Samsung Gear Sport – primul smartwatch din lume cu TIZEN 3.0

1292

Platforma Tizen se extinde încet dar sigur și momentan rulează pe patru smartphone-uri (Samsung Z1, Samsung Z2, Z3 și Samsung Z4), precum și pe alte numeroasele produse care poartă sigla Samsung, de exemplu televizoarele Samsung. Acum sistemul de operare TIZEN 3.0 se află pe smartwacch-ul Samsung Gear Sport, primul smartwatch din lume echipat cu acest sistem de operare.

Tizen 3.0 este cea mai recentă versiune a sistemului de operare și aduce o serie de caracteristici impresionante, cum ar fi controlul vocal și conturile duale pentru Facebook și Whatsapp. Această versiune putea fi găsită până acum numai pe smartphone-ul Samsung Z4. De acum, ceasul Samsung Gear Sport, recent lansat la IFA 2017 Berlin, a devenit primul din lume care dispune de acest sistem cu Tizen 3.0.

Samsung Gear Sport este un ceas foarte ușor de purtat, deoarece cântărește doar 50 de grame, ceea ce înseamnă mai nimic pentru persoanele care fac sport sau exerciții de fitness, o greutate inteligentă care ajută sportivii și pe toți cei pasionați de plimbare și relaxare în aer liber.

Samsung Gear Sport are un corp cu un design unic și vine cu un ecran rotund Super AMOLED de 1.2 inch cu o rezoluție a afișajului de 360 ​​x 360 și sticlă Gorilla Glass 3. Dispune de LTE Cat 4 150Mb / s pentru conectivitate în rețea și are un procesor dual-core de 1GHz cuplat cu un GPU Mali-T720 MP1. Procesorul este susținut de o memorie RAM de 768 MB și de 4 GB de ROM. Acest smartwatch are și suport pentru noul asistent de voce de la Samsung – Bixby – astfel încât operabilitatea acestui produs va fi fără probleme. Gear Sport are, Wi-Fi(802.11 b/g/n), GPS/Glonass și NFC.

Samsung Gear Sport poate fi, deasemenea, utilizat pentru a controla dispozitivele Samsung IoT prin intermediul Samsung Connect și se poate utiliza ca telecomandă chiar și pentru setul cu cască Samsung Gear VR. Acest smartwatch este rezistent la apă până la o adâncime de 50 m, ceea ce înseamnă că poate fi folosit pentru înot și alte activități acvatice precum scufundările și plonjările. Samsung Gear Sport este compatibil cu aplicația S Health, fapt ce asigură că parametrii de sănătate pot fi urmăriți cu ajutorul acestui dispozitiv purtabil.

Cu o formă elegantă și ergonomică, Samsung Gear Sport este perfect pentru orice ocazie, astfel încât să puteți trece fără efort de la sala de gimnastică la o petrecere cu prietenii. Gear Sport este disponibil în culorile albastru și negru.

SURSĂTizenExperts