Samsung Galaxy Watch, un ceas inteligent cu afișaj rulabil

421
Ceas inteligent Samsung Galaxy cu un afișaj rulabil
Sursa Foto: letsgodigital.org

Samsung a anunța în ultimul timp mai multe smartphone-uri pliabile, dintre care Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 sunt cele mai recente. Este de așteptat ca Samsung să introducă în cele din urmă și alte tipuri de produse electronice de larg consum cu un ecran flexibil. De exemplu, luați în considerare o tabletă pliabilă Samsung sau un televizor rulabil. Odată cu apariția afișajelor flexibile, trăim o nouă eră în acest domeniu. Acum compania are în vedere un Samsung Galaxy Watch cu un afișaj rulabil. Suprafața ecranului poate fi mărită după dorință. Ceasul inteligent rulabil are și o cameră.

Colegii noștri de la LetsGoDigital au aflat că Samsung lucrează la un smartwatch rulabil, conform unui brevet recent lansat. Este un Galaxy Watch cu două părți de afișare, care poate fi derulat în funcție de necesități după dorință. Ceasul inteligent Samsung Galaxy Watch cu ecran rulabil găzduiește și o cameră pentru înregistrări foto și video.

Ceas inteligent Samsung Galaxy Watch rulabil

La 2 iunie 2021, Samsung Electronics a depus un brevet la Oficiul Mondial de Proprietate Intelectuală (WIPO). Documentația este pentru un „Dispozitiv electronic care cuprinde afișaj rulabil și metoda de afișare pentru acesta”. Documentația de 96 de pagini a fost lansată și publicată pe 9 decembrie 2021. Este un Samsung Galaxy Watch cu ecran rulabil. În forma sa cea mai compactă, este un ceas de mărime obișnuită, cu două părți de afișaj semicirculare. Ecranul ceasului rulabil de la Samsung este sensibil la atingere.

Un cadru îngust este montat între cele două părți de afișare, ceea ce face posibilă mărirea ecranului rulabil. Suprafața de afișare poate fi mărită din centru, după care suprafața totală a ecranului crește cu aproximativ 40%. Utilizatorul poate mări și reduce ecranul ceasului rulabil Samsung după cum dorește apăsând coroana de pe partea laterală a carcasei ceasului. De asemenea, este posibil să faceți o mișcare de glisare pe ecran, după care suprafața de afișare este redusă/mărită – așa cum se arată în ilustrațiile brevetului de mai sus.

WIPO – World Intellectual Property Organization este una din cele 17 agenții specializate ale ONU. A fost creată în 1967 și are are în prezent 193 de state membre. Are sediul la Geneva, Elveția. România este membră a WIPO.

În poziția desfășurată ceasul are un afișaj de formă ovală, pe care poate afișat mai mult conținut decât în ​​poziția compactă. Utilizatorul poate decide singur dacă doar una sau două părți ale ecranului sunt lansate. Acest lucru poate fi setat și în funcție de aplicație. De exemplu, partea mică a afișajului poate afișa elementele de operare, iar aplicația corespunzătoare poate fi apoi afișată pe partea mare a afișajului.

Pe ecranul ceasului se află și o cameră foto

La mijloc, display-ul lui Galaxy Watch cu ecran rulabil adăpostește și o camera foto. Opțional, pot fi incorporați mai mulți senzori de cameră, precum și un bliț. Atât fotografiile, cât și videoclipurile pot fi făcute sau înregistrate cu această cameră.

De altfel, nu este primul smartwatch din lume cu ecran rulabil / flexibil. Luați în considerare, de exemplu, ceasul inteligent Nubia Alpha. Cu toate acestea, acest ceas nu are un afișaj rulant, ci a fost folosit un ecran flexibil relativ lung. Tehnologia pe care Samsung a brevetat-o ​​este evident diferită și mult mai avansată.

Este, de asemenea, un brevet foarte detaliat în care se discută nu doar designul, ci și diverse opțiuni de operare. Dacă și când Samsung intenționează să lanseze un Galaxy Watch cu ecran rulabil rămâne necunoscut pentru moment. Dar nu trebuie să uităm că la fel am scris și despre telefoanele pliabile Samsung cândva. Acum Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 sunt foarte bine primite de piață. Compania va prezenta probabil mai întâi un smartphone rulabil.

SURSĂLetsGoDigital