Samsung Galaxy Z Flip cu o cameră rotativă în balama

396
Samsung Galaxy Z Flip cu o camera rotativa in balama
Sursa Foto: letsgodigital.org

Două noi smartphone-uri pliabile Samsung sunt așteptate luna viitoare: Samsung Galaxy Z Fold 3 și Samsung Galaxy Z Flip 3. Se cunosc deja multe detalii despre ambele pliabile, de exemplu, Z Flip 3 va avea un afișaj exterior mai mare decât înainte. Este un afișaj de 1,9 inch, cu dual-camera plasată în stânga afișajului exterior.

Dar, în fundal, Samsung este deja ocupat cu viitoarele modele de clapetă. Samsung a brevetat un smartphone pliabil Galaxy Z Flip cu o cameră rotativă încorporată în balama. Producătorul sud-coreean are în vedere încorporarea sistemului de camere în balama pentru a integra un afișaj de capac și mai mare, conform unei noi cereri de brevet.

Telefon pliabil Samsung Galaxy Z Flip cu o cameră duală în balama

La 14 ianuarie 2021, Samsung Electronics a depus o cerere de brevet la Oficiul Mondial de Proprietate Intelectuală (WIPO) pentru un „aparat electronic pliabil cu o cameră rotativă dispusă în partea articulată”. Brevetul a fost aprobat în 22 iulie 2021. Documentația de 49 de pagini descrie un telefon cu clapetă în genul Samsung Galaxy Z Flip.

Accentul în acest design este pus pe sistemul camerei, potrivit LetsGoDigital. Samsung pare să vadă o oportunitate în a plasa două camere foto în balama. De asemenea, ar trebui să fie posibilă rotirea camerei, care poate fi direcționată înainte, în sus și înapoi, astfel încât să puteți face fotografii din diferite unghiuri. De la selfie-uri la înregistrări foto și video obișnuite.

Cele mai vechi dovezi ale folosirii balamalelor datează din cca. 1600 î.e.n., descoperite în situl orașului antic hitit Hattușa. Cele mai vechi balamale metalice cunoscute au fost descoperite pe o ușă în Elveția care datează din mileniul III î.e.n.

Deoarece poziționarea camerei a fost modificată, Samsung poate oferi acestui smartphone pliabil un ecran exterior mai mare. Astfel al doilea ecran va fi semnificativ mai mare decât Samsung Galaxy Z Flip actual și viitorul Galaxy Z Flip 3. Acest lucru permite afișarea mai multor conținuturi pe ecran. Aceasta nu se referă numai la notificările și apelurile primite, ci și la mesajele primite. De exemplu, dacă primiți un mesaj WhatsApp, îl puteți răspunde rapid fără a fi nevoie să deschideți dispozitivul.

Posibil un modul foto tip pop-up pe noul smartphone Flip

Cu toate acestea, există un dezavantaj, deoarece camera este încorporată în balama, acesta iese considerabil în poziția desfăcută, astfel încât nu puteți așeza telefonul mobil pe masă. Când telefonul este pliat, balamaua este, de asemenea, puțin mai înaltă, ceea ce va crește și dimensiunile globale. Este un tip de modul foto gen pop-up, dar în balama. Cu modelele actuale, Samsung folosește așa-numita balama ascunsă, care dispare frumos când deschideți telefonul pliant. Deși acest design are mai multe avantaje, întrebarea este dacă Samsung este dispus să facă aceste concesii.

Cu toate acestea, Samsung pare să intenționeze să mărească ecranul de acoperire și mai mult în viitor. În urmă cu aproximativ șase luni, am scris despre un smartphone de tip Galaxy Z Flip care avea un ecran pe capac mai mare și triple-camera integrată.

Până să vedem acest brevet în realitate, Samsung Galaxy Z Flip 3 va fi pe piață. Acesta va fi anunțat oficial pe 11 august la Samsung Galaxy Unpacked 2021 alături de Samsung Galaxy Z Fold 3. Probabil că putem cumpăra noul model de la sfârșitul lunii august.

SURSĂLetsgoDigital