Samsung, Google și AMD colaborează pentru un nou cip pentru seria Galaxy S

156
Google-Samsung
Sursă foto: virginradio

Samsung a realizat procesoarele Tensor aflate pe telefoanele companiei Google. Acum sunt informații că gigantul tehnologic sud-coreean a sporit colaborarea cu Google și va lucra la realizarea unui nou chipset pentru viitoarele sale smartphone-uri emblematice.

Conform GizmoChina, care citează un tipster Connor, Samsung lucrează cu echipa Tensor a Google și echipa de grafică AMD pentru a crea un nou cipset. Acest procesor va alimenta smartphone-urile emblematice viitoare din seria Samsung Galaxy S, probabil cele care se vor lansa în 2025.

Un cipset pentru seria Galaxy S va rezulta din colaborarea Samsung, Google și AMD

Se spune că procesorul va avea din două nuclee Cortex-X de înaltă performanță. Acestea sunt însoțite de patru nuclee axate pe performanță care rulează la o viteză de ceas mai mică și patru nuclee eficiente din punct de vedere energetic. Diagrama partajată indică faptul că GPU-ul AMD va fi inclus în cip-setul pentru procesarea sarcinilor intensive grafice.

Google și Samsung 🤝au făcut deja echipă pentru a produce cipuri Google Tensor pentru smartphone-urile din seria Pixel. Procesoarele Google Tensor și Tensor G2 care alimentează smartphone-urile din seria Pixel 6 și Pixel 7 sunt produse de Samsung. Ele sunt practic cipuri Exynos, dar cu funcții AI de la echipa Google.

Termenul „inteligență artificială” a fost creat în 1956 de John McCarthy. Este folosit pentru a descrie mașini (computere) care imită funcțiile „cognitive” pe care oamenii le asociază cu mintea umană, cum ar fi „învățarea” și „rezolvarea problemelor”.

Mai multe informații recente indică faptul că ambele companii au început deja să lucreze la a treia generație Google Tensor. Știm că seria Pixel 8 sau cum se va numi, va fi lansată în a două jumătate a anului viitor. Acest viitor procesor are momentan numele de cod intern „Ripcurrent” și poartă numărul de model S5P9865.

Majoritatea cipurilor pentru smartphone-uri din zilele noastre sunt fabricate folosind procesul de 5nm sau 4nm. Dar, din moment ce acest nou procesor rezultat din colaborarea Samsung, Google și AMD, pentru viitoarele telefoane din seria Galaxy S este de așteptat să devină oficial peste câțiva ani, ar putea fi fabricat folosind un proces tehnologic de 3nm sau chiar mai avansat. Dacă ținem cont că Samsung a început deja să lucreze la cipuri cu tehnologia de 3 nanometri, există o mare posibilitate ca viitorul procesor din 2025 să fie fabricat cu o tehnologie superioară.