Samsung și Google fac presiuni pe Apple să accepte RCS Messaging

266
Samsung si Google fac presiuni pe Apple sa accepte RCS Messaging
Sursa foto: via phonearena.com

Până acum când un utilizator de Android se alătură unui chat de grup format din utilizatori iOS, toate funcțiile grozave ale iMessage dispar. Nu mai există criptare end-to-end, nu mai există imagini de înaltă calitate, indicatorii de tastare dispar, suportul pentru mesaje mai mari dispare, iar textul se găsește într-un balon verde în loc de unul albastru. Din această cazuză, dar nu numai, Samsung și Google fac presiuni pe Apple să accepte RCS Messaging.

Chiar luna trecută, Google și-a bătut joc de Apple prin difuzarea unui clip pentru un produs Apple numit iPager. Scopul reclamei este să sublinieze că Apple încă folosește mesaje SMS/MMS învechite când un mesaj este trimis unui utilizator Android. Google încearcă să facă presiuni pe Apple să sprijine Rich Communication Services (RCS), care oferă funcții asemănătoare iMessage utilizatorilor Android atunci când aceștia sunt într-o conversație de chat cu alți utilizatori RCS.

Ghiciți ce se întâmplă atunci când un utilizator iOS se alătură unui chat care anterior era alcătuit doar din utilizatori RCS. Nu mai există criptare end-to-end, nu mai există imagini de înaltă calitate, indicatorii de tastare dispar, suportul pentru mesaje mai mari dispare, iar textul se găsește într-un balon verde în loc de un balon albastru. Sună familiar?

Va adopta Apple RCS Messaging?

Cu toate acestea, Apple nu are de gând să accepte RCS Messaging. Compania americană Apple consideră iMessage un punct de vânzare pentru iPhone, chiar dacă cu RCS Messaging, utilizatorii de Android pot obține aceleași caracteristici. Acum, Samsung s-a alăturat companiei Google lansând un nou clip de 20 de secunde, potrivit PhoneArena. Spotul este intitulat „Bulele verzi și bulele albastre vor să fie împreună. Ajută Apple #GetTheMessage”.

Rich Communication Services (Google RCS Messaging) este conceput ca un o abordare modernă a mesajelor text care reunește funcții de pe Facebook Messenger, iMessage și aplicația WhatsApp toate într-o singură platformă.

În videoclip vedem o conversație text între bule de text verzi și bule de text albastre. Romeo îi răspunde Julietei: „Urăsc că trebuie să fie așa… poți doar să vorbești cu părinții tăi?.” La care Julieta răspunde: „Am încercat, dar vor să ne țină despărțiți. Pur și simplu nu înțeleg”. Acest lucru atrage următorul răspuns de la Romeo: „Ce le-a făcut verdele vreodată? Suntem și noi bule”. Juliet spune: „Și literalmente toată lumea vrea să fim împreună. Uf.”

Singurul mod în care Apple va sprijini RCS este să o facă prin Digital Market Act (DMA) al Uniunii Europene. Dar, platforma iMessage nu are suficienți utilizatori în cele 27 de țări membre UE pentru a fi un gatekeeper. Odată desemnat de UE un gardian, DMA ar forța Apple să accepte toate platformele de mesagerie competitive de pe piață.

Deocamdată, status quo-ul favorizează Apple, posibil pentru că majoritatea utilizatorilor de Android nu înțeleg că pot avea aceleași capacități ca iMessage prin angajarea RCS și prin mesaje altor utilizatori RCS.