Samsung Galaxy Z Fold 4 cu senzor de amprentă in-display față-verso

678
Samsung Galaxy Z Fold 4 cu senzor de amprenta pe ambele ecrane
Sursa Foto: letsgodigital.org

Samsung vinde foarte bine noile smartphone-uri pliabile Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3. Deși noul duo este disponibil doar de 6 săptămâni, mai mult de un milion de exemplare au fost vândute doar în Coreea de Sud. În special Galaxy Z Flip 3 este deosebit de popular din cauza prețului său mai mic. Galaxy Z Fold 3, pe de altă parte, are cele mai multe caracteristici inovatoare, inclusiv suport pentru S Pen și camera foto selfie in-display. Dar compania coreeană nu se mulțumește cu atât. Are în vedere un Samsung Galaxy Z Fold 4.

Multă vreme s-a crezut că Galaxy Z Fold 3 va fi echipat cu un senzor de amprentă pe ecran – așa cum știm de pe smartphone-urile obișnuite Samsung Galaxy de câțiva ani. Cu Fold 3, totuși, Samsung a ales să utilizeze un senzor de amprentă pe lateral, încorporat în butonul de pornire. Acum un nou brevet indică faptul că Samsung intenționează să echipeze viitoarele modele pliabile cu un senzor de amprentă pe ecran. Foarte posibil ca Samsung Galaxy Z Fold 4 să fie primul smartphone pliabil Samsung unde acest senzor este plasat in-display.

Samsung Galaxy Z Fold 4 cu senzor de amprentă față-verso pe ecran

La 31 martie 2021, Samsung Electronics a depus un brevet la Oficiul Mondial de Proprietate Intelectuală (OMPI/WIPO) pentru un „dispozitiv electronic pliabil capabil să detecteze amprenta prin cel puțin o parte a ecranului”. Conform LetsGoDigital, documentația de 51 de pagini a fost publicată la 7 octombrie 2021.

Galaxy Fold este folosit ca bază pentru imaginile brevetate. În primul rând, este descrisă problema; deoarece un telefon pliabil este echipat cu un ecran flexibil, este mai probabil să prezinte cute atunci când se exercită presiune pe ecran. Din cauza acestui lucru, momentan nu beneficiază de identificarea prin amprentă digitală sub ecran. Astfel, tehnologia existentă trebuie adaptată pentru a fi aplicabilă și telefoanelor pliabile – la fel cum S Pen Fold Edition a fost adaptată și pentru ecranul flexibil.

OMPI – Organisation Mondiale de la Propriété Intellectuelle sau WIPO – World Intellectual Property Organization. Este este una și aceiași organizație, diferă doar denumirea, în franceză sau engleză. Este o agenție a ONU cu sediul în Elveția.

Gigantul tech sud-coreean a venit cu o soluție pentru acest lucru. Samsung s-a gândit și la amplasarea senzorului. Documentația brevetului arată că Samsung intenționează să plaseze senzorul de amprentă în așa fel încât să poată fi utilizat atât prin intermediul ecranului exterior, cât și când dispozitivul este desfășurat la dimensiunea tabletei. Deci, este un senzor de amprentă care poate fi folosit pe două fețe. Este posibil să-l vedem pe Samsung Galaxy Z Fold 4.

Pentru a face acest lucru posibil, senzorul de amprentă digitală este încorporat în jumătatea din stânga jos a ecranului flexibil. Poate fi utilizat în ambele direcții – permițând ca autentificarea biometrică să aibă loc în poziția desfăcută și închisă. O mică placă de circuite imprimate este plasată între senzori, care la rândul ei este conectată la placa principală de circuite imprimate.

Succesorul lui Galaxy Z Fold 3 va fi și mai ieftin

Samsung a brevetat recent și un telefon pliabil care menționează un senzor de amprentă sub ecran. Cu toate acestea, până în prezent nu există o documentație separată disponibilă care să descrie și tehnologia aplicată. Pe de altă parte, acest brevet se concentrează în totalitate pe senzorul de amprentă digitală sub ecran.

Smartphone-urile Galaxy Z de a treia generație sunt disponibile de doar o lună și jumătate. Se așteaptă să dureze încă 10 luni înainte de introducerea lui Samsung Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4. Deocamdată se știe puțin despre telefoanele pliabile așteptate în 2022.

Este clar că Samsung optimizează în continuare producția pentru a putea lansa următoarele pliabile mai ieftine. Samsung are în vedere lansarea lui Galaxy Z Fold 4 cu un preț de vânzare semnificativ mai mic anul viitor. Modelul actual a fost introdus pe piață cu 1.800€, cu 200€ mai ieftin decât Samsung Galaxy Z Fold 2. În acest fel, Samsung dorește să își mențină poziția de lider în domeniul smartphone-urilor pliabile.

SURSĂLetsGoDigital