Cu Android 12 Samsung întrerupe suportul Gear VR pentru seria Galaxy S10

598
Cu Android 12 Samsung intrerupe suportul Gear VR pentru seria Galaxy S10
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Samsung Gear VR este o modalitate de a experimenta realitatea virtuală într-un mod accesibil. Odată cu sosirea lui Galaxy Note 4, a apărut și prima versiune a căștilor. De ani de zile, telefoanele de top Samsung au oferit suport pentru diferitele variante ale Gear VR. Viitoarea actualizare Android 12 va încheia suportul Gear VR pentru seria Samsung Galaxy S10. Acest lucru a fost anunțat de Oculus și Samsung.

În 2019 Samsung și Facebook au renunțat la Gear VR, apoi seria Galaxy Note 10 apărută în august nu a mai fost compatibilă cu căștile VR. La începutul aceluiași an, a apărut seria Galaxy S10, pe care încă o poți folosi cu ochelarii Samsung. Astfel seria Galaxy S10 a fost singura care mai putea fi folosită cu Samsung Gear VR. Această serie va primi un upgrade la Android 12 la începutul anului 2022, dar suportul VR se va întrerupe.

Samsung Gear VR la capăt de drum cu seria Galaxy S10

Dacă folosești un model Galaxy S10 cu un set Gear VR, conform informațiilor de la Oculus și Samsung, căștile VR nu mai vor fi acceptate cu Android 12. Deci puteți alege fie să continuați cu Gear VR pe seria Galaxy S10 fie să  efectuați upgrade-ul la Android 12. Conform GalaxyClub, anunțul Samsung subliniază și sfârșitul colaborării cu Oculus, încheiat deja în aprilie 2020.

În cele din urmă, aceasta nu este doar o alegere pro sau împotriva inovațiilor interfeței One UI 4. Fără Android 12, nu veți mai primi actualizări de securitate pe Galaxy S10, S10e și S10+. Sub Android 12, veți primi acest lucru până în primăvara lui 2023.

Oculus este o filială a Facebook (Meta) specializată în produse hardware și software VR, fondată în 2012. În octombrie 2021, Facebook a anunțat că își va schimba numele în Meta și că marca Oculus va fi eliminată treptat în 2022.

Este dificil să estimăm câți utilizatori activi ai acestui set VR sunt în acest moment în seria Galaxy S10. Presupunem că nu este vorba de multă lume, altfel Samsung și Oculus – și deci Facebook, scuzați Meta – nu ar opri pur și simplu suportul. Dar cu siguranță nu este un lucru frumos din partea lor.

Desigur, puteți continua să utilizați căștile VR pe telefoanele Samsung mai vechi care nu primesc un upgrade la Android 12. De exemplu, există seria Galaxy S9 și Note 9 care rulează pe Android 10 și care încă funcționează bine cu software-ul Oculus.