Samsung Gaming Hub are cu 300% mai multe jocuri față de anul trecut

244
Samsung gaming Hub
Sursă foto: SamsungNewsroom

Samsung Developers Conference 2023 (SDC23) a debutat în 5 octombrie la Moscone Center în San Francisco. SDC este un eveniment anual în care Samsung își prezintă inovațiile software. În prima zi Samsung a făcut o serie de anunțuri despre tot ceea ce a făcut pentru a-și îmbunătăți software-ul. În același timp, compania a oferit o privire asupra modului în care intenționează să-și îmbunătățească software-ul în viitor. Cu această ocazie am aflat noi informații și despre Samsung Gaming Hub.

Compania a lucrat, printre altele, și pentru a-și îmbunătăți platforma de streaming de jocuri Samsung Game Hub, potrivit SamMobile. Platforma de jocuri Samsung fost lansată la Consumer Electronics Show 2022 și de atunci a continuat să crească. Compania a dezvăluit la SDC 2023 că numărul de jocuri suportate de Samsung Gaming Hub a crescut cu 300% față de anul trecut.

Samsung Gaming Hub crește incredibil de la an la an

Samsung Gaming Hub nu este un serviciu de streaming de jocuri în sine. Este practic o platformă de descoperire care reunește servicii de streaming populare. În acest fel utilizatorii pot să acceseze serviciile lor preferate de streaming de jocuri pe produsele Samsung fără a necesita niciun hardware suplimentar. Este un lucru foarte apreciat de utilizatori, nu este nevoie de costuri suplimentare pentru a cumpăra un nou hardware.

De exemplu, cineva cu un televizor inteligent Samsung compatibil sau un monitor inteligent poate accesa serviciul de streaming Xbox Game Pass direct de la Samsung Gaming Hub. Alte servicii de streaming acceptate includ Amazon Luna, Antstream Arcade, Blacknut, NVIDIA GeForce Now și Utomik. Suport pentru controlere populare este oferit și de Gaming Hub. Este compatibil cu controlerele Sony DualSense și DualShock 4, o gamă largă de controlere oficiale Xbox, precum și controlere Xbox Adaptive de la Microsoft.

Blacknut, fondat în 2016, este un serviciu de jocuri în cloud distribuit în D2C (Direct-to-consumer/Direct către consummator) și B2B (business-to-business). Serviciul este disponibil în mai multe țări din America de Nord, Asia și Europa.

Platforma de streaming de jocuri Samsung Gaming Hub este alimentată de Tizen OS. În timp ce vorbea despre îmbunătățirile Tizen în timpul discursului de deschidere de la SDC23, compania a confirmat că jocurile acceptate de Samsung Gaming Hub au depășit acum pragul de 3.000 de jocuri. Aceasta reprezintă o creștere incredibilă față de anul trecut. Este un lucru ce evidențiiază încrederea tot mai mare a furnizorilor de servicii de streaming de jocuri în platforma Samsung.