Samsung Gaming Hub: tot ce trebuie să știți

394
Samsung Gaming Hub
Sursa foto: androidcentral.com

Producătorii de televizoare nu au făcut întotdeauna ce e mai bun când vine vorba de jocuri. Odată cu apariția televizoarelor inteligente, lucrul acesta a început să se schimbe. Samsung a colaborat în trecut cu diferite companii precum Microsoft și Sony pentru a integra funcții și aplicații de jocuri, dar cel mai recent impuls este cel mai mare de până acum. La CES 2022, compania a anunțat Samsung Gaming Hub, o platformă de descoperire all-in-one care oferă acces rapid și ușor la aplicațiile și consolele preferate de streaming de jocuri.

Disponibil acum pentru televizoarele Samsung, serviciul acceptă Xbox, Stadia, GeForce Now și Utomik. În curând la acestea se va alătura și Amazon Luna, potrivit AndroidCentral. Jucătorii își pot folosi controlerele existente pentru a reda jocuri în flux prin aceste aplicații și pot lansa rapid orice console conectată direct prin hub. Dar acesta este doar începutul. Iată tot ce știm despre Samsung Gaming Hub.

Ce este Samsung Gaming Hub?

Samsung Gaming Hub este numele unei noi platforme de descoperire a jocurilor în flux. Pe scena Samsung la CES 2022, liderul de marketing Andrew Georgiou a declarat: „Samsung Gaming Hub face o punte între hardware și software pentru a crea o modalitate mai simplă și mai ușoară de a descoperi și de a juca o mulțime de jocuri de la parteneri extraordinari precum NVIDIA GeForce Now, Stadia și Utomik„.

Stadia este un serviciu de cloud gaming, operat de Google. Este capabil să transmită utilizatorilor jocuri prin intermediul numeroaselor centre de date de pe tot globul, jocuri video de până la rezoluția 4K la 60 de cadre pe secundă, cu suport HDR.

Acesta este menit să servească drept o destinație unică pe televizoarele Samsung pentru toate jocurile. Sunt incluse aici de la cele mai populare aplicații de streaming până la lansatoare rapide pentru consolele conectate. Pur și simplu conectând un controler, jucătorii vor putea transmite imediat bibliotecile complete de aplicații precum Stadia și GeForce Now (cu condiția să aibă conturi, desigur).

Samsung își propune, de asemenea, să facă din acesta un loc în care oamenii să-și poată vedea creatorii preferați de conținut de jocuri, cum ar fi cei de pe YouTube Gaming. Pe măsură ce jocurile devin o experiență mai socială, este logic ca Samsung să evidențieze și creatorii de conținut. Folosind „tehnologia AI Gaming”, creează recomandări pe ecranul de pornire bazate și pe obiceiurile de joc ale unei persoane.

Aplicații de streaming și televizoare acceptate de serviciul Samsung

Samsung Gaming Hub: aplicații de streaming. Până acum, doar câteva aplicații au fost confirmate pentru platforma Samsung, deși compania lucrează pentru a aduce mai multe serviciului. Iată aplicațiile confirmate:

  • Stadia
  • NVIDIA GeForce Now
  • Utomik
  • YouTube
  • TIC nervos
  • Xbox Game Pass

În curând:

  • Amazon Luna

Televizoare acceptate. Potrivit Samsung, toate televizoarele sale inteligente din 2022 acceptă Gaming Hub. Sunt incluse aici seria 2022 Neo QLED 8K, Neo QLED 4K, QLED-urile și seria de monitoare inteligente 2022. Aceste televizoare selectate sunt alimentate de Tizen OS, un sistem de operare bazat pe Linux, la fel ca multe dintre electronicele Samsung. Nu este clar dacă Samsung intenționează să aducă Gaming Hub la modele mai vechi din anii precedenți.

Sursă foto: AndroidCentral

Controlere acceptate pe Samsung Gaming Hub

O mare varietate de cele mai bune controlere sunt acceptate de la mărci precum Microsoft, Sony, Google și multe altele. Televizoarele Samsung le permit oamenilor să conecteze aceste controlere prin Bluetooth. Controlere acceptate de Samsung Gaming Hub:

  • Microsoft: Xbox Series X/S, Xbox One, Xbox 360 (USB), Xbox Elite Wireless Series 2 și controlere Xbox Adaptive
  • Sony: controlere DualSense și DualShock 4
  • Google: controler Stadia
  • Amazon: controler Luna
  • Logitech: controlere F710, F510 și F310
  • PowerA: controler MOGA XP5-X Plus
  • Nvidia: controler Shield

Ceea ce este mai interesant este că hub-ul acceptă intrările controlerului passthrough. Asta înseamnă că jucătorii pot folosi un singur controler pentru a juca jocuri în cloud și jocuri de consolă în toate serviciile acceptate, fără a fi nevoie să comute înainte și înapoi.

În timp ce un accent mare al Samsung Gaming Hub pare să fie pe streaming, acesta va satisface și jucătorii de pe consolă. Prin pagina de pornire a hub-ului, puteți accesa cu ușurință orice consolă (cum ar fi PS5 sau Xbox Series X) conectată la televizor, punând totul pe un singur ecran pentru o experiență mai eficientă. Poate părea o îmbunătățire minoră a calității vieții, dar poate merge înainte pentru a face totul mai ușor de utilizat.

Deși Xbox Game Pass este disponibil în prezent, Samsung Gaming Hub nu are o aplicație separată pentru PlayStation Plus Premium.

Sursă foto: Samsung

Samsung Gaming Hub a fost lansat pe anumite televizoare pe 30 iunie 2022. Oamenii îl pot accesa prin noul Smart Hub 2022 pe televizoarele Samsung, în meniul principal de navigare în categoriile Gaming, Media și Lifestyle. Este complet gratuit și integrat în televizor.

În acest moment, serviciul este disponibil numai în SUA, Canada, Regatul Unit, Germania, Franța, Spania, Italia, Coreea și Brazilia. Nu știm când compania Samsung va extinde serviciul și în alte țări.