Cine este Samsung Girl? Va deveni asistentul virtual Samsung realitate?

425
Cine este Samsung Girl Asistentul virtual Samsung va deveni realitate
Sursa Foto: Lightfarm

Samsung Girl a fost una dintre cele mai virale și totuși neașteptate senzații de pe internet ale anului 2021. Chiar dacă nu a fost lansat, Sam – Samsung Girl a câștigat inimile a milioane de oameni online. Dar cine este mai exact Fata Samsung, de unde a venit și de ce a devenit subiectul a nenumărate meme-uri?

Gigantul high-tech sud-coreean a mai avut intenția să lanseze un asistent de gen feminin pentru Bixby. Este vorba de Kestra, un personaj din Star Trek, despre care s-a discutat în 2016. De la Alexa Amazon la Cortana de la Microsoft, există zeci de asistenți virtuali care își propun să ne ușureze viața. În timp ce acești asistenți se pot distinge prin sunetul lor unic, nu există o fată între ei. Cu toate acestea, conform Dexerto, Lightfarm Studios – o casă de producție de arte vizuale, a schimbat asta cu Samsung Girl.

Lightfarm Studios nu numai că l-a înlocuit complet pe Bixby cu un avatar complet nou, dar Fata Samsung a devenit instantaneu virală atunci când noul avatar a fost prezentat. Dezvăluit pentru prima dată în iunie, conceptul de avatar al Lightfarm Studios a fost imediat preluat de rețelele de socializare, deoarece oamenii s-au îndrăgostit rapid de „Sam”.

Când ne vom întâlni cu Sam – Samsung Girl?

Răspunsul cel mai bun este: nu știm. Desigur, acest lucru i-a făcut pe mulți utilizatori și oameni Samsung să fie puțin confuzi, așa că iată tot ce trebuie să știți despre Sam, alias Fata Samsung. Samsung Girl sau Samsung Virtual Assistant, este opera celor de la studioul Lightfarm Studios. Compania este cunoscută pentru crearea de imagini CGI realiste, videoclipuri, filtre AR și aplicații VR. Cu toate acestea, conceptul lor despre asistentul virtual, Sam, a devenit viral.

Computer-generated imagery (CGI) – imagini generate de computer. Primul lungmetraj care a folosit CGI a fost filmul Westworld din 1973. Primul videoclip muzical care a folosit CGI a fost „Money for Nothing” (1985).

Gigantul tech nu a comentat până acum proiectele studioului pentru înlocuitorul fictiv al lui Bixby, dar asta nu i-a împiedicat pe oameni să intre într-o frenezie sălbatică online. Mii de utilizatori de pe Twitter au fost ocupați să posteze diverse meme-uri, fan art și gânduri despre noul asistent virtual. Cu siguranță hype-ul a atins cote amețitoare și nu dă semne de încetinire.

Deoarece este doar un concept, nu pare să existe planuri ca acest concept să devină realitate, așa că utilizatorii Samsung vor trebui pur și simplu să-și imagineze ce ar fi putut fi. Designerii au spus că, încercând să realizeze designul perfect, au folosit „materiale realiste, în principal pentru părul și îmbrăcămintea personajului. În acest fel Sam – Samsung Girl, a ajuns să fie foarte plăcută din punct de vedere estetic. Cu siguranță au reușit în acest sens, iar dovada stă în uimitorul număr de comentarii și păreri online.

Rămâne de văzut dacă încântătoarea Sam se va alătura lui Bixby, Alexa, Cortana și Siri la masa asistenților virtual. Deocamdată, totuși, fanii Samsung Girl vor trebui să se mulțumească cu numărul incredibil de comentarii de pe net.