 de puncte.

Seria Samsung Galaxy Tab S8 cu procesor Snapdragon 898

Pe site-ul de referință Geekbench modelul din seria Samsung Galaxy Tab S8 a rulat pe Android 12. Mai știm ceva de acolo, Galaxy Tab S8+ a avut placa de bază „Taro” sub capotă. Aceasta este un SoC Qualcomm cu un procesor grafic GPU Adreno 730. Cu alte cuvinte este un procesor Snapdragon 898, care probabil își va face debutul la sfârșitul lunii noiembrie. Tableta SM-X808U are la bord și 8GB de memorie RAM.

Cunoscând sistemul de alocare al numerelor de model Samsung, presupunem că Galaxy Tab S8 (SM-X70*) și Tab S8 Ultra (SM-X90*) vor avea și ele același procesor. Doar Samsung Galaxy Tab S8 Lite (SM-X50*) va primi probabil un procesor diferit. Sigur că este prea devreme pentru a ști exact acest lucru.

Prima tabletă lansată de Samsung a fost Galaxy Tab de 7 inch. A fost lansată pe 2 septembrie 2010 la IFA Berlin. Apoi Samsung a lansat serii separate de tablete: Galaxy Tab S pentru tablete high-end și Galaxy Tab A de gamă medie.

Asta înseamnă 100% că modelele pentru Europa ale seriei Galaxy Tab S8 vor primi acest procesor. Samsung pune în mod regulat diferite procesoare în telefoanele sale în diferite piețe. Cu toate acestea, acest lucru nu se întâmplă încă în zona tabletelor. Seria Galaxy Tab S7, de exemplu, rulează și în Europa pe un procesor Qualcomm. Deci, presupunem că putem cumpăra în curând seria Galaxy Tab S8 și în România cu un procesor Qualcomm Snapdragon 898.

La ce ne referim mai exact prin „în curând” este mai puțin clar. Samsung poate lansa seria Galaxy Tab S8 chiar la începutul anului 2022 – în timpul Consumer Electronics Show din Las Vegas. Dar este foarte posibil să vedem tabletele doar la sfârșitul lunii februarie, în cadrul MWC Barcelona. Nu este exclus să fie lansate și mai târziu în 2022.