Este posibil ca Samsung Galaxy Z Fold Lite să nu mai fie lansat anul acesta

483
Este posibil ca Samsung Galaxy Z Fold Lite sa nu fie lansat anul acesta
Sursa Foto: phonearena.com

Samsung va lansa doar două smartphone-uri pliabile anul acesta, potrivit mai multor informații. Presa susține că gigantul sud-coreean va lansa doar succesorii lui Galaxy Z Fold 2 și Samsung Z Flip 5G. Zvonurile anterioare despre lansarea unui Samsung Galaxy Z Fold Lite în acest an par a fi infirmate.

Samsung are, evident, mari speranțe cu viitoarele sale telefoane pliabile. Gigantul high-tech a decis să nu lanseze un telefon Galaxy Note în acest an, probabil pentru a-l înlocui cu telefoane pliabile din seria Z. De asemenea, surse interne Samsung susțin că se dorește ca vânzările de telefoane pliabile să atingă nivelurile seriei Galaxy Note. Specialiștii din piață sunt reticenți la aceste informații și nu cred că acest se va întâmpla. Dar cu Samsung nu se știe niciodată, are capacitatea tehnologică, financiară și umană pentru orice situație.

Galaxy Z Fold Lite cu un preț în jur de 1.000$

Telefoanele pliabile sunt încă un produs de nișă, sunt scumpe și pentru mulți prohibitive. Un telefon pliabil mai ieftin ar putea ajuta Samsung să vizeze un public mai larg. Conform PhoneArena, acest telefon pliabil Samsung Galaxy Z Fold Lite ar costa între 900 și 1.100 de dolari. Un telefon pliabil cu un astfel de preț ar putea ajuta Samsung să își mențină poziția dominantă pe piața telefoanelor pliabile. Concurența se întețește pe această piață din partea Xiaomi și presupuselor telefoane pliabile viitoare ale Google, Oppo și Vivo.

O companie de cercetare a scris anul trecut că un Galaxy Z Flip Lite va fi lansat până în martie 2021. Acest raport a fost contrazis de un expert din industrie, care a spus că compania va lansa un Galaxy Z Flip doar în a doua jumătate a anului. Apoi mai multe informații susțineau că un smartphone Samsung cu două pliuri era în curs de dezvoltare și ar putea ajunge până la sfârșitul anului 2021. Se pare că lansarea sa a fost împinsă până la o dată nedeterminată.

Înlocuirea afișajului principal / interior la Galaxy Z Fold 2 costă 549$!  Pentru a înlocui ecranul exterior, tot pe Z Fold 2, costul este de 139 de dolari. Pentru comparație, ecranul interior de pe pliabilul Huawei Mate X costă ~1.010 dolari.

Lipsa de cipuri ar fi motivul întârzierii lui Z Fold Lite

Este puțin probabil ca Samsung să lanseze un smartphone pliabil la prețuri accesibile în 2021. Posibil ca Samsung Galaxy Z Fold Lite să nu ajungă anul acesta. Pentru cei care au așteptat un pliabil Z Fold Lite mai ieftin anul acesta se pare că așteptările sunt deșarte.

Informațiile inițiale au fost despre lansarea anul acest a două telefoane pliabile Lite pe lângă cele două modele standard. Trebuiau să sosească un Samsung Galaxy Z Fold Lite și un Samsung Galaxy Flip Lite. Conform experților din domeniu, întârzierea sau amânarea acestora are legătură cu recenta criză în desfășurare de pe piața cip-urilor. Samsung se luptă deja din cauza deficitului de cipuri, dar și alte companii au aceleași probleme.

Dacă este o consolare, Samsung a redus permanent prețurile la Galaxy Z Fold 2 și Samsung Galaxy Z Flip 5G, iar succesorii lor sunt puțin probabil să vină la prețuri mai mari. La un moment dat, au existat și informații că Samsung va lansa un telefon rulabil în 2021. Dar de atunci nici măcar zvonuri despre un telefon Samsung rulabil nu au mai fost.