Samsung Galaxy Tab S8 Ultra: posibil să nu fie foarte scumpă

840
Samsung Galaxy Tab S8 Ultra posibil să nu fie foarte scumpa
Sursa Foto: via phonearena.com

Samsung va lansa anul viitor seria Galaxy Tab S8, care în mod normal trebuia lansată anul acesta. Și aici penuria globală de semiconductoare și-a lăsat amprenta. Pentru prima data o serie emblematică de tablete va avea și un model Ultra. Samsung Galaxy Tab S8 Ultra.

Acum, noi detalii au apărut despre Samsung Galaxy Tab S8 Ultra, următoarea tabletă de ultimă generație a companiei coreene pe care probabil o va anunța la începutul anului viitor. Conform, @GaryeonHan, citat de PhoneArena, viitoarea tabletă emblematică ar putea costa mai puțin decât pretindeau scurgerile anterioare.

Sunt informații anterioare că Samsung Galaxy Tab S8 Ultra va avea un ecran cu diagonala de 14,6 inch (37,08 centimetri) cu o crestătură mica pentru camerele frontale duble. Tableta va avea în față o cameră principală de 8MP și una ultra-wide de 5MP. Camera principală poate să înregistreze videoclipuri 4K până la 60fps.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra posibil la un preț de 1.245$

De asemenea, aceeași sursă mai spune că Tab S8 Ultra va fi alimentat de Snapdragon 8 Gen 1, ceea ce nu este o știre de ultimă oră. Procesorul va fi asociat cu până la 12GB RAM și 512GB spațiu de stocare. Tableta va avea un profil foarte subțire și va cântări 640 de grame. Se pare că Samsung plănuiește să vândă și diferite accesorii ultra-exclusive, cum ar fi o tastatură.

Tastatura actuală de pe PC, smartphone sau tablete a fost împrumutată de la mașinile de scris clasice. Se numește QWERTY și provine din ordinea primelor șase taste din rândul de sus al tastaturii. Designul fost proiectat de Christopher Sholes în 1868.

Cel mai important pentru cei tentați de această tabletă este prețul. Samsung Galaxy Tab S8 Ultra va începe de la 1,39 milioane de woni (~ 1.178$). O scurgere anterioară sugerase că modelul de bază Wi-Fi ar costa 1,469 milioane de woni (~1.245$), iar varianta 5G ar costa 1,669 milioane de woni (~1.414 USD). În acest fel noile prețuri zvonite sunt cu siguranță o veste binevenită, pentru cei care iau în considerare această tabletă. Pentru comparație, Galaxy Tab S7+ a început de la ~975 USD la lansare în Coreea, iar modelul cel mai bine dotat a costat ~1.153$. În SUA, varianta de bază a lui Galaxy Tab S7+ a costat 849$ la lansare.

Galaxy Tab S8 și Tab S8+ au o cameră frontală de 8MP. Se pare că Tab S8 va avea un ecran TFT LTPS de 11 inch, iar Tab S8+ unul OLED de 12,4 inch. Ambele vor avea rata de 120Hz. Modelul mai mic poate avea o baterie de 8.000mAh, iar „Plus” una de 10.090mAh. Tab S8 Ultra are o baterie de 12.000mAh. Cele trei modele vor ave dual-camera la spate cu 13MP și 5MP.